• امروز : یکشنبه, ۴ خرداد , ۱۴۰۴
  • برابر با : Sunday - 25 May - 2025

اطلاعیه ها

افزایش ۷درصدی حمل ونقل کالای توسط ناوگان حمل ونقل باری آذربایجان شرقی هدف‌گذاری برای اجرای ۱۱۰۵ کلاس با مشارکت مردم تولید ۴ هزار محصول و ایجاد ۱۰ هزار کسب‌وکار در دانشگاه آزاد کارگاه آموزشی ژئوپارک گاسترونومی در ارس برگزاری رویداد “دمودی سرمایه‌گذاری” در پارک علم و فناوری آذربایجان شرقی تبدیل قطعه ۵ آزاد راه هشترود – مراغه به بزرگراه آماده‌باش کامل در بستان‌آباد برای میزبانی از تور دوچرخه‌سواری بین‌المللی ایران-آذربایجان پرداخت ۸۵۷ میلیارد ریال وام ازدواج و فرزندآوری در پالایش نفت تبریز همایش ملی همه برای ایران جوان در ارس برگزار شد نجات شهروند مراغه ای توسط پلیس مراغه از خود کشی دیدار مدیرعامل بانک تجارت کشور با رئیس اتاق بازرگانی تبریز برگزاری اردوی مشترک تیم ملی بزرگسالان وجوانان جودو بهره برداری از درمانگاه تخصصی شهیدمحمد حاج علیزاده سپاه مرند سی و هفتمین دوره تور بین المللی دوچرخه سواری ایران – آذربایجان ۶ الی ۱۰ خرداد جاری در ۵ مرحله برگزار می شود. تجلیل از برگزیدگان مسابقه فرهنگی دهه کرامت سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای

0

حقیقت ترسناک درباره رابطه میگرن و سکته مغزی

  • کد خبر : 12972
  • 30 فروردین 1404 - 23:09
حقیقت ترسناک درباره رابطه میگرن و سکته مغزی

نتایج یکی از مطالعات تازه توسط این متخصصان نشان داده است میلیون‌ها جوان مبتلا به میگرن ممکن است در معرض خطر سکته مغزی بالقوه کشنده باشند.

محققان مغز و اعصاب در فنلاند برای انجام این مطالعه سوابق پزشکیِ بیش از ۱۰۰۰ داوطلب بزرگسال و زیر ۵۰ سال را تجزیه و تحلیل کردند. آنها دریافتند افرادی که از سردرد‌های شدید رنج می‌برند، ۷۰ درصد بیشتر در معرض حمله‌های سردردی هستند.

به نوشته دیلی‌میل، میگرن که حدود ۱۰ میلیون نفر را در بریتانیا تحت تأثیر قرار می‌دهد، به عنوان یک عامل خطر سنتی (پیش‌تر شناخته‌شده) برای فوریت‌های پزشکی در نظر گرفته نمی‌شود.

اما نویسندگان این مطالعه پس از دستیابی به یافته‌های فوق، اکنون از پزشکان خواسته‌اند تا از بیماران خود در مورد سابقه ابتلای آنها به میگرن پرس‌وجو کنند.

این تحقیق جدید به دنبال کشف عامل مرموز افزایش موارد سکته مغزی در افراد زیر ۵۰ سال در سال‌های اخیر انجام شده است.

متخصصان فنلاندی می‌گویند سکته مغزی در میان مردان زیر ۳۹ سال در دو دهه گذشته تقریبا یک چهارم افزایش یافته است – روندی که دانشمندان را گیج کرده است.

در مطالعه جدید، محققان عوامل خطر بالقوه برای سکته‌های مغزی ایسکمیک، یعنی سکته‌هایی که هنگام قطع خون‌رسانی به مغز به دلیل یک انسداد در رگ رخ می‌دهند، را در افراد جوان بررسی کردند.

متخصصان بیمارستان دانشگاه هلسینکی در این مطالعه به ویژه روی سکته‌های مغزی بدون دلایل پزشکیِ مشخصی همچون فشار خون بالا متمرکز شدند.

آنها عوامل خطر سنتی سکته مغزی نظیر فشار خون بالا و عوامل «غیرسنتی» مانند میگرن را در داوطلبان با هم مقایسه کردند.

متخصصان دریافتند که هر عامل خطر غیرسنتی با افزایش ۷۰ درصدی خطر سکته مغزی مرتبط است. در مقابل، عوامل خطر شناخته شده (سنتی) خطر فوریت‌های پزشکی را فقط ۴۱ درصد افزایش دادند.

با این حال آنها تاکید دارند اگرچه این افزایش زیاد به نظر می‌رسد، اما خطر اولیه سکته مغزی (بدون در نظر گرفتن علائم توام با سردرد) برای فرد بسیار کم است.

این متخصصان محاسبه کردند که میگرن همراه با وضعیتی موسوم به «آئورا»، یعنی زمانی که سردرد با اختلالات بینایی همراه است – در حدود ۲۳ درصد از افرادی که دچار سکته مغزی شده‌اند، وجود داشته است.

با این حال، این میزان افزایش خطر در میان زیرمجموعه‌ای از بیماران مبتلا به یک عارضه قلبی شایع موسوم به «سوراخ بیضی باز» یا «فورامن اوال» که در آن سوراخی بین حفره‌های بالایی قلب ایجاد می‌شود، به ۴۶ درصد افزایش یافت.

این حفره کوچک در تمام نوزادان در دوران رشد در داخل رحم وجود دارد و در حالی که معمولا کمی پس از تولد بسته می‌شود، اما این اتفاق در حدود یک چهارم افراد رخ نمی‌دهد.

این سوراخ عموما بی‌ضرر تلقی می‌شود، اما بیماران مبتلا به این عارضه قلبی کمی بیشتر در معرض خطر سکته مغزی هستند.

در مجموع، این مطالعه نشان داد برای بزرگسالانی که بیماری قلبی ندارند، عوامل خطر سکته مغزی سنتی مانند فشار خون بالا هنوز هم عامل اکثریت (۶۵ درصد) سکته‌های مغزی هستند.

همچنین عوامل خطر غیرسنتی حدود یک چهارم سکته‌های مغزی را تشکیل می‌دهند.

علائم سکته مغزی شامل بروز حالت ضعف در صورت، افتادگی یک طرف صورت، ضعف بازو که در آن فرد نمی‌تواند هر دو دست را به طور کامل بلند کند و مشکلات گفتاری مانند نامفهوم صحبت کردن یا گیج شدن است.

لینک کوتاه : https://bakhishkhabar.ir/?p=12972

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.