• امروز : دوشنبه, ۱۶ تیر , ۱۴۰۴
  • برابر با : Monday - 7 July - 2025

اطلاعیه ها

بازدید فرماندار شبستر از نانوایی‌ها در ایام محرم نشانه های اختلال استرس پس از سانحه مخالفت باشگاه تراکتور با درخواست وکیل ریکاردو آلوز رئیس‌جمهور پزشکیان: دولت از هیچ تلاشی برای اتمام راه‌آهن اردبیل دریغ نمی‌کند تقدیر سرپرست شهرداری بندرانزلی از حضور پرشور مردم و خدمات‌رسانی بی‌وقفه کارکنان در ایام محرم هم‌نوایی شهردار مسجدسلیمان با عزاداران در شام غریبان سیدالشهدا(ع) ریکاردو آلوز خواستار فسخ قرارداد شد ضرورت تعیین تکلیف پسماندهای ویژه و صنعتی نیروگاه حرارتی تبریز و سهند انتصاب سرپرست جدید هیات بدنسازی و پرورش اندام استان آذربایجان شرقی جایزه استادیار جوان برتر کشور را از بنیاد ملی نخبگان دریافت کرد. آغاز فصل پنجم ‌کاوش‌های باستان شناسی در ربع رشیدی/ گردشگر پذیری در ربع رشیدی مهم‌ترین گام پیش‌روست عاشورا، الگویی ماندگار برای ایستادگی در برابر ظلم است برگزاری جلسه شورای ساماندهی سالمندان و مناسب‌سازی شهرستان مرند میرهاشم باز هم از مسابقات تکواندو بازماند آذربایجان‌شرقی از فردا گرم‌تر می‌شود

2

تابستان ایران «۵ ماهه» شد

  • کد خبر : 21065
  • 14 تیر 1404 - 23:05

رئیس مرکز ملی اقلیم هواشناسی نسبت به تغییر اقلیم هشدار داد و گفت: تابستان ایران حالا چهار تا پنج ماهه شده و در صورت تداوم گرمایش، نه‌تنها بهار، بلکه نیمی از سرزمین قابل زیست نخواهد بود.

احد وظیفه رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی گفت: اگر سناریوی بدبینانه تغییر اقلیم محقق شود و دما تا ۸ درجه افزایش یابد، بسیاری از شهر‌های پرجمعیت حاشیه کویر مانند یزد، کرمان و اصفهان دیگر قابل‌سکونت نخواهند بود.

وی افزود: در دهه‌های گذشته، دمای تابستانی ایران در تیرماه آغاز می‌شد، اما اکنون از اردیبهشت شروع و تا مهر ادامه دارد. تابستان ایران عملاً ۴ تا ۵ ماهه شده است، و دوره گذار از فصل سرد به گرم، یعنی فصل بهار، به‌طرز محسوسی کوتاه شده است.

به گفته احد وظیفه، میانگین دمای ایران در ۵۰ سال گذشته بیش از ۲ درجه افزایش یافته که فراتر از میانگین جهانی است. در حالی که بسیاری از کشور‌ها در مسیر کاهش انتشار کربن گام برداشته‌اند، ایران هنوز اقدام مؤثری در جهت توافقنامه پاریس انجام نداده است.

وظیفه با اشاره به افزایش تبخیر آب، نیاز بیشتر به مصرف و اختلال در الگو‌های بارشی، افزود: اگر دما سه درجه افزایش یابد، میزان تبخیر تا ۲۰ درصد بیشتر می‌شود، درحالی‌که منابع آب کشور ثابت یا در حال کاهش است.

رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی راه‌حل مقابله با بحران اقلیمی را توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر، نوسازی صنعت برق، و اصلاح الگوی مصرف انرژی دانست و تاکید کرد: در صورت بی‌توجهی، نه‌تنها فصل بهار، بلکه زیست در نیمی از سرزمین ایران نیز از دست خواهد رفت.

لینک کوتاه : https://bakhishkhabar.ir/?p=21065

برچسب ها

اخبار مشابه:

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.