• امروز : جمعه, ۲۰ تیر , ۱۴۰۴
  • برابر با : Friday - 11 July - 2025

اطلاعیه ها

دریافت کارت ورود به جلسه کنکور از سایت سنجش آغاز شد برگزاری مراسم تکریم و معارفه امام جمعه مرند در هفته آینده آغاز ثبت نام بدون کنکور در دانشگاه آزاد بازداشت شکارچیان در دیزمار غربی قبل از اقدام به شکار تمرینات اختصاصی مهدی طارمی در بوشهر/ ویدئو دعوت از جودوکار نابینای استان آذربایجان شرقی به اردوی تیم ملی بانوی استانبول؛ سفیر جدید ترکیه در سازمان ملل/ زندگی نامه و عکس های شخصی اوزگه یاغیز، زیباترین زن ترکیه سلفی شما چه حرف‌هایی برای گفتن دارد؟ ۵ تفسیر روانشناختی جالب بررسی تجهیزات و امکانات آموزشی مدارس مرند در آستانه سال تحصیلی جدید نمونه‌های ذرات معلق تهران، سیانور نداشت وزیر باید تصمیم بگیرد برگزاری محفل انس با قرآن کریم «به سوی فتح» و گرامیداشت شهدای شهرستان مرند فرماندار بستان‌آباد در بازدید از مسیل ها، ضمن احضا مشکلات دستور رفع فوری موارد را صادر کرد بازداشت عاملان نزاع منجر به قتل در کمتر از ۲۴ساعت  در اهر چگونه در هوای آلوده از خود محافظت کنیم؟

0

خواب عمیق چه تأثیری بر سلامت مغز دارد؟

  • کد خبر : 6926
  • 25 دی 1403 - 15:39

تهران- باخیش خبر- خواب خوب شبانه نه‌تنها در انسان نشاط ایجاد؛ بلکه، ذهن را پاکسازی می‌کند. یافته‌های یک پژوهش جدید نشان می‌دهد خواب عمیق طی فرآیندی، مواد زائد جمع‌شده در مغز را از بین می‌بَرَد که برای سلامت مغز و پیشگیری از بروز اختلالات عصبی مهم است.

به گزارش گروه علمی باخیش خبر، وبگاه ارث در گزارشی آورده است: خواب‌آورها ممکن است این سامانه طبیعی پاکسازی مغز را مختل کنند؛ ضمن اینکه آثار طولانی‌مدت آن‌ها بر عملکرد شناختی مشخص نیست.

سیستم گلیمفاتیک مانند یک سامانه پاکسازی مغز عمل می‌کند.در طول روز، مواد زائد متابولیک در مغز انباشته می‌شوند؛ از جمله پروتئین‌های سمی که اگر حذف نشوند، ممکن است به بروز مشکلات عصبی مانند بیماری آلزایمر منجر شوند.

سیستم گلیمفاتیک با استفاده از مایع مغزی‌نخاعی (مایع شفافی که مغز و نخاع را احاطه کرده است) این مواد مضر را دفع می‌کند.

مایع مغزی‌نخاعی مانند آبی است که در لوله‌ها جریان می‌یابد و زباله‌ها را می‌شوید و می‌بَرَد. این فرآیند به طور مؤثر در طول خواب عمیق، که سرعت سامانه مغز بالا می‌رود، اتفاق می‌افتد.

نقش مهم نوراپی‌نفرین در طول خواب عمیق

دانشمندان از سال‌ها پیش از وجود سیستم گلیمفاتیک مطلع بودند؛ اما تاکنون نمی‌دانستند دقیقاً موتور محرک آن چیست.

پژوهش اخیر دانشمندان دانمارکی نشان داده است نوراِپی‌نفرین (یک پیام‌رسان شیمیایی در مغز) کلید معما است: در طول خواب عمیق، امواج نوراپی‌نفرین باعث می‌شود رگ‌های خونی در مغز به طور ریتمیک ضربان پیدا کنند.

این دانشمندان دریافتند ساقه مغز در طول این مرحله از خواب تقریباً هر ۵۰ ثانیه امواج نوراپی‌نفرین را آزاد می‌کند. این امواج مانند پمپ عمل می‌کنند و باعث انقباض و شُل‌شدن رگ‌های خونی مغز می‌شوند. این حرکت ریتمیک ضربان‌هایی را تولید می‌کند که به جریان مایع مغزی نخاعی در مغز کمک و مواد زائد و سموم را خارج می‌کند.

یافته‌های این پژوهش نشان داد خواب عمیق چقدر برای سالم نگه‌داشتن مغز مهم است. در طول خواب عمیق، سامانه پاکسازی مغز، مواد زائد مضر و سموم را از بین می‌بَرَد. این فرآیند برای پیشگیری از اختلالات عصبی و حفظ عملکرد شناختی ضروری است.

لینک کوتاه : https://bakhishkhabar.ir/?p=6926

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.