• امروز : دوشنبه, ۵ خرداد , ۱۴۰۴
  • برابر با : Monday - 26 May - 2025

اطلاعیه ها

پیام تسلیت سخنگوی دولت در پی درگذشت رئیس جامعه خیرین مدرسه ساز افزایش ۷درصدی حمل ونقل کالای توسط ناوگان حمل ونقل باری آذربایجان شرقی هدف‌گذاری برای اجرای ۱۱۰۵ کلاس با مشارکت مردم تولید ۴ هزار محصول و ایجاد ۱۰ هزار کسب‌وکار در دانشگاه آزاد کارگاه آموزشی ژئوپارک گاسترونومی در ارس برگزاری رویداد “دمودی سرمایه‌گذاری” در پارک علم و فناوری آذربایجان شرقی تبدیل قطعه ۵ آزاد راه هشترود – مراغه به بزرگراه آماده‌باش کامل در بستان‌آباد برای میزبانی از تور دوچرخه‌سواری بین‌المللی ایران-آذربایجان پرداخت ۸۵۷ میلیارد ریال وام ازدواج و فرزندآوری در پالایش نفت تبریز همایش ملی همه برای ایران جوان در ارس برگزار شد نجات شهروند مراغه ای توسط پلیس مراغه از خود کشی دیدار مدیرعامل بانک تجارت کشور با رئیس اتاق بازرگانی تبریز برگزاری اردوی مشترک تیم ملی بزرگسالان وجوانان جودو بهره برداری از درمانگاه تخصصی شهیدمحمد حاج علیزاده سپاه مرند سی و هفتمین دوره تور بین المللی دوچرخه سواری ایران – آذربایجان ۶ الی ۱۰ خرداد جاری در ۵ مرحله برگزار می شود.

0

چرا باید فوری الکل را ترک کنید؟

  • کد خبر : 17482
  • 04 خرداد 1404 - 15:05

آنچه به‌طور فزاینده‌ای روشن شده این است که برای افرادی که به دنبال بهبود سلامت بلندمدت خود هستند، ترک کامل الکل می‌تواند یکی از مؤثرترین تصمیم‌ها باشد.

مطالعات مختلف برای سال‌ها نشان می‌دادند که نوشیدن کم الکل ممکن است فوایدی برای سلامتی داشته باشد. اما سازمان‌های بهداشت عمومی معتبر جهان از جمله سازمان جهانی بهداشت و مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های آمریکا (CDC) اکنون صراحتاً اعلام کرده‌اند که «هیچ سطحی از مصرف الکل ایمن نیست».

در ادامه ۸ دلیل علمی برای ترک مصرف الکل آورده شده است:

الکل حتی در مقادیر کم خطر ابتلا به سرطان را افزایش می‌دهد

الکل یک ماده سرطان‌زا از نوع کلاس یک است، همان دسته‌ای که تنباکو و آزبست در آن قرار دارند. مصرف الکل با دست‌کم هفت نوع سرطان از جمله پستان، روده بزرگ، کبد، مری، دهان، حلق و حنجره مرتبط است.

مطالعه‌ای در سال ۲۰۲۱ در نشریه پزشکی Lancet Oncology نشان داد که در سال ۲۰۲۰، بیش از ۷۴۰ هزار مورد جدید سرطان در جهان ناشی از مصرف الکل بوده‌ است. حتی مصرف روزانه یک نوشیدنی می‌تواند خطر سرطان پستان را بین ۷ تا ۱۰ درصد افزایش دهد.

ترک الکل کیفیت خواب را به طرز چشمگیری بهبود می‌بخشد

الکل ممکن است به خوابیدن سریع‌تر کمک کند، اما کیفیت و ساختار خواب را در طول شب مختل می‌کند. این نوشیدنی باعث افزایش بیداری در نیمه دوم شب و کاهش خواب عمیق می‌شود. حتی یک شب نوشیدن می‌تواند منجر به خستگی روزانه، کاهش تمرکز و تحریک‌پذیری شود. ترک الکل، حتی به مدت دو هفته، می‌تواند کیفیت خواب را بهبود بخشد و انرژی روز بعد را افزایش دهد.

سلامت مغز با مصرف الکل آسیب می‌بیند

به گزارش دویچه وله، مطالعات تصویربرداری مغزی نشان داده‌اند که حتی نوشیدن یک تا دو وعده در روز با کاهش حجم مغز و آسیب به بافت سفید آن همراه است. الکل همچنین با اختلال در سیستم انتقال‌دهنده‌های عصبی مثل GABA و گلوتامات بر خلق‌وخو، حافظه و یادگیری تأثیر منفی می‌گذارد و روند پیری مغز را تسریع می‌کند.

سلامت قلب با الکل بهتر نمی‌شود

باور قدیمی که نوشیدن در حد متوسط برای قلب مفید است، اکنون توسط مطالعات ژنتیکی رد شده است. این مطالعات نشان داده‌اند که حتی نوشیدن کم الکل خطر فشار خون بالا، فیبریلاسیون دهلیزی، سکته مغزی و نارسایی قلبی را افزایش می‌دهد. انجمن قلب آمریکا اکنون هشدار می‌دهد که الکل نباید به عنوان عاملی برای بهبود سلامت قلب توصیه شود.

ترک الکل می‌تواند آسیب‌های کبدی را تا حدی معکوس کند

الکل به شدت بر کبد تأثیر می‌گذارد و می‌تواند منجر به کبد چرب، هپاتیت الکلی، فیبروز و حتی سیروز کبدی شود. الکل همچنین باعث افزایش استرس اکسیداتیو، اختلال در ترمیم سلولی و نشت روده می‌شود. این عارضه سموم را به کبد می‌رساند و التهاب را تشدید می‌کند. خبر خوب این است که کبد پس از ترک الکل شروع به ترمیم می‌کند. بیماری کبد چرب در مراحل اولیه می‌تواند طی چند هفته معکوس شود.

عملکرد سیستم ایمنی با ترک الکل بهتر می‌شود

الکل باعث تضعیف عملکرد سلول‌های ایمنی و افزایش التهاب مزمن می‌شود. حتی یک شب نوشیدن زیاد می‌تواند پاسخ ایمنی بدن را سرکوب کند. ترک الکل ظرف چند هفته می‌تواند سیستم ایمنی را تقویت کند.

ترک الکل طول عمر را افزایش می‌دهد

مطالعه‌ای در نشریه تخصصی Lancet در سال ۲۰۱۸ نشان داد که هر نوشیدنی الکلی اضافی در روز می‌تواند امید به زندگی را بیش از یک سال کاهش دهد. در مردان، این رقم به یک و نیم سال می‌رسد.

لینک کوتاه : https://bakhishkhabar.ir/?p=17482

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.