• امروز : سه شنبه, ۶ خرداد , ۱۴۰۴
  • برابر با : Tuesday - 27 May - 2025

اطلاعیه ها

پیشرفت فیزیکی ۷۰ درصدی پروژه راه روستایی رز  ساری‌آغل در استان زنجان بازدید معاون فرماندار مرند از چاه‌های در حال حفر تقدیر سپاه عاشورا از رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی برای همکاری در توسعه کشاورزی مناطق محروم بازداشت ۱۹ معتاد پر خطر مرندی برگزاری جلسه انجمن کتابخانه‌های عمومی مرند کشف سوخت ۵۷۰۰ لیتر گازوئیل قاچاق در سراب  آمادگی شهرداری تبریز برای ساخت مدارس بزرگ‌مقیاس در ۱۴ نقطه شهر قتل ۴ نفر در خیابان منوچهری شیراز/ شلیک پلیس به پای قاتل رکاب‌زن آلمانی مقام اول را از آن خود کرد ۱۵ تن شکر احتکار شده در مراغه کشف و ضبط شد منطقه آزاد ارس میزبان سی‌وهفتمین تور بین‌المللی دوچرخه‌سواری ایران-آذربایجان  شهرک‌های کشاورزی در استان اردبیل توسعه می‌یابد بیش از ۵۰۰ عدد گوشی و تبلت سرقتی در تبریز کشف شد سفر معاون توسعه مدیریت و منابع استانداری آذربایجان‌شرقی به بناب کلاهبردار ۸۰۰ میلیاردی در تبریز بازداشت شد

0

چای سبز از مغز محافظت می‌کند

  • کد خبر : 7019
  • 27 دی 1403 - 18:28
چای سبز از مغز محافظت می‌کند

تهران- باخیش خبر- یافته‌های پژوهشگران نشان داد نوشیدن روزی سه لیوان یا بیشتر چای سبز احتمالاً از سلامت مغز افراد مسن محافظت می‌کند.

به گزارش گروه علمی باخیش خبر وبگاه مِدیکال اِکسپرس در گزارشی آورده است: پژوهش‌ صورت‌گرفته با هدایت دانشکده علوم پزشکی دانشگاه کانازاوا در ژاپن، ارتباطی معنادار میان افزایش مصرف چای سبز و کاهش ضایعات ماده سفید مغز در افراد مسنی که به زوال عقل مبتلا نیستند، نشان داد. یافته‌های این پژوهش حاکی از آن است که نوشیدن روزی سه لیوان یا بیشتر چای سبز احتمالاً از سلامت مغز محافظت می‌کند؛ اما مصرف قهوه تأثیر چشمگیری روی سلامت مغز نداشت.

ماده سفید از شبکه بزرگی از رشته‌های عصبی (آکسون‌ها) در مغز تشکیل شده است که امکان تبادل اطلاعات و ارتباط بین نواحی مختلف مغز را فراهم می‌کند. این ماده «ماده سفید» نامیده می‌شود؛ زیرا رشته‌های عصبی در غلاف محافظی به نام میلین پوشانده شده‌اند که رنگ سفید به بافت می‌دهد.

ضایعات ماده سفید مغز که معمولاً نشان‌دهنده بیماری عروق کوچک است، با زوال شناختی، زوال عقل عروقی و بیماری آلزایمر مرتبط است. پژوهش حاضر با هدف بررسی تأثیر مصرف چای سبز و قهوه بر حجم ضایعه ماده سفید، حجم هیپوکامپ و حجم کل مغز با استفاده از داده‌های اِم‌آرآی (تصویربرداری پرتو مغناطیسی) انجام شد.

چای سبز و قهوه، هر دو به عنوان نوشیدنی‌هایی شناخته‌ شده‌اند که ترکیباتشان دارای اثر محافظت نورونی است و پس از آب پرمصرف‌ترین نوشیدنی‌ها در سراسر جهان به شمار می‌روند. پژوهشی که قبل از پژوهش حاضر انجام شده بود، نشان داده بود مصرف چای و قهوه با افزایش توانایی‌های شناختی مرتبط است؛ اما پژوهش‌های کمی ارتباط مستقیم آن‌ها را با تغییرات ساختاری مغز افراد مسن بررسی کرده‌اند.

یافته‌های این پژوهش نشان داد خواص آنتی‌اکسیدانی و ضدالتهابی کاتچین‌های‌ چای سبز، مانند اپی گالوکاتچین گالات، ممکن است آسیب عروقی را کاهش و سلامت مغز را افزایش دهد.

کاتچین یک نوع فنول و آنتی‌اکسیدان طبیعی و متابولیت ثانویه گیاه است.

لینک کوتاه : https://bakhishkhabar.ir/?p=7019

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.