به گزارش باخیش خبر، در این نشست که با حضور محمد صادق مدقالچی، عضو هیئت مدیره و مسئول بودجه موسسه برگزار شد، روند اجرایی طرح قربانی، نحوه مشارکت خیرین و برنامههای توسعهای موسسه تشریح شد.
مدقالچی با اشاره به سابقه فعالیت این موسسه از سال ۱۳۵۱، گفت: «موسسه خیریه حمایت از مستمندان تبریز از بدو تأسیس با هدف مبارزه با تکدیگری و توانمندسازی نیازمندان شکل گرفت. یکی از برنامههای مستمر آن، توزیع گوشت قربانی در ایام عید قربان است که از سالها پیش، حتی پیش از انقلاب، در حال اجراست.»
وی افزود: «در بیش از ۲۵ سال اخیر، موسسه بهصورت مستقل فرآیند تهیه، ذبح و توزیع گوشت قربانی را انجام میدهد. گوسفندها پیش از ذبح توسط دامپزشک معاینه و تمامی مراحل با رعایت اصول کامل بهداشتی اجرا میشود.»
همراهی خیرین با طرح قربانی مشارکتی
مدقالچی با اشاره به شرایط اقتصادی کنونی جامعه تأکید کرد: «با توجه به افزایش هزینهها، بسیاری از مردم توان مالی خرید گوسفند کامل را ندارند. به همین دلیل، طرح قربانی مشارکتی موسسه با استقبال زیادی مواجه شده و خیرین با پرداخت وجه، در این برنامه مشارکت میکنند. تنها در طول سال، نزدیک به ۸۰ رأس گوسفند از همین طریق ذبح و توزیع شده است.»
وی ادامه داد: «در حال حاضر حدود ۲۵۰۰ خانواده و ۱۲۵۰ بیمار سرطانی تحت پوشش موسسه هستند که ماهانه سهمیه مشخصی از گوشت قربانی دریافت میکنند. این سهمیه شامل ۱۳۰۰ گرم گوشت برای هر خانوار و ۸۰۰ گرم اضافی به ازای هر نفر تحت پوشش است و بر اساس نیازهای تغذیهای تعیین میشود.»
کشتارگاه اختصاصی و برنامه روز عید قربان
عضو هیئت مدیره موسسه همچنین از دریافت زمینی خارج از شهر برای احداث کشتارگاه اختصاصی خبر داد و گفت: «با احداث این زیرساخت جدید از سال آینده، تمام فرآیند قربانی بهصورت متمرکز و بهداشتی در محل جدید انجام خواهد شد.»
در ادامه این نشست، خلیل محمدزاده مدیرعامل موسسه نیز با اشاره به جزئیات اجرای طرح قربانی امسال گفت: «در روز عید قربان، بین ۲۵۰ تا ۳۰۰ گوسفند با نظارت کامل دامپزشکی ذبح خواهد شد. آلایشها نیز به فروش رسیده و درآمد حاصل از آن صرف خرید قربانیهای آتی خواهد شد.»
وی افزود: «گوسفندان شمارهگذاری شدهاند و ذبح آنها به انتخاب و نیت خیرین انجام میشود. گوشت قربانی در همان روز به سردخانههای موسسه منتقل و سپس با استفاده از تونلهای انجماد، برای توزیع میان خانوادهها آماده میشود. میزان گوشت ذخیرهشده در روز عید معمولاً بین ۶ تا ۷ تن است.»
محمدزاده قیمت خرید هر کیلو گوشت گوسفند را برای موسسه حدود ۳۱۰ هزار تومان اعلام کرد و گفت: «خیرین میتوانند از طریق وبسایت یا تماس تلفنی، قربانی خود را ثبت کرده و حتی شرایط وزنی و قیمتی دلخواه را اعلام کنند. این شیوه باعث شده تا قیمت نهایی برای مشارکتکنندگان پایینتر از نرخ بازار باشد.»
در پایان، مدیرعامل موسسه به اقدامات تبلیغاتی برای اطلاعرسانی این طرح اشاره کرد و گفت: «با همکاری شهرداری، بنرهایی در ۳۰ نقطه پررفتوآمد شهر نصب شده و بیش از ۳۰۰ پوستر نیز در اماکن عمومی و فرهنگی توزیع شده است.»