به گزارش باخیش خبر، حسین مرعشی در گفت و گویی با روزنامه ایران در پاسخ به سوالی درمورد مسیر خصوصی سازی در ایران خودرو و سایپا، گفت: درباره ایرانخودرو، به نظرم در مسیر خصوصیسازی واقعی این شرکت حرکت شد. چون قطعهسازانی که خریدار شرکت بودند، بخش خصوصی بودند که توانستند با هم اجتماع کنند و وارد شوند و در مراحل بعد هم به صورت خرد خرد سهام ایرانخودرو را در بازار خریدند و همین باعث شده بود که از قبل سه کرسی مدیریتی در ایرانخودرو داشته باشند. البته دولت اجازه نمیداد تا این شرکتها به رغم داشتن این کرسی، بر ایرانخودرو مدیریت اعمال کنند. اما به هر حال در مقطعی دولت تصمیم گرفت این شرکتها، مدیریت را اعمال کنند. مجموعه اینها به این معنی است که مسیر فعلی در ایرانخودرو، مسیر خوبی است که بهروشنی جلو میرود. اما درباره سایپا؛ هنوز نمیدانیم که مسیر چگونه است.
مرعشی در پاسخ به سوالی درباره تحریم داخلی گفت: تحریم داخلی این است که هیچ نهاد مالی در کشور نیست که بخش خصوصی از آن استفاده کند. امروز بانکها دولتی و ورشکسته هستند و ساختار مالی غلطی دارند. بانکها قادر نیستند منابع لازم را تجهیز کنند. مگر بخش خصوصی میتواند بدون اینکه بانکها در تجهیز منابع به او کمک کنند، حرکت کند؟ در هیچ کجا بخش خصوصی نمیتواند بدون تجهیز منابع از سوی بانکها حرکت کند.
وی افزود: کدام کشور یا کدام بخش خصوصی را میتوان سراغ گرفت که صرفاً با تکیه بر سرمایه در گردش خودش صنعتی تأسیس کند؟ اینطور نیست که مثلاً در دنیا، سرمایهگذاران صنعتی خودشان منابع مورد نیاز را داشته باشند. این وضعیت بسیار کم اتفاق افتاده است. بنابراین، آنچه در ایران به عنوان مسائل جدی بخش خصوصی مطرح است، یکی این است که بخش خصوصی با تحریمهای بینالمللی روبهروست که دسترسی او را به بانک و فناوری جدید و بازار محدود میکند. از سوی دیگر در داخل هم هیچ پروژهای از بخش خصوصی نیست که بانکها بتوانند آن را پشتیبانی کنند، حتی پروژههای کوچک را.
این فعال اقتصادی و مدیر سیاسی با سابقه در پاسخ به سوالی درباره دکترین کشور بیان کرد: دکترین ما سیاستورزی است، اقتصادی نیست. تا این دکترین تغییر نکند، نمیشود کاری کرد. البته بر اساس تغییر دکترین باید روابط بینالملل هم درست شود. بر اساس همین دکترین با اقتصاد باید مطابق با رویکردهای اقتصادی برخورد شود، نه رویکردهای سیاسی یا اجتماعی.
وی در پاسخ به سوالی درباره فروکش کردن نزاع های سیاسی در کشور گفت: این وضعیت نتیجه وفاقی است که بین رئیسجمهوری و ارکان عالی نظام اتفاق افتاده است، به این معنی که آقای پزشکیان نمیگوید آقا یکی، من هم یکی. بلکه میگوید هر چه آقا میگوید، من هم به همان عمل میکنم. یعنی شکاف رئیسجمهوری با رهبری تمام شده است. امیدواریم که توافق هستهای هم حاصل شود و کشور نجات پیدا کند.
مرعشی تاکید کرد: به آقای پزشکیان توصیه می کنم همین روال را ادامه دهد که خوب است.
وی در پاسخ به این سوال که آیا کابینه نیاز به ترمیم دارد گفت: همینها را نگه دارد. چون در صورت تغییر دادن میترسم وضعیت بدتر شود.