• امروز : سه شنبه, ۲۴ تیر , ۱۴۰۴
  • برابر با : Tuesday - 15 July - 2025

اطلاعیه ها

نوبت دوم کنکور ۱۴۰۴ باوجود تعطیلی احتمالی برخی استان ها برگزار می شود تغییر مسیر حرکتی اتوبوس ها به دلیل پروژه بهسازی پل شهید بهشتی لزوم بازنگری و اصلاح نرخ گندم و آرد روح تازه ای به منطقه آزاد ارس دمیده شده است تاکید بر هم‌افزایی نهادی، در شورای فرهنگی استانداری همدان پایان یک انتظار طولانی با ثبت رسمی زمین ۷ هکتاری برای احداث آرامستان مسجدسلیمان زمین گیر شدن سارقان حرفه ای و کشف خودرو سرقتی در شهرستان میانه بازدید استاندار اردبیل از طرح بارانداز صادراتی حیات سبز در بیله‌سوار تشکیل ستاد پیگیری و پشتیبانی از آسیب دیدگان جنگ تحمیلی رژیم صهیونیستی در وزارت علوم بنز سواری ۱۰۰ میلیاردی در مرند توقیف شد بازنشسته‌ای فداکار در ائل‌گولی جان پیرمردی را نجات داد تقویت روحیه ملی ،امیدآفرینی وجهادتبیین وظیفه همه ماست لزوم شفافیت مالی در سازمان عمران شهرداری قزوین صیادان سد سهند توسط محیط زیست هشترود بازداشت شدند راه‌اندازی کانون بانک‌ها و شعب ممتاز در ارس

0

حتی آب هم برای نوزاد تا ۶ ماهگی ممنوع است

  • کد خبر : 21807
  • 24 تیر 1404 - 15:04

یک متخصص کودکان تاکید کرد که نوزاد تا پایان شش‌ماهگی تنها باید از شیر مادر تغذیه کند و مصرف هر نوع ماده غذایی دیگر، حتی آب، می‌تواند برای سلامت او خطرناک باشد.

دکتر علی ارجمند -هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی اراک- با هشدار نسبت به عواقب تغذیه زودهنگام نوزادان، بر لزوم رعایت کامل تغذیه انحصاری با شیر مادر در شش ماه نخست زندگی تأکید کرد.

ارجمند با بیان اینکه تغذیه انحصاری با شیر مادر پایه‌ای‌ترین اصل سلامت نوزاد در شش‌ماه نخست زندگی است، گفت: نوزاد تا پایان شش‌ماهگی نباید هیچ تغذیه‌ای جز شیر مادر و داروهای تجویز شده توسط پزشک دریافت کند؛ حتی آب نیز در این مدت نباید به نوزاد داده شود، چراکه می‌تواند باعث بروز اختلال در رشد و سلامت او شود.

وی با اشاره به اینکه مصرف زودهنگام برخی مواد غذایی ممکن است خطر آلرژی در بزرگسالی را افزایش دهد، افزود: از پایان شش‌ماهگی می‌توان تغذیه کمکی را با غذاهای سبک و قابل هضم مانند فرنی و حریره بادام آغاز کرد. توصیه می‌شود در دو هفته اول، تنها این دو ماده غذایی به مقدار کم استفاده شوند و به‌ تدریج میزان و تنوع غذاها افزایش پیدا کند.

به گفته ارجمند، از نیمه دوم ماه هفتم، مصرف پوره‌های ساده برای آشنایی نوزاد با مزه‌های مختلف قابل انجام است و پس از آن می‌توان به آرامی از سوپ رقیق شروع کرد و به‌تدریج غلظت آن را افزایش داد.

وی با هشدار نسبت به مصرف میوه برای نوزادان زیر یک سال، ادامه داد: میوه‌هایی مانند سیب و گلابی که هضم آسانی دارند و حساسیت‌زا نیستند، در مقدار کم و بدون پوست، آن‌هم با مراقبت بسیار زیاد قابل استفاده هستند، چرا که احتمال ورود تکه‌های میوه به مجاری تنفسی نوزاد وجود دارد.

ارجمند با تأکید بر اینکه غذای سفره بزرگسالان برای نوزادان بسیار مضر است، تصریح کرد: وجود نمک، ادویه‌جات، رب، سس و سایر چاشنی‌ها در غذای خانواده، سلامت نوزاد را تهدید می‌کند. مصرف نمک برای کودک زیر یک سال می‌تواند باعث افزایش فشار خون و مشکلات دیگر شود، و ادویه‌جات نیز می‌توانند عامل بروز آلرژی یا حتی آسم در آینده باشند.

بنابر اعلام وزارت بهداشت، وی همچنین به نقش مکمل‌های دارویی اشاره کرد و گفت: قطره مولتی‌ویتامین و قطره ویتامین A باید از روز سوم تا پنجم تولد زیر نظر پزشک شروع شود و تداخلی با تغذیه انحصاری ندارد. از پایان ۶ ماهگی، مصرف قطره آهن نیز باید آغاز شود و این قطره ها باید تا دو سالگی ادامه داشته باشند.

این متخصص کودکان در پایان خاطرنشان کرد: در صورت مشاهده هرگونه واکنش کودک نسبت به ماده غذایی جدید، باید موضوع به‌طور جدی بررسی شود و ادامه یا قطع مصرف آن تنها با نظر پزشک متخصص انجام گیرد.

لینک کوتاه : https://bakhishkhabar.ir/?p=21807

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.