• امروز : دوشنبه, ۱۷ شهریور , ۱۴۰۴
  • برابر با : Monday - 8 September - 2025

اطلاعیه ها

آغاز کشت پاییزه در ۲۱ شهرستان آذربایجان شرقی تاکید بر ارتقای بهداشت و بهبود زیر ساختهای کشتارگاه صنعتی تبریز رزمایش همدلی در بستان‌آباد | توزیع ۵۰۰ پک تحصیلی و ۱۰۰ بسته معیشتی میان دانش‌آموزان نیازمند تولید ۶۶۰۰ تن گلابی در آذربایجان شرقی اینفانتینو: حضور ایران در جام‌جهانی آمریکا را تضمین می‌کنم وزیر کشور: یارانه بخشی از هزینه نان را دولت پرداخت می‌کند بازداشت ۲۵۴ سارق و معتاد متجاهر در مراغه تسریع در تکمیل مرکز تحقیقات و موزه دیرینه‌شناسی مراغه؛ گامی برای ارتقای جایگاه علمی و گردشگری کشور امضای قرارداد همکاری میان دانشگاه تبریز و منطقه آزاد قشم راه‌اندازی آتش‌نشانی در بیمارستان‌ها الزامی است شروع ریل‌گذاری خط دوم متروی تبریز/ ورود ۱۰۰ دستگاه اتوبوس جدید به ناوگان اتوبوسرانی شهر تا پایان دی‌ماه ۱۴۰۴ اجرای موسیقی پاپ به خوانندگی چنگیز حبیبیان در مرند نظارت بر کشتارگاه‌های مرغ در تبریز در راستای تنظیم بازار درگیری منجر به قتل ۲ جوان ۲۴ و ۱۶ ساله در کلیبر بازداشت دزدان  احشام در  میانه

0

سکته مغزی و بیماری‌های قلبی‌عروقی؛ آخر خط مصرف نوشیدنی‌های شیرین

  • کد خبر : 3988
  • 19 آذر 1403 - 18:27
سکته مغزی و بیماری‌های قلبی‌عروقی؛ آخر خط مصرف نوشیدنی‌های شیرین

تهران- باخیش خبر- دانشمندان دریافتند که مصرف بیش از حد شکر افزوده‌ شده، به‌خصوص در نوشیدنی‌های شیرین، خطر سکته مغزی (آنوریسم) و ابتلا به بیماری‌های قلبی‌عروقی را افزایش می‌دهد.

به گزارش گروه علمی باخیش خبر، وبگاه مِدیکال اِکسپرس در گزارشی آورده است: سوزان جانزی (Suzanne Janzi)، یکی از اعضای گروه پژوهشی گفت: بارزترین یافته ما وجود رابطه متفاوت بین منابع مختلف شکر افزوده و خطر ابتلا به بیماری قلبی‌عروقی است.

بیشتر سازمان‌های بهداشت عمومی، محدود کردن مصرف شکر را به‌منظور محافظت از دندان‌ها و بهبود رژیم غذایی توصیه می‌کنند. قبلاً شواهد محدودی درباره تأثیر مصرف شکر بر بیماری‌های قلبی‌عروقی وجود داشت. این بیماری‌ها عامل اصلی مرگ‌ومیر و بیماری در اروپا هستند و تغییر رژیم غذایی، راهی نسبتاً آسان برای کاهش خطر ابتلا به آن است.

دانشمندان دانشگاه لوند در سوئیس قصد داشتند دریابند مصرف شکر بر خطر بیماری‌های قلبی‌عروقی تأثیر می‌گذارد یا خیر و اینکه آیا مصرف انواع مختلف قند این خطرات را تغییر می‌دهد یا خیر.

آن‌ها دریافتند مصرف نوشیدنی‌های شیرین از دیگر شکل‌های شکر برای سلامتی مضرتر است: مصرف نوشیدنی‌های شیرین به صورت چشمگیری خطر سکته مغزی ایسکمیک، نارسایی قلبی، فیبریلاسیون دهلیزی و آنوریسم آئورت شکمی را افزایش می‌دهد؛ این در حالی است که خوردن گاه‌به‌گاه غذاهای شیرین چنین تأثیری بر بدن ندارد.

جانزی در توضیح دلیل این مساله گفت: شکر مایع موجود در نوشیدنی‌های شیرین، در مقایسه‌ با شکل‌های جامد شکر، معمولاً سیری کمتری ایجاد می‌کنند و به طور بالقوه به مصرف بی‌رویه منجر می‌شود؛ ضمن اینکه افراد غذاهای شیرین را معمولاً گاه‌به‌گاه و در محیط‌های اجتماعی یا مناسبت‌های خاص مصرف می‌کنند؛ اما ممکن است نوشیدنی‌های شیرین را به طور منظم مصرف کنند.

دانشمندان دریافتند افزایش مصرف قند بر بیماری‌های قلبی‌عروقی مختلف تأثیر می‌گذارد و افزایش خطر ابتلا به نارسایی قلبی در افرادی که شاخص توده بدن آن‌ها طبیعی است را به دنبال دارد.

گزارش این پژوهش در مجله فرانتی‌یرز این پابلیک هلث (Frontiers in Public Health) منتشر شده است.

لینک کوتاه : https://bakhishkhabar.ir/?p=3988

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.