به گزارش باخیش خبر. ، آیت الله سید باقر سیدی در خطبه های آئین عبادی سیاسی جمعه این هفته شهرستان بناب با تبریک سالروز میلاد ثامن الحجج علی بن موسی الرضا علیه السلام اظهار داشت: امام هشتم در شرایطی به امامت رسید که خلفای عباسی بهویژه هارونالرشید پس از شهادت امام موسی بن جعفر (ع)، از گسترش نفوذ شیعیان بهشدت هراس داشتند؛ از همین رو، هارون تلاش میکرد با مدارا و محدود کردن فضای فعالیت امام رضا (ع)، از نفوذ روزافزون ایشان جلوگیری کند اما حضرت در مدینه با بهرهگیری از فرصت حضور حجاج و زائران، به تبیین معارف امامت، نقل حدیث از اجداد طاهرین و گسترش آموزههای شیعی همت گماشتند.
وی افزود: پس از درگذشت هارون، مأمون با مشاوره اطرافیانش، تصمیم گرفت امام رضا (ع) را از مدینه به خراسان بیاورد. این اقدام، با ظاهر فریبنده واگذاری خلافت به حضرت صورت گرفت اما در واقع نقشهای حسابشده برای کاهش نفوذ ایشان در میان شیعیان و خاموشکردن جنبشهای علوی بود.
خطیب جمعه بناب تصریح کرد: با وجود اجبار در سفر، امام رضا (ع) مسیر حرکت خود از مدینه تا مرو را به یک حرکت فرهنگی عظیم تبدیل کردند. توقفهای پیاپی، ارتباط با مردم، نقل حدیث، و تبیین معارف شیعه باعث شد تشیع در ایران نهادینه شود و هنوز هم آثار آن در قالب قدمگاهها، مساجد و اماکن مقدس در مسیر این سفر باقی است.
آیت الله سیدی ادامه داد: با توجه به قرار گرفتن مرقد شریف امام رضا (ع) در کشور ایران و ایرانیان علاقه و ارادت خاصی به آن حضرت و همچنین حضرت فاطمه معصومه (س) دارند و این خواهر و برادر، ولی نعمت و پناه ملت ایران اسلامیاند و امنیت، عزت و معنویت امروز کشور مرهون وجود این ذوات مقدس است؛ لذا جامعه نیازمند تبیین سیره، منش و سبک زندگی اسلامی امام رضا (ع) است.
رئیس شورای فرهنگ عمومی شهرستان بناب با بیان اینکه حوزه های علمیه یکی از مهمترین پایگاه های تولید و نشر آثار معارف قرآن و مدافع کیان اسلام و پرچمدار ترویج مکتب نبوی و سیره اهلبیت عصمت و طهارت (ع) هستند، گفت: حوزه علمیه قم در سال ۱۳۰۱ شمسی با لطف الهی و به همت حضرت آیت الله شیخ عبدالکریم حائری یزدی تأسیس و در سده اخیر منشأ تحول و تطور عظیمی در ابعاد مختلف علمی، سیاسی و فرهنگی در ایران و دیگر بلاد اسلامی بوده و زمینه پیدایش انقلاب اسلامی به رهبری و مجاهدت حضرت امام (ره) شد و سرآغاز ایجاد دوره جدیدی از حکمرانی اسلامی گردید.
این استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه غالب کسانی که در تاریخ بشر نقش و تأثیرگذاری آنها استثنایی بوده از حوزه های علمیه بوده اند، خاطرنشان کرد: شخصیت ها و عالمانی همچون شیخ مفید، شیخ صدوق، شیخ بهایی، علامه مجلسی، علامه امینی، علامه طباطبایی، آیت الله مطهری و … با خدمات بزرگ علمی و تربیتی در تاریخ بشری ماندگار شده اند.
نماینده مردم آذربایجان شرقی در مجلس خبرگان رهبری با اشاره به اظهارات مقامات آمریکا مبنی بر اینکه: «ما به دنبال صلح جهانی هستیم و ایرا بداند هدفی جز ممانعت ایران از سلاح هسته ای نداریم»، گفت: ظاهر این سخنان نشان می دهد آنها بیش از ایران به توافق احتیاج دارند و این را هم می دانند که ایران مانند گذشته نیست و دوره تهدید سپری شده است. بنابراین آمریکا برای مدیریت منطقه چاره ای جز همکاری با ایران ندارد.
وی در عین حال ابراز امیدواری کرد: کشورهای عربی از عربستان سعودی گرفته تا کشورهای اروپایی بطور مستقیم و غیرمستقیم به دنبال تحکیم روابط سیاسی خود با جمهوری اسلامی هستند و این در حالی است که قبل از عملیات طوفان الاقصی اکثر کشورهای عربی به دنبال عادی سازی روابط خود با رژیم صهیونیستی بودند. عملیات طوفان الاقصی چهره دنیا را نسبت به اسرائیل تغییر داد و نفرت مردم دنیا به این رژیم را برانگیخت.
امام جمعه بناب در پایان هفته گرامیداشت جمعیت هلال احمر و روز صلیب سرخ جهانی را به تمامی تلاشگران و زحمتکشان این عرصه تبریک گفت و از خدمات بشردوستانه داوطلبان هلال احمر خصوصاً در لحظات بحرانی قدردانی کرد./انتهای پیام