• امروز : شنبه, ۳ خرداد , ۱۴۰۴
  • برابر با : Saturday - 24 May - 2025

اطلاعیه ها

نظارت مستمر بر عملکرد مدیران فنی و کنترل ناوگان حمل و نقل کالا و مسافر در استان یزد بیش از ۹۴ همت، ۱۱۹ میلیون دلار و ۳۹ میلیون یورو پروژه به بهره‌برداری می‌رسد اعمال قانون بر کامیون‌های حمل شن و ماسه بدون مجوز فعالیت در تبریز معاون سوادآموزی اداره کل آموزش و پرورش استان منصوب شد غنی سازی حق مسلم و خط قرمز ماست/ تیم مذاکره کننده متخصص و باتجربه از حقوقمان دفاع می کنند جزییات ثبت نام کلاس اولی ها داشبلاغی سرپرست جدید اداره حفاظت محیط زیست شهرستان ملکان شد اعلام آمادگی دولت برای حمایت ویژه از طرح‌های خاص آذربایجان شرقی تولد یک تحول؛ منشور تحول روابط عمومی ایران تدوین شد تاکید بر افزایش ضریب حفاظتی ارسباران و دیزمار کشف قاچاق ۵۵ میلیون لیتر سوخت؛ دستگیری اعضای باند سازمان‌یافته در ایران تخریب یک ویلای مسکونی، تجاری غیرمجاز در باسمنج استاندار آذربایجان شرقی: چهره استان با توسعه فعالیت ها در بخش معدن متحول می شود آغاز احداث فاز دوم شرکت تجهیزات پیشرفته نفت و گاز آریا اروند در خرمشهر آذربایجان شرقی آماده جهش صادراتی به بازار اوراسیاست

0

وزیر صمت: برای حل مشکلات انرژی صنایع باید راه حل کوتاه مدت ارائه دهیم

  • کد خبر : 7687
  • 07 بهمن 1403 - 16:40

تهران- باخیش خبر- وزیر صنعت، معدن و تجارت در جلسه بررسی ناترازی حوزه انرژی بخش صنایع کشور گفت:فشاری که به صنایع وارد می‌شود بیش از تاب‌آوری آنهاست، باید راه کوتاه مدت برای حل مشکل صنایع ارائه دهیم.

به گزارش خبرنگار سیاسی باخیش خبر، محمد اتابک، وزیر صمت امروز دوشنبه ۷ بهمن ماه در جلسه بررسی ناترازی انرژی در بخش صنعت که با حضور رئیس مجلس و وزیر ارتباطات برگزار شدگفت: در حال حاضر بیش از آن چیزی که به صنایع تکلیف شده بود یعنی بیش از ۱۰ هزار مگاوات، نیروگاه در دست احداث است که کار بخشی از این نیروگاه‌ها به اتمام رسیده است. اما متأسفانه صنایع نتوانستند از این نیروگاه‌ها استفاده‌ای ببرند، زیرا وقتی گاز به نیروگاه تزریق شد به شبکه اصلی داده شده و در نهایت به خود تولیدکننده نرسید و از طرفی دیگر گاز آن بخشی از نیروگاه که روی شبکه اصلی نبود هم تأمین نشد، بنابراین تولیدکننده دچار یک بدبینی نسبت به خودتامینی شده است.

وی بیان کرد: ما می‌دانیم که هر ساله در سطح کل کشور افزایش مصرف انرژی داریم، این افزایش مصرف هم تا حدی است که نیروگاه‌های تازه تأسیس هم نمی‌توانند آن را پاسخ دهند. بنابراین هر سال کسری گاز بیشتر شده و به خاطر این کسری صنعت وسط آمده و برای خود نیروگاه تأسیس کرده است اما باز هم نمی‌تواند از آن بهره‌ای ببرد.

وزیر صمت با بیان اینکه نباید فراموش کنیم که کارخانه‌ها یک قابلیت اقتصادی، تولیدی و یک حد تاب‌آوری دارند، افزود: گاهی اوقات مواردی که به بنگاه‌ها تکلیف می‌شود از عهده اقتصادی بنگاه خارج بوده و توازن واحد را بهم می‌زند.

اتابک افزود: حتی در جاهایی که صنایع صرفه‌جویی کرده‌اند شاهد هستیم که باز هم کسری رخ داده است؛ به عنوان نمونه در استان خراسان یک واحد فولاد اقدام به صرفه‌جویی کرد و گاز واحد وصل شد اما بلافاصله برق واحد را قطع کردند.

وی اضافه کرد: در حال حاضر صنعت فولاد ۴.۲ دهم سنت برای هر کیلووات ساعت برق پول می‌دهد بنابراین مصرف انرژی در فولادسازی رایگان نیست. در کشورهای خارجی هم میانگین قیمتی برای خرید هر کیلووات ساعت برق بین ۴ تا ۸ سنت است که این رقم در کشورهای حوزه خلیج فارس بین ۴ تا ۶ سنت است.

سود صنایع نصف شد

وزیر صمت یادآور شد: بررسی وضعیت شرکت‌های بورسی نشان می‌دهد که درصد سود تمام تولیدکنندگان نسبت به سال گذشته نصف شده است. این شرایط یعنی اینکه باید مراقب بنگاه‌ها باشیم چراکه شرکت‌ها دیگر تاب‌آوری ندارند.

اتابک تصریح کرد: دوستان در این جلسه یک راهکار بلندمدت برای حل ناترازی انرژی صنعت ارائه کردند که من با آن موافقم اما واقعیت این است که باید ببینیم با این رفتاری که با صنایع می‌شود اصلاً عُمر واحدها به اجرای این برنامه‌ها قد می‌دهد یا خیر.

وی تاکید کرد: این موضوع را در دولت مطرح کردم و در این جلسه به آقای قالیباف هم می‌گویم، فشاری که به صنایع وارد می‌شود بیش از تاب‌آوری آنهاست. باید راه کوتاه مدت برای حل مشکل صنایع در نظر بگیریم.

وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به بسته حمایت از صنایع، گفت: ما نمی‌گوییم که برای جبران هزینه‌های تحمیل شده به صنعت مشوق داده شود بلکه می‌گوئیم هزینه‌هایی که صنایع باید بپردازند به تعویق بیفتد تا در این فاصله واحدها توان تقویت خود را داشته باشند.

اتابک تصریح کرد: بسیاری از کسانی که برای دریافت ارز مربوط به مواد اولیه به بانک مرکزی معرفی شدند، به دلیل نداشتن نقدینگی نتوانستند ارز را بگیرند. این همه فشاری که به صنایع تحمیل شده در نهایت منجر به از بین رفتن ثروت‌های ملی خواهد شد.

لینک کوتاه : https://bakhishkhabar.ir/?p=7687

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.