• امروز : جمعه, ۲۰ تیر , ۱۴۰۴
  • برابر با : Friday - 11 July - 2025

اطلاعیه ها

بازداشت شکارچیان در دیزمار غربی قبل از اقدام به شکار تمرینات اختصاصی مهدی طارمی در بوشهر/ ویدئو بانوی استانبول؛ سفیر جدید ترکیه در سازمان ملل/ زندگی نامه و عکس های شخصی اوزگه یاغیز، زیباترین زن ترکیه سلفی شما چه حرف‌هایی برای گفتن دارد؟ ۵ تفسیر روانشناختی جالب بررسی تجهیزات و امکانات آموزشی مدارس مرند در آستانه سال تحصیلی جدید نمونه‌های ذرات معلق تهران، سیانور نداشت وزیر باید تصمیم بگیرد برگزاری محفل انس با قرآن کریم «به سوی فتح» و گرامیداشت شهدای شهرستان مرند فرماندار بستان‌آباد در بازدید از مسیل ها، ضمن احضا مشکلات دستور رفع فوری موارد را صادر کرد بازداشت عاملان نزاع منجر به قتل در کمتر از ۲۴ساعت  در اهر چگونه در هوای آلوده از خود محافظت کنیم؟ سیل و آب گرفتگی منازل در روستای حاجی آقا  شهرستان بستان‌آباد درخشش کاراته کا تبریزی در مسابقات انتخابی تیم ملی آغاز عملیات اجرایی احداث سردخانه در میدان خشکبار تداوم خرید تضمینی گندم در استان اردبیل

0

طراح فرش: از سلیقه مشتری غافل شدیم/ قالی صنعتی هم باید بوی هنر بدهد

  • کد خبر : 4453
  • 22 آذر 1403 - 8:42
طراح فرش: از سلیقه مشتری غافل شدیم/ قالی صنعتی هم باید بوی هنر بدهد

تهران- باخیش خبر- طراح و نقشه‌پرداز قالی دستباف ایرانی گفت: از طرح و رنگ بر مبنای سلیقه مشتری و بازار غافل شدیم و رقیبان ما با مشورت دقیق بازاریابان جهانی، بازار را از ایران گرفتند.

اکبر مهدیه در گفت‌وگو با خبرنگار فرهنگی درباره اینکه چرا صنایع دستی و فرش دستباف جایگاه خود را در خانه‌های ایرانیان از دست داده است؛ اظهار داشت: قالی ایرانی بهترین نمونه ذوق و هنر ایرانی است و اگر بخواهیم قبل و بعد از انقلاب آن را بگوییم متفاوت از هم است. قبل از انقلاب همه سفارتخانه‌ها تبلیغات فرش می‌کردند و مردم دنیا از فرش ما استقبال می‌کردند.

طراح و نقشه پرداز قالی دستباف ایرانی افزود: یکی از دلایل مهمی که قالی ایرانی جایگاه خود را از دست داده، این است که از نظر طرح و رنگ نگاه به سلیقه مشتری نداشتیم. به همین دلیل بقیه کشورها مانند هند، نپال، پاکستان و ترکیه و حتی افغانستان به دلیل روابط عمومی که بازرگانان و مشاوران هنری‌شان داشتند توانستند بازار را از ما بگیرند.

قالی صنعت نیست، هنر است

مهدیه همچنین درباره اینکه فرش را هنر می‌دانید یا صنعت و این که خانه فرش، وزارت صنعت است یا میراث فرهنگی؟ گفت: قالی ایرانی صنایع‌دستی است. قالی، صنعت نیست اما قالی صنعتی ما هم باید بوی هنر دهد.

وی با بیان اینکه در هر کجا و موزه‌ای از دنیا، قالی‌های هنری ما به نمایش گذاشته شده است، گفت: اگر قالی ۴۰۰ سال پیش ما در موزه‌ای چون برلین به نمایش گذاشته می‌شود، قالی هنری است.

مهدیه تصریح کرد: فرش را با قالی متمایز می‌دانم، قالی یعنی هنر. آنجایی کار ما را خراب می‌کند که یک سری مسائل رایانه‌ای پیش می‌آید و دانشجو در دانشگاه رشته فرش می‌خواند، اما جذب کارخانه فرش صنعتی می‌شود و این باعث تاسف است.

متولی فرش ایرانی، عشق است

طراح و نقشه پرداز فرش ایرانی درباره عامل وفاق و پیشرفت بودن هنر گفت: آنچه ما را در دنیا به شناخت رسانیده به قول انگلیسی ها این است که «ایرانی‌ها مردمی هستند که روی قالی راه می‌روند و شعر می‌گویند» در موسیقی و اقتصاد صنایع دستی و تمام رشته‌های هنری فکر وجود دارد، اما حمایتی نیست.

وی گفت: فرش و قالی ایرانی باید معرفی و تقویت شود، تبلیغات از همه چیز مهمتر است که آن هم به فراموشی سپرده شده است. متولی فرش ایرانی، عشق است و کسانی که متولی فرش و قالی ایرانی می‌شوند این کاره نیستند.

لینک کوتاه : https://bakhishkhabar.ir/?p=4453

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.