• امروز : دوشنبه, ۵ خرداد , ۱۴۰۴
  • برابر با : Monday - 26 May - 2025

اطلاعیه ها

افزایش ۷درصدی حمل ونقل کالای توسط ناوگان حمل ونقل باری آذربایجان شرقی هدف‌گذاری برای اجرای ۱۱۰۵ کلاس با مشارکت مردم تولید ۴ هزار محصول و ایجاد ۱۰ هزار کسب‌وکار در دانشگاه آزاد کارگاه آموزشی ژئوپارک گاسترونومی در ارس برگزاری رویداد “دمودی سرمایه‌گذاری” در پارک علم و فناوری آذربایجان شرقی تبدیل قطعه ۵ آزاد راه هشترود – مراغه به بزرگراه آماده‌باش کامل در بستان‌آباد برای میزبانی از تور دوچرخه‌سواری بین‌المللی ایران-آذربایجان پرداخت ۸۵۷ میلیارد ریال وام ازدواج و فرزندآوری در پالایش نفت تبریز همایش ملی همه برای ایران جوان در ارس برگزار شد نجات شهروند مراغه ای توسط پلیس مراغه از خود کشی دیدار مدیرعامل بانک تجارت کشور با رئیس اتاق بازرگانی تبریز برگزاری اردوی مشترک تیم ملی بزرگسالان وجوانان جودو بهره برداری از درمانگاه تخصصی شهیدمحمد حاج علیزاده سپاه مرند سی و هفتمین دوره تور بین المللی دوچرخه سواری ایران – آذربایجان ۶ الی ۱۰ خرداد جاری در ۵ مرحله برگزار می شود. تجلیل از برگزیدگان مسابقه فرهنگی دهه کرامت سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای

1

ورزش سنگین در شب، به خواب آسیب می‌رساند

  • کد خبر : 12933
  • 30 فروردین 1404 - 7:05

یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که انجام تمرینات ورزشی با شدت بالا در ساعات پایانی شب ممکن است کیفیت خواب را کاهش دهد.

مطابق با یافته‌های منتشرشده در نشریه Nature Communications، پژوهشگران با بررسی الگوهای ورزشی، خواب و فعالیت قلبی ۱۴٬۶۸۹ نفر طی یک بازه زمانی یک‌ساله، دریافته‌اند که انجام تمرینات ورزشی در فاصله چهار ساعت پیش از خواب با تأخیر در به خواب رفتن، کاهش مدت خواب، افت کیفیت خواب، افزایش ضربان قلب شبانه در حالت استراحت و کاهش تنوع ضربان قلب مرتبط است. دو شاخص اخیر معمولاً با افزایش ریسک‌های قلبی و سایر مشکلات سلامت مرتبط شناخته می‌شوند.

جاش لئوتا، پژوهشگر دانشگاه موناش استرالیا و یکی از نویسندگان این مطالعه، در بیانیه‌ای اعلام کرد: «ورزش شدید در ساعات پایانی روز می‌تواند بدن را در وضعیت بالای هوشیاری حفظ کند. به همین دلیل، دستورالعمل‌های بهداشت عمومی همواره نسبت به انجام تمرینات ورزشی در نزدیکی زمان خواب هشدار داده‌اند.»

اگرچه برخی مطالعات پیشین این هشدارها را به چالش کشیده و تأکید کرده‌اند که ورزش شبانه لزوماً باعث اختلال در خواب نمی‌شود، اما لئوتا تصریح کرده است که مطالعات قبلی عمدتاً با نمونه‌های کوچک و در شرایط آزمایشگاهی انجام شده‌اند و اغلب شامل فعالیت‌هایی با فشار فیزیولوژیکی قابل توجه نبوده‌اند.

در مطالعه اخیر، پژوهشگران با استفاده از ابزارهای چندحسگری بیومتریک، داده‌های مرتبط با بیش از چهار میلیون شب خواب شرکت‌کنندگان را جمع‌آوری کرده و به بررسی ارتباط بین شدت تمرین، زمان انجام آن و تأثیر آن بر خواب پرداختند. در این تحلیل‌ها، عواملی نظیر سن، جنسیت، فصل، روز هفته، سطح آمادگی جسمانی و کیفیت خواب شب پیش از تمرین نیز لحاظ شده است.

الیس فیسر-چایلدز، پژوهشگر ارشد این پروژه، اظهار داشت: «ورزش در ساعات پایانی شب، به‌ویژه زمانی که با فشار قابل توجه بر سیستم قلبی-عروقی همراه باشد، می‌تواند روند طبیعی خواب، ضربان قلب در حالت استراحت، و تنوع ضربان قلب را مختل کند. این موضوع ممکن است مرحله‌ای حیاتی از فرآیند بازیابی بدن را تحت تأثیر قرار دهد.»

مطابق با تعریف ارائه‌شده در این مطالعه، تمرینات «شدید» به فعالیت‌هایی اطلاق می‌شود که منجر به افزایش مداوم نرخ تنفس، دمای مرکزی بدن، ضربان قلب و سطح هوشیاری ذهنی می‌شوند؛ مانند تمرینات تناوبی با شدت بالا (HIIT)، دویدن‌های طولانی یا مسابقات ورزشی.

در همین راستا، لئوتا پیشنهاد می‌کند افرادی که ناچار به ورزش در ساعات پایانی شب هستند، تمرین‌هایی با شدت پایین‌تر مانند دویدن آرام یا شنای سبک را انتخاب کنند تا از بروز اختلال در خواب جلوگیری شود و بدن فرصت بازیابی مناسب داشته باشد.

یافته‌های این پژوهش می‌تواند نقشی مهم در بهبود سلامت خواب ایفا کرده و اطلاعات علمی معتبری را برای تنظیم بهتر برنامه‌های ورزشی در اختیار افراد قرار دهد.

لینک کوتاه : https://bakhishkhabar.ir/?p=12933

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.