• امروز : جمعه, ۲۰ تیر , ۱۴۰۴
  • برابر با : Friday - 11 July - 2025

اطلاعیه ها

بازداشت شکارچیان در دیزمار غربی قبل از اقدام به شکار تمرینات اختصاصی مهدی طارمی در بوشهر/ ویدئو بانوی استانبول؛ سفیر جدید ترکیه در سازمان ملل/ زندگی نامه و عکس های شخصی اوزگه یاغیز، زیباترین زن ترکیه سلفی شما چه حرف‌هایی برای گفتن دارد؟ ۵ تفسیر روانشناختی جالب بررسی تجهیزات و امکانات آموزشی مدارس مرند در آستانه سال تحصیلی جدید نمونه‌های ذرات معلق تهران، سیانور نداشت وزیر باید تصمیم بگیرد برگزاری محفل انس با قرآن کریم «به سوی فتح» و گرامیداشت شهدای شهرستان مرند فرماندار بستان‌آباد در بازدید از مسیل ها، ضمن احضا مشکلات دستور رفع فوری موارد را صادر کرد بازداشت عاملان نزاع منجر به قتل در کمتر از ۲۴ساعت  در اهر چگونه در هوای آلوده از خود محافظت کنیم؟ سیل و آب گرفتگی منازل در روستای حاجی آقا  شهرستان بستان‌آباد درخشش کاراته کا تبریزی در مسابقات انتخابی تیم ملی آغاز عملیات اجرایی احداث سردخانه در میدان خشکبار تداوم خرید تضمینی گندم در استان اردبیل

1

دانشگاه تبریز؛ میزبان هفدهمین کنفرانس ملی ماده چگال ایران

  • کد خبر : 7941
  • 11 بهمن 1403 - 14:56
دانشگاه تبریز؛ میزبان هفدهمین کنفرانس ملی ماده چگال ایران

تبریز_باخیش خبر/هفدهمین کنفرانس ماده چگال ایران با حضور معاون پژوهش و فناوری دانشگاه و جمعی از اساتید، محققان، پژوهشگران و دانشجویان این حوزه از سراسر کشور در دانشگاه تبریز آغاز به کار کرد.

به گزارش پایگاه خبری باخیش خبر، اصغر عسگری معاون پژوهش و فناوری دانشگاه طی سخنانی در ابتدای این آئین ضمن ابراز خرسندی از برگزاری این کنفرانس در دانشگاه تبریز، اظهار کرد: ماده چگال شاخه‌ای از فیزیک است که بسیاری از رشته‌ها را در بر می‌گیرد و سرویس‌ دهنده‌ رشته‌های تحصیلی محسوب می‌شود.


وی ادامه داد: حدود ۵۰ درصد از انتشارات رشته‌های دانشگاهی مربوط بین سال‌های ۱۹۹۶ تا ۲۰۲۳ مربوط به ماده چگال است ولی در چند سال اخیر این روند رشد علمی حالت نزولی پیدا کرده است که به احتمال زیاد به‌دلیل هزینه‌بر بودن، آزمایشگاه‌ها و مواد مصرفی است.
عسگری با تاکید بر لزوم سرمایه‌گذاری دولتی در حوزه علم مخصوصا علوم پایه و ماده چگال، خاطرنشان کرد: سرمایه‌گذاری دولتی در حوزه علم به‌طور مدرن به یک یا دو سال بعد از جنگ جهانی دوم برمی‌گردد که مشاور علمی یکی از رؤسای جمهور آمریکا سندی را تحت عنوان علم مرز بی‌پایان منتشر کرد و این سند منجر به پیشرفت علم و دانش در دنیای مدرن شد و هدف وی از انتشار این سند این بود که علم هیچ محدودیتی نداشته و هرچقدر که می‌توانیم باید در این حوزه سرمایه‌گذاری کنیم.
وی با اشاره به تاریخچه سرمایه‌گذاری دولت در حوزه علم در اسلام و ایران، گفت: شیخ رشیدالدین فضل‌اله همدانی ۸۰۰ سال قبل سرمایه‌گذاری در علم را در مجموعه بزرگ ربع رشیدی نشان داد و علاوه‌بر این، وقف‌نامه ربع رشیدی یکی از بزرگ‌ترین و مهم‌ترین اسناد موجود در کتابخانه ملی است. ربع رشیدی اولین دانشگاه بین‌المللی جهان بود که بیش از ۶ هزار دانشجو از کشورها و  رشته‌های مختلف در این دانشگاه تحصیل می‌کردند.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه تبریز در خاتمه یادآور شد: تفکر شیخ رشیدالدین نشان می‌دهد که چه کسانی در این کشور بودند که به توسعه علم اهمیت می‌دادند و ما نیز امیدواریم سیاست کشور نسبت به روند پیشرفت علم به سمتی حرکت کند که شاهد رشد و شکوفایی دانشگاه‌ها باشیم و مجموعه سیاستگذاران کشور ادامه دهنده راه رشیدالدین باشند و ما شاهد حضور اساتید و دانشجویان در بالاترین سطح علمی در دنیا باشیم.
کنفرانس‌های علمی نماد پویایی علمی کشور هستند
دبیر علمی هفدهمین کنفرانس ماده چگال ایران نیز با اینکه کنفرانس‌های علمی نماد پویایی علمی کشور هستند، گفت: این کنفرانس به‌صورت دو سالانه و در ۱۷ دوره برگزار شده است. لذا کنفرانس ماده چگال به مدت ۳۰ سال است که برگزار می‌شود و انجمن فیزیک ایران یکی از انجمن‌های با کیفیت و علمی کشور است و کنفرانس ماده چگال نیز از از جمله کنفرانس‌های پر طرفدار محسوب می‌شود.
علی صادقی ادامه داد: ۷۵ درصد از ۱۶۰ مقاله ارسال شده به دبیرخانه کنفرانس، مورد پذیرش قرار گرفته که تعدادی به‌صورت شفاهی و ما بقی به‌صورت پوستر ارائه می‌شود و فرآیند داوری نیز کاملا براساس استانداردهای لازم صورت گرفته است.
براساس این گزارش، این کنفرانس طی روزهای دهم و یازدهم بهمن ماه سال جاری در دانشکده فیزیک دانشگاه تبریز برگزار می‌شود.
محورهای اصلی این کنفرانس شامل فیزیک ماده چگال (ساختار، ویژگی‌های مکانیکی  و حرارتی)، ساختمان جامدات و مایعات؛ بلورشناسی، مواد نانومقیاس، ساختار الکترونی و خواص الکترونیکی، مغناطیسی و اپتیکی، نظریه تابعی چگالی، خواص اپتیکی، اسپکتروسکپی ماده چگال و برهم کنش‌های تابش و ذره‌ها با ماده چگال، خواص‌ گرمایی‌ ماده‌ چگال، خواص‌ ترابردی‌ مادۀ‌ چگال‌ (غیر الکترونی‌)، سطح‌ها و فصل مشترک‌ها؛ فیلم‌‌های‌ نازک، سیستم‌های کم بُعدی و سیستم‌های کم بُعدی و سیستم‌های در مقیاس میکرو و نانو، نانوساختارهای تجربی (لایه نازک، ‌فصل مشترک‌ها، ‌لایه نازک و ساختارهای کم بعدی)، نانو ساختارهای نظری، ابررسانایی است.

لینک کوتاه : https://bakhishkhabar.ir/?p=7941

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.