• امروز : چهارشنبه, ۱۸ تیر , ۱۴۰۴
  • برابر با : Wednesday - 9 July - 2025

اطلاعیه ها

دعوت بوکسور مراغه ای به اردوی تیم ملی بوکس امید کشور لغو سوال‌برانگیز انتخابات فدراسیون بدنسازی آزاد ارمکی: باید کاملا از روی صدا وسیما عبور کرد / نمی‌توان از آن ها انتظار تلاش برای تقویت همبستگی ملی را داشت محافظت از کبد با مصرف این ویتامین ها سرقت نافرجام از طلافروشی در ملکان تضمین سلامت مغز با مصرف این ویتامین ها تحول چشمگیر فضای بصری اراضی میدان تیربا کاشت پارک ۳ هکتاری کشت ۴۸۷ هکتاری کلزا در اسکو برگزاری جلسه جلوگیری از ساخت‌وسازهای غیرمجاز در شهرستان مرند کدام بیماری‌ ها افسردگی زا هستند؟ خدمات سوخت رسانی بی وقفه در شرایط بحرانی توسط شرکت پخش فرآورده های نفتی ناحیه ویژه میانه قابل تقدیر است هریس سومین شهر خنک کشور شد تدوین سند جامع توسعه فرهنگی، اجتماعی و گردشگری منطقه آزاد ارس کلید خورد اطلاعیه فدراسیون کاراته جهت ثبت نام در لیگ سری آ مالزی دیدار فرمانده انتظامی شهرستان میانه با شهردار به مناسبت روز شهرداری و دهیاری

2

جهش ۱۰ برابری تولید علوفه در اراضی دیم آذربایجان شرقی

  • کد خبر : 20161
  • 07 تیر 1404 - 20:34
جهش ۱۰ برابری تولید علوفه در اراضی دیم آذربایجان شرقی
مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی از جهش ۱۰ برابری تولید علوفه در اراضی دیم استان با اجرای طرح ملی جهش تولید در دیمزار‌ها خبر داد.

به گزارش  باخیش خبر، جلال رحیم‌زاده با اشاره به رشد خیره‌کننده سطح زیرکشت و تولید نباتات علوفه‌ای در استان گفت: در پنج سال گذشته با اجرای طرح ملی جهش تولید در دیمزارها، سطح زیرکشت علوفه از ۳ هزار هکتار به ۳۵ هزار هکتار رسیده است.
وی اظهار کرد: با هدف تبدیل آیش زرد به سبز و با هدف کاهش فشار بر مراتع، موفق شدیم سطح زیرکشت نباتات علوفه‌ای در اراضی دیم استان را به طور چشمگیری افزایش دهیم.
رحیم زاده اظهار کرد: در سال زراعی ۱۴۰۲-۱۴۰۳ سطح زیرکشت نباتات علوفه‌ای در استان به ۸۱ هزار و ۹۶۲ هکتار رسید که شامل ۵۱ هزار و ۴۸۳ هکتار کشت آبی و ۳۵ هزار هکتار کشت دیم بود. این میزان کشت منجر به تولید ۸۸۵ هزار تن محصول علوفه‌ای شده که عمده آن مربوط به یونجه است.
مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان با اشاره به برنامه‌های آتی تأکید کرد: پیش‌بینی می‌کنیم در سال زراعی جاری با بهره‌گیری از روش‌های نوین آبیاری و استفاده از ارقام کم‌آب‌بر، سطح زیرکشت در اراضی دیم را به بالای ۳۵ هزار هکتار رسانده و تولید را به حدود یک میلیون تن افزایش دهیم.
رحیم‌زاده تصریح کرد: نیاز علوفه‌ای دام صنعتی استان ۲۸۵ هزار تن و برای دام روستایی و عشایری ۲ میلیون و ۳۵۲ هزار تن است که در مجموع به ۲ میلیون و ۶۳۷ هزار تن می‌رسد که با تولید حدود یک میلیون تن، هم اکنون قادر به تأمین ۳۸ درصد از نیاز داخلی استان هستیم.
وی در ادامه به تنوع محصولات کشت شده اشاره کرد و گفت: استفاده از ارقام اصلاح شده گیاهان علوفه‌ای مانند گاودانه، خلر، نخود علوفه‌ای، یونجه، اسپرس، جو، ترتیکاله، سورگوم، چغندر علوفه‌ای، ارزن علوفه‌ای و ذرت علوفه‌ای نقش کلیدی در این موفقیت داشته است.
رحیم‌زاده افزود: تأمین نهاده‌های مورد نیاز از جمله بذور اصلاح شده، کود‌های مناسب و حمایت همه‌جانبه از علوفه‌کاران در اولویت برنامه‌های ما قرار دارد. هدف نهایی کاهش وابستگی به مراتع و تأمین پایدار نیاز‌های دامداری استان است.
وی با هشدار درباره وضعیت مراتع گفت: با توجه به کاهش محسوس بارندگی‌ها در سال‌های اخیر و به تبع آن کاهش پوشش گیاهی مراتع، توسعه کشت نباتات علوفه‌ای بهترین راهکار برای جلوگیری از تخریب بیشتر مراتع و تأمین پایدار علوفه مورد نیاز است.

لینک کوتاه : https://bakhishkhabar.ir/?p=20161

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.