• امروز : یکشنبه, ۴ خرداد , ۱۴۰۴
  • برابر با : Sunday - 25 May - 2025

اطلاعیه ها

انتخابات هیأت رئیسه و ارسال پیامک‌های تهدید آمیز برای نمایندگان شرایط تیم‌داری و وظایف باشگاه‌های ورزشی تعیین شد چرا میلیاردها میلیارد تومان بودجه به فدراسیون فوتبال می دهید؟/ پول را می گیرند، به ریش همه هم می خندند پاراکاراته کار آذربایجان شرقی بر بام آسیا ایستاد سیندرلای فلسطین در ایران؛ از تجریش گردی تا ملاقات با عراقچی | هدیل العیان کیست؟ الیف شافاک در رمان جدیدش « رودهای آسمان» از حافظه آب سخن می گوید صنعت مرگ در ایران؛ هم پرسود و هم کشنده/ ویدئو مرعشی: ایران درخاورمیانه قادر به ایفای نقش کلیدی می باشد ورزقان، شایسته یک تیم فوتبال پرقدرت هیچ تغییری از نظر کمیت و قیمت در نان یارانه‌دار استان اردبیل وجود ندارد آیین رونمایی از الواح ثبتی میراث طبیعی و میراث ناملموس فرهنگی شهرستان اسکو مراسم عطر افشانی گلزار شهدا در مرند به مناسبت سالروز آزادسازی خرمشهر ویتامینی که تاثیر شگفت‌انگیز روی مغز دارد اختصاص ۱.۵ میلیارد دلار تسهیلات برای تامین تجهیزات نیروگاه‌های خورشیدی تفاهم‌نامه فاینانس ۴۲۰ میلیون دلاری خط ۲ قطارشهری تبریز منعقد شد

0

فاطمه(س)؛ الگوی توامان خانواده محوری و کنشگری اجتماعی

  • کد خبر : 3266
  • 15 آذر 1403 - 9:01
فاطمه(س)؛ الگوی توامان خانواده محوری و کنشگری اجتماعی

قم- باخیش خبر- مدرس حوزه علمیه قم گفت: حضرت فاطمه(س) به صورت توامان هم الگوی زندگی خانواده محور است و هم الگوی یک کنشگری فعال اجتماعی که در قبال جامعه و سرنوشت آن احساس مسوولیت و فعالیت موثر دارد.

معصومه ظهیری روز پنج شنبه به مناسبت سالگرد شهادت حضرت زهرا(س) در گفت‌وگو با خبرنگار باخیش خبر، افزود: زهرای مرضیه بانویی است که از جهت فردی، خانوادگی و کنشگری اجتماعی می‌تواند برای دیگران به‌عنوان بهترین الگو مطرح شود، اضافه کرد: آن حضرت از جهت فردی انسان صالح و خدامحوری است که پیامبر او را می‌ستاید و پاره وجود خود نامیده است و از شبیه‌ترین انسان‌ها از نظر خَلق، خُلق و منطق به پیامبر(ص) است.

وی ادامه داد: حضرت فاطمه(س) انسانی است که از خطا و اشتباه مصون است و مثل یک فرشته‌ای خداوند را عبادت می‌کند و در مسیر اطاعت خداوند راضیه مرضیه نامیده شده است؛ هم خدا از او راضی و هم او از خدا راضی است. انسان برگزیده‌ای که خداوند او را در ردیف معصومین قرار داد، الگوی کاملی که هر انسانی بر اساس شرایط و ظرفیت خود می‌تواند از آن الگوبرداری و پیروی کند.

ظهیری تصریح کرد: صفات نیکوی انسان‌ها اختصاص به زمان و مکان ندارد و برای همه نسل‌ها و عصرها و در همه مکان‌های جغرافیایی می‌تواند سرمشق باشد.

وی با بیان این‌که سبک زندگی فاطمی زیستن در فضای خانواده، مایه رضایت و آرامش است، گفت: امام علی(ع) می‌فرماید نگاه به چهره حضرت زهرا(س) غم‌هایم را می‌زدود؛ رضایتمندی این زوج از یکدیگر، ما را ترغیب می‌کند تا مدل زندگی آن‌ها را که توام با انفاق، ایثار، فرزندپروری، حُسن خلق، ساده زیستی، اطلاعت از امر خدا و عمل به قرآن است را برگزینیم.

وی بیان کرد: حضرت فاطمه(س) در کنشگری اجتماعی بانوی فعالی بود که عمل او اثربخش است؛ همراهی، همدلی، ام‌ابیها بودن، کنار پیامبر بودن و دفاع از پیامبر از جمله اقدامات تاثیرگذار آن حضرت است.

مدرس حوزه علمیه قم افزود: صدیقه کبری در عین حال دارا بودن ویژگی های فردی و تاکید بر سبک زندگی خانواده محور، یک بانوی فعال و کنشگر اجتماعی نیز بود که از روش‌های مختلف مثل سخنرانی، خطبه، جمع‌کردن زنان مهاجر و انصار و ترغیب آن‌ها برای دفاع از ولایت و ارزش‌هایی که پیامبر به‌عنوان تراث به یادگار گذاشت، برای تبلیغ استفاده می‌کرد.

وی تاکید کرد: حضرت زهرا، بانویی است که تمام ابعاد زندگی او از حیث فردی، خانوادگی، اجتماعی، تاثیرگذاری، عالم و فاضل بودن برای تمام نسل‌ها می‌تواند الگو باشد؛ وقتی چنین الگویی انتخاب می‌کنیم گویا روندگی راه و مقابله با موانع آسان‌تر می‌شود، زیرا آن حضرت را فرا راه خود می‌بینیم و سعی می‌کنیم مدل او حرکت کنیم.

وی اضافه کرد: به همین دلیل پیشنهاد می‌کنم سبک زندگی فاطمی تدریس شود و مدل زندگی او که انسان آگاه به زمان بود و افق پیش روی خود را برای تعالی جامعه و افراد جامعه می‌دید و برای آن برنامه داشت، در ابعاد مختلف نهادینه شود.

ظهیری با اشاره به این‌که شیوه زندگی حضرت زهرا(س) شیوه درس‌آموزی برای همه است، تاکید کرد: رسانه‌ها باید روی این مدل زندگی حتی در قالب رمان، داستانک و تاریخ تحلیلی کار کنند و از نظر جامعه‌شناسی، روانشناسی، تربیتی، اخلاقی و حدیث به زبان قابل‌فهم بازنگری و متون زیبا و متقنی ارایه شود.

وی با اشاره به روایتی از امام زمان که می‌فرماید: «دختر پیامبر برای من الگوست»، گفت: این الگو بودن شیوه رفتاری، کرداری، کنشگری و سبک زندگی فاطمی است که احیای آن سبک توسط آخرین وصی از اوصیای پیامبر برای جامعه بازنمایی خواهد شد.

حضرت فاطمه(س) در سال پنجم پس از بعثت و در روز ۲۰ جمادی‌الثانی در مکه و در خانه حضرت محمد(ص) پیامبر اسلام و حضرت خدیجه(س) به دنیا آمد و در حالی که از عمر مبارکش ۱۸ سال بیشتر نمی‌گذشت، به روایتی در ۱۳ جمادی‌الاول سال ۱۱ هجری قمری و بنابر روایتی دیگر در سوم جمادی‌الثانی سال ۱۱ هجری قمری به شهادت رسیدند.

لینک کوتاه : https://bakhishkhabar.ir/?p=3266

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.