• امروز : یکشنبه, ۴ خرداد , ۱۴۰۴
  • برابر با : Sunday - 25 May - 2025

اطلاعیه ها

انتخابات هیأت رئیسه و ارسال پیامک‌های تهدید آمیز برای نمایندگان شرایط تیم‌داری و وظایف باشگاه‌های ورزشی تعیین شد چرا میلیاردها میلیارد تومان بودجه به فدراسیون فوتبال می دهید؟/ پول را می گیرند، به ریش همه هم می خندند پاراکاراته کار آذربایجان شرقی بر بام آسیا ایستاد سیندرلای فلسطین در ایران؛ از تجریش گردی تا ملاقات با عراقچی | هدیل العیان کیست؟ الیف شافاک در رمان جدیدش « رودهای آسمان» از حافظه آب سخن می گوید صنعت مرگ در ایران؛ هم پرسود و هم کشنده/ ویدئو مرعشی: ایران درخاورمیانه قادر به ایفای نقش کلیدی می باشد ورزقان، شایسته یک تیم فوتبال پرقدرت هیچ تغییری از نظر کمیت و قیمت در نان یارانه‌دار استان اردبیل وجود ندارد آیین رونمایی از الواح ثبتی میراث طبیعی و میراث ناملموس فرهنگی شهرستان اسکو مراسم عطر افشانی گلزار شهدا در مرند به مناسبت سالروز آزادسازی خرمشهر ویتامینی که تاثیر شگفت‌انگیز روی مغز دارد اختصاص ۱.۵ میلیارد دلار تسهیلات برای تامین تجهیزات نیروگاه‌های خورشیدی تفاهم‌نامه فاینانس ۴۲۰ میلیون دلاری خط ۲ قطارشهری تبریز منعقد شد

0

نظارت پسینی؛ راهکار جهش صادرات و رفع موانع تجاری است

  • کد خبر : 3696
  • 18 آذر 1403 - 2:00
نظارت پسینی؛ راهکار جهش صادرات و رفع موانع تجاری است

اصفهان- باخیش خبر- معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: تغییر رویکرد نظارتی از پیشینی به پسینی می‌تواند بسیاری از مشکلات صادرات و واردات را برطرف کند.

به گزارش باخیش خبر، محمدعلی دهقان دهنوی شامگاه شنبه در آیین تجلیل از صادرکنندگان نمونه استان اصفهان، با بیان اینکه نظارت پیشینی باید به نظارت پسینی تغییر یابد اظهار داشت: مشکل اساسی در سال‌های گذشته، نحوه نظارت و دخالت در فرآیندهای اقتصادی بوده که به بهانه نظارت، اختلالاتی در مسیر صادرات و واردات ایجاد کرده است و اگر این نگاه تغییر کند، بسیاری از موانع برطرف خواهند شد.

وی با اشاره به موضوع رفع تعهد ارزی صادرکنندگان، این رویکرد را غیر ضروری دانست و گفت: نیازی نیست از صادرکنندگان تعهد گرفته شود که ارز خود را به چرخه اقتصادی باز گردانند، چرا که خود آن‌ها برای ادامه فعالیت اقتصادی و تامین محموله‌های صادراتی، این ارز را به ریال تبدیل کرده و دوباره در چرخه تولید و صادرات به کار می‌گیرند.

دهقانی دهنوی افزود: طرح موضوعاتی مانند تعهد ارزی ناشی از نگاه نظارت پیشینی است که در نهایت به کنترل‌گری و ایجاد موانع منجر می‌شود، اگر نظارت به رویکرد پسینی تغییر یابد، مشکلات به‌جای ایجاد اختلال، در فرآیند طبیعی کار حل خواهند شد.

وی تصریح کرد: متاسفانه برای بازگرداندن چند میلیون دلار ارز، گاهی صدها میلیون دلار از ظرفیت‌های صادراتی کشور قربانی می‌شود، باید اجازه دهیم صادرکنندگان بدون دخالت‌های اضافی کار خود را انجام دهند و تنها در صورت عدم بازگشت ارز، مطابق مقررات با آن‌ها برخورد شود.

معاون وزیر صمت با اشاره به برنامه‌های سازمان توسعه تجارت برای تغییر این رویه، گفت: این تغییر یک کار دشوار است، چراکه بسیاری از مقررات موجود ریشه در قوانین مجلس دارد و آیین نامه‌ها و بخشنامه‌های مرتبط نیز بر اساس همین قوانین تدوین شده‌اند.

وی ادامه داد: اما ما مصمم هستیم تا با مقررات زدایی و رفع رویه های زائد، مسیر تجارت را تسهیل کنیم و این هدف تنها از طریق جلوگیری از تداخل قوانین و کمک به تجار برای انجام فرآیندهای تجاری به ساده‌ترین شکل ممکن محقق می‌شود.

ابتکارات اتاق بازرگانی اصفهان؛ الگویی برای کشور

دهقانی دهنوی به اقدامات ابتکاری اتاق بازرگانی اصفهان اشاره کرد و گفت: یکی از فعالیت‌های قابل تقدیر این اتاق، برگزاری دوره‌های آموزشی برای تربیت صادرکنندگان است که اقدامی ارزشمند و الگویی برای سایر استان‌ها است.

وی افزود: اصفهان در امور اقتصادی و تجاری همواره ابتکار عمل داشته است و این ویژگی می‌تواند منشأ تحولات بزرگی در حوزه صادرات باشد، مطمئن هستم که جهش صادراتی مورد نظر، از دل همین ابتکارات بیرون خواهد آمد.

معاون وزیر صمت از برنامه‌ریزی برای تشکیل شرکت‌های مدیریت صادرات خبر داد و اظهار داشت: دوره‌های آموزشی مرتبط با این موضوع، منجر به تاسیس شرکت‌های مدیریت صادرات خواهد شد که این روند باید با جدیت دنبال شود.

وی به ایجاد کارگروه‌های تخصصی در اصفهان اشاره کرد و افزود: در این کارگروه‌ها، نمایندگان اداره صمت، اتاق بازرگانی و کارشناسان تخصصی حضور دارند تا مشکلات حوزه صادرات و واردات را بررسی و حل کنند.

دهقانی دهنوی گفت: بخشی از مسائل در همین کار گروه‌ها قابل حل است و در صورت نیاز، تفویض اختیارات به اداره صمت استان انجام خواهد شد، موارد لاینحل نیز در تهران بررسی می‌شوند.

وی با تأکید بر مقررات زدایی و تمرکز زدایی در امر صادرات گفت: تفویض اختیارات، کلید حل بسیاری از مشکلات در حوزه تجارت و صادرات است، این اقدامات با کار فکری جمعی و همکاری همه بخش‌ها می‌تواند به جهش صادراتی در استان اصفهان منجر شود و این استان را به الگویی برای کل کشور تبدیل کند.

به گزارش باخیش خبر در پایان آیین از صادر کنندگان نمونه استان در سال ۱۴۰۲ تجلیل شد.

لینک کوتاه : https://bakhishkhabar.ir/?p=3696

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.