• امروز : جمعه, ۲۰ تیر , ۱۴۰۴
  • برابر با : Friday - 11 July - 2025

اطلاعیه ها

بازداشت شکارچیان در دیزمار غربی قبل از اقدام به شکار تمرینات اختصاصی مهدی طارمی در بوشهر/ ویدئو بانوی استانبول؛ سفیر جدید ترکیه در سازمان ملل/ زندگی نامه و عکس های شخصی اوزگه یاغیز، زیباترین زن ترکیه سلفی شما چه حرف‌هایی برای گفتن دارد؟ ۵ تفسیر روانشناختی جالب بررسی تجهیزات و امکانات آموزشی مدارس مرند در آستانه سال تحصیلی جدید نمونه‌های ذرات معلق تهران، سیانور نداشت وزیر باید تصمیم بگیرد برگزاری محفل انس با قرآن کریم «به سوی فتح» و گرامیداشت شهدای شهرستان مرند فرماندار بستان‌آباد در بازدید از مسیل ها، ضمن احضا مشکلات دستور رفع فوری موارد را صادر کرد بازداشت عاملان نزاع منجر به قتل در کمتر از ۲۴ساعت  در اهر چگونه در هوای آلوده از خود محافظت کنیم؟ سیل و آب گرفتگی منازل در روستای حاجی آقا  شهرستان بستان‌آباد درخشش کاراته کا تبریزی در مسابقات انتخابی تیم ملی آغاز عملیات اجرایی احداث سردخانه در میدان خشکبار تداوم خرید تضمینی گندم در استان اردبیل

0

زخم عفونی قرنیه یکی از علل مهم کاهش بینایی در مناطق گرم و مرطوب

  • کد خبر : 7875
  • 10 بهمن 1403 - 18:45

تهران- باخیش خبر- دبیر علمی هفتمین همایش چشم‌پزشکی مشترک، از زخم عفونی قرنیه به‌ عنوان یکی از شایع‌ترین علل کاهش بینایی، به‌ ویژه در مناطق گرم و مرطوب، یاد کرد و بر لزوم تشخیص زودهنگام و درمان به‌ موقع این بیماری تأکید کرد.

به گزارش باخیش خبر از روابط عمومی انجمن چشم پزشکی ایران، سپهر فیضی با اشاره به علائم اولیه زخم عفونی قرنیه از جمله درد، ریزش اشک، حساسیت به نور و کاهش بینایی، هشدار داد که در صورت عدم درمان به‌موقع، این بیماری می‌تواند به عوارض جبران‌ناپذیری منجر شود که در برخی موارد حتی باعث از بین رفتن کامل بینایی خواهد شد.

وی ادامه داد: برخی از عوامل خطر مهم در بروز زخم عفونی قرنیه شامل ضربه‌های چشمی، آسیب‌های شیمیایی، سابقه جراحی‌های چشمی (مانند جراحی‌های اصلاح عیوب انکساری)، استفاده از لنزهای تماسی و بیماری‌های زمینه‌ای چشمی مانند خشکی شدید چشم و دیستروفی قرنیه است.

فیضی اظهار داشت: عوامل میکروبی متعددی می‌توانند باعث ایجاد زخم عفونی قرنیه شوند که شامل باکتری‌ها (مانند استافیلوکوکوس اورئوس، سودوموناس)، قارچ‌ها (کاندیدا، فوزاریوم)، ویروس‌ها (تبخال چشمی، زونا) و تک‌یاخته‌ها (آکانتاموبا) هستند.

وی تأکید کرد: بیماری آکانتاموبا به‌ویژه در افرادی که از لنزهای تماسی استفاده می‌کنند و یا با آب استخر در تماس هستند، شیوع بیشتری دارد.

فیضی در خصوص روش‌های تشخیص زخم عفونی قرنیه گفت: معاینه با اسلیت لمپ و رنگ‌آمیزی فلورسئین از مهم‌ترین تکنیک‌های تشخیصی هستند. همچنین، انجام نمونه‌برداری از قرنیه و آزمایش‌های میکروسکوپی و کشت میکروبی به‌منظور شناسایی دقیق عامل عفونت ضرورت دارد.

وی در خصوص درمان این بیماری، بیان کرد: بسته به نوع عامل عفونت، روش‌های درمانی متفاوت است، برای زخم‌های باکتریایی از آنتی‌بیوتیک‌های موضعی قوی و در صورت لزوم از داروهای دیگر استفاده می‌شود. در زخم‌های قارچی، درمان با داروهای ضدقارچ موضعی و خوراکی انجام می‌ گیرد، همچنین برای درمان زخم‌های ویروسی مانند تبخال چشمی، از داروهای ضدویروس مانند آسیکلوویر استفاده می‌شود. در موارد شدید، ممکن است نیاز به پیوند قرنیه یا پیوند ملتحمه باشد.

دبیر علمی هفتمین همایش چشم‌پزشکی، با تأکید بر اهمیت پیشگیری از زخم عفونی قرنیه گفت: این بیماری یک موضوع اورژانسی چشم‌پزشکی است که نیاز به تشخیص فوری و درمان مناسب دارد. توصیه می‌شود افرادی که در معرض خطر هستند، از جمله کشاورزان و کاربران لنزهای تماسی، به بهداشت چشمی خود توجه کرده و در صورت مشاهده علائم مشکوک، به‌سرعت به چشم‌پزشک مراجعه کنند.

وی افزود: با وجود پیشرفت‌های علمی در چشم‌پزشکی، هنوز در تشخیص و درمان بیماری‌های چشمی چالش‌هایی وجود دارد. هفتمین همایش چشم‌پزشکی مشترک که با همکاری دانشگاه‌های علوم پزشکی شهید بهشتی و ایران، انجمن چشم‌پزشکی ایران و اساتید برجسته دانشگاه‌ها برگزار می‌شود، فرصتی برای مرور تازه‌های علمی و بررسی چالش‌های موجود در این حوزه است.

دبیر علمی این همایش، به اهمیت این همایش برای آشنایی با تکنولوژی‌ها و تجهیزات جدید چشم‌پزشکی اشاره کرد و گفت: این همایش فرصتی مغتنم برای متخصصان و پژوهشگران است تا نوآوری‌های خود را به اشتراک بگذارند و با همکاران خود در راستای پیشرفت‌های جدید در این حوزه همکاری کنند.

وی ابراز امیدواری کرد؛ این همایش بتواند تأثیر مثبتی در ارتقای خدمات چشم‌پزشکی در کشور داشته باشد و گامی مؤثر در بهبود سطح سلامت بینایی جامعه بردارد.

هفتمین همایش مشترک مراکز تحقیقات چشم دانشگاه های علوم پزشکی شهید بهشتی و ایران با همکاری انجمن چشم پزشکی ایران از ۱ تا ۳ اسفند ۱۴۰۳ در مرکز همایش های بین المللی شهید بهشتی برگزار می‌شود.

لینک کوتاه : https://bakhishkhabar.ir/?p=7875

اخبار مشابه:

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.