• امروز : دوشنبه, ۱۷ شهریور , ۱۴۰۴
  • برابر با : Monday - 8 September - 2025

اطلاعیه ها

آغاز کشت پاییزه در ۲۱ شهرستان آذربایجان شرقی تاکید بر ارتقای بهداشت و بهبود زیر ساختهای کشتارگاه صنعتی تبریز رزمایش همدلی در بستان‌آباد | توزیع ۵۰۰ پک تحصیلی و ۱۰۰ بسته معیشتی میان دانش‌آموزان نیازمند تولید ۶۶۰۰ تن گلابی در آذربایجان شرقی اینفانتینو: حضور ایران در جام‌جهانی آمریکا را تضمین می‌کنم وزیر کشور: یارانه بخشی از هزینه نان را دولت پرداخت می‌کند بازداشت ۲۵۴ سارق و معتاد متجاهر در مراغه تسریع در تکمیل مرکز تحقیقات و موزه دیرینه‌شناسی مراغه؛ گامی برای ارتقای جایگاه علمی و گردشگری کشور امضای قرارداد همکاری میان دانشگاه تبریز و منطقه آزاد قشم راه‌اندازی آتش‌نشانی در بیمارستان‌ها الزامی است شروع ریل‌گذاری خط دوم متروی تبریز/ ورود ۱۰۰ دستگاه اتوبوس جدید به ناوگان اتوبوسرانی شهر تا پایان دی‌ماه ۱۴۰۴ اجرای موسیقی پاپ به خوانندگی چنگیز حبیبیان در مرند نظارت بر کشتارگاه‌های مرغ در تبریز در راستای تنظیم بازار درگیری منجر به قتل ۲ جوان ۲۴ و ۱۶ ساله در کلیبر بازداشت دزدان  احشام در  میانه

2

چای سبز از مغز محافظت می‌کند

  • کد خبر : 7019
  • 27 دی 1403 - 18:28
چای سبز از مغز محافظت می‌کند

تهران- باخیش خبر- یافته‌های پژوهشگران نشان داد نوشیدن روزی سه لیوان یا بیشتر چای سبز احتمالاً از سلامت مغز افراد مسن محافظت می‌کند.

به گزارش گروه علمی باخیش خبر وبگاه مِدیکال اِکسپرس در گزارشی آورده است: پژوهش‌ صورت‌گرفته با هدایت دانشکده علوم پزشکی دانشگاه کانازاوا در ژاپن، ارتباطی معنادار میان افزایش مصرف چای سبز و کاهش ضایعات ماده سفید مغز در افراد مسنی که به زوال عقل مبتلا نیستند، نشان داد. یافته‌های این پژوهش حاکی از آن است که نوشیدن روزی سه لیوان یا بیشتر چای سبز احتمالاً از سلامت مغز محافظت می‌کند؛ اما مصرف قهوه تأثیر چشمگیری روی سلامت مغز نداشت.

ماده سفید از شبکه بزرگی از رشته‌های عصبی (آکسون‌ها) در مغز تشکیل شده است که امکان تبادل اطلاعات و ارتباط بین نواحی مختلف مغز را فراهم می‌کند. این ماده «ماده سفید» نامیده می‌شود؛ زیرا رشته‌های عصبی در غلاف محافظی به نام میلین پوشانده شده‌اند که رنگ سفید به بافت می‌دهد.

ضایعات ماده سفید مغز که معمولاً نشان‌دهنده بیماری عروق کوچک است، با زوال شناختی، زوال عقل عروقی و بیماری آلزایمر مرتبط است. پژوهش حاضر با هدف بررسی تأثیر مصرف چای سبز و قهوه بر حجم ضایعه ماده سفید، حجم هیپوکامپ و حجم کل مغز با استفاده از داده‌های اِم‌آرآی (تصویربرداری پرتو مغناطیسی) انجام شد.

چای سبز و قهوه، هر دو به عنوان نوشیدنی‌هایی شناخته‌ شده‌اند که ترکیباتشان دارای اثر محافظت نورونی است و پس از آب پرمصرف‌ترین نوشیدنی‌ها در سراسر جهان به شمار می‌روند. پژوهشی که قبل از پژوهش حاضر انجام شده بود، نشان داده بود مصرف چای و قهوه با افزایش توانایی‌های شناختی مرتبط است؛ اما پژوهش‌های کمی ارتباط مستقیم آن‌ها را با تغییرات ساختاری مغز افراد مسن بررسی کرده‌اند.

یافته‌های این پژوهش نشان داد خواص آنتی‌اکسیدانی و ضدالتهابی کاتچین‌های‌ چای سبز، مانند اپی گالوکاتچین گالات، ممکن است آسیب عروقی را کاهش و سلامت مغز را افزایش دهد.

کاتچین یک نوع فنول و آنتی‌اکسیدان طبیعی و متابولیت ثانویه گیاه است.

لینک کوتاه : https://bakhishkhabar.ir/?p=7019

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.