• امروز : یکشنبه, ۴ خرداد , ۱۴۰۴
  • برابر با : Sunday - 25 May - 2025

اطلاعیه ها

هدف‌گذاری برای اجرای ۱۱۰۵ کلاس با مشارکت مردم تولید ۴ هزار محصول و ایجاد ۱۰ هزار کسب‌وکار در دانشگاه آزاد کارگاه آموزشی ژئوپارک گاسترونومی در ارس برگزاری رویداد “دمودی سرمایه‌گذاری” در پارک علم و فناوری آذربایجان شرقی تبدیل قطعه ۵ آزاد راه هشترود – مراغه به بزرگراه آماده‌باش کامل در بستان‌آباد برای میزبانی از تور دوچرخه‌سواری بین‌المللی ایران-آذربایجان پرداخت ۸۵۷ میلیارد ریال وام ازدواج و فرزندآوری در پالایش نفت تبریز همایش ملی همه برای ایران جوان در ارس برگزار شد نجات شهروند مراغه ای توسط پلیس مراغه از خود کشی دیدار مدیرعامل بانک تجارت کشور با رئیس اتاق بازرگانی تبریز برگزاری اردوی مشترک تیم ملی بزرگسالان وجوانان جودو بهره برداری از درمانگاه تخصصی شهیدمحمد حاج علیزاده سپاه مرند سی و هفتمین دوره تور بین المللی دوچرخه سواری ایران – آذربایجان ۶ الی ۱۰ خرداد جاری در ۵ مرحله برگزار می شود. تجلیل از برگزیدگان مسابقه فرهنگی دهه کرامت سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای کسب رتبه‌های برتر بیست و نهمین دوره مسابقات سراسری قرآن و عترت دانشگاه آزاد اسلامی توسط منتخبین آذربایجان شرقی

0

بازی ویدیویی یک‌دقیقه‌ای برای شناسایی کودکان مبتلا به اوتیسم

  • کد خبر : 8067
  • 13 بهمن 1403 - 18:29

تهران- باخیش خبر- دانشمندان یک بازی ویدیویی یک دقیقه‌ای ساخته‌اند که با استفاده از آن می‌توان به طور دقیق و کارآمد کودکان مبتلا به اوتیسم را از افراد مبتلا به اِی‌دی‌اِچ‌دی (اختلال کم‌توجهی‌- بیش‌فعالی) یا افراد نوروتیپیکال (افرادی با رشد یا عملکرد عصبی معمولی) تشخیص داد.

به گزارش گروه علمی باخیش خبر، وبگاه سای‌تِک‌دِیلی در گزارشی آورده است:

پژوهشگران مؤسسه کِنِدی کریگِر آمریکا و دانشگاه ناتینگهام‌ترِنت انگلیس یک بازی ویدئویی یک‌دقیقه‌ای ساخته‌اند که به طور دقیق کودکان مبتلا به اوتیسم را از مبتلایان به اِی‌دی‌اِچ‌دی (اختلال کم‌توجهی‌- بیش‌فعالی) یا افراد نوروتیپیکال (افرادی با رشد یا عملکرد عصبی معمولی) متمایز می‌کند.

اوتیسم یا درخودماندگی یک اختلال عصبی تکوینی با وجود مشکلات جدی در تعاملات اجتماعی، و ارتباطات کلامی و غیرکلامی و وجود رفتارهای تکراری و علایق محدود فرد است. واکنش‌های غیرمعمول به محرک حسی و تأکید فرد بر حفظ ثبات و روال‌هایی خاص در زندگی نیز از نشانه‌های شایع این اختلال هستند.

ابزار جدید که «ارزیابی رایانه‌ای‌ تقلید حرکتی (CAMI)» نام دارد، از فناوری ردیابی حرکت برای ارزیابی مهارت‌های تقلید حرکتی استفاده می‌کند.

در این پژوهش که شامل ۱۸۳ کودک ۷ تا ۱۳ ساله بود، به شرکت‌کنندگان آموزش داده شد که حرکات یک آواتار (تصویر یا نمای نمایشی از بازیکن) ویدیویی را به مدت یک دقیقه تقلید کنند. سپس ابزار یادشده، عملکرد تقلیدی آن‌ها را تجزیه‌وتحلیل می‌کند. این ابزار با موفقیت ۸۰ درصد، کودکان مبتلا به اوتیسم را از کودکان نوروتیپیکال متمایز می‌کند؛ همچنین اوتیسم را از اِی‌دی‌اِچ‌دی با دقت ۷۰ درصد متمایز کرد.

پژوهشگران معتقدند این یک چالش خاص است؛ زیرا اِی‌دی‌اِچ‌دی و اوتیسم معمولاً با هم اتفاق می‌افتند و تشخیص آن‌ها ممکن است حتی برای پزشکان متخصص نیز دشوار باشد.

دکتر بهار تونچگنچ (Bahar Tunçgenç)، سرپرست گروه پژوهشی اظهار کرد: اوتیسم معمولاً به‌عنوان اختلال ارتباط اجتماعی در نظر گفته می‌شود؛ اما اکنون می‌دانیم مشکلات حسی‌حرکتی، مانند تقلید حرکتی، نقشی اساسی در شکل‌دهی مهارت‌های اجتماعی و ارتباطی دارند. ابزار ارزیابی رایانه‌ای‌ تقلید حرکتی (CAMI) با استفاده از این چالش‌ها، که از اِی‌دی‌اِچ‌دی متمایز است، اوتیسم را شناسایی می‌کند.

وی افزود: خصوصیتی که این ابزار را هیجان‌انگیز می‌کند، سادگی آن است. بازی‌های ویدیویی برای بچه‌ها سرگرم‌کننده‌ هستند و پزشکان را سریع به تشخیص می‌رسانند و نتایج واضحی ارائه می‌دهند.

لینک کوتاه : https://bakhishkhabar.ir/?p=8067

اخبار مشابه:

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.