به گزارش باخیش خبر، دکتر محمدتقی اعلمی اظهار کرد: شرایط پیچیده اقتصادی، چالشهای زیستمحیطی، دغدغههای جمعیتی، آسیبهای اجتماعی و بحرانهای منطقهای و جهانی، ضرورت بهرهگیری از ظرفیت فکری، پژوهشی و فناورانه دانشگاهها را دو چندان کرده است.
دکتر اعلمی تأکید کرد: ما دانشگاهیان نباید منتظر دعوت از سوی دولت باشیم و خودمان باید پیشگام مطالبهگری و ورود علم به عرصه تصمیمسازی باشیم.
وی افزود: دولت چهاردهم به پشتوانه سوابق علمی رئیس جمهوری و باور وی به دانش و دانشگاه، فرصتی مغتم برای بازآفرینی نقش دانشگاهها در توسعه ملّی است و تدوین بستههای حمایتی و اجرایی و ایجاد شبکهای از اندیشکدههای دانشگاهی امری ضروری است.
رئیس دانشگاه تبریز در بخش دیگری از سخنان خود با تأکید بر ضرورت تربیت نسل جدیدی از مدیران دانشپژوه و مسئله محور، توسعه اقتصاد دانشبنیان از طریق پارک علم و فناوری، توانمندسازی نهادهای عمومی در حوزه حکمرانی داده، هوش مصنوعی و عدالت اجتماعی و توجه به معیشت دانشگاهیان را خواستار و متذکر شد: یکی از موضوعات حائز اهمیت، همافزایی با مجلس شورای اسلامی، قوه قضائیه و سایر نهادهای ناظر بر تدوین مقررات هوشمند، کارآمد و مبتنی بر داده است.
اختیارات رؤسای دانشگاهها، آئیننامههای افزایش سن بازنشستگی و استخدامی، پذیرش دانشجویان دکتری و ارشد استاد محور و پژوهش محور و مسکن اعضای هیأت علمی و کارکنان، از دیگر موضوعات مطرح شده توسط رئیس دانشگاه تبریز در این نشست بود که با استقبال و تحسین رئیس جمهوری مواجه گردید.