به گزارش خبرنگار سیاسی باخیش خبر، مهرداد گودرزوند در جلسه علنی امروز یکشنبه مجلس در تذکری گفت: هر زمان که به انتخابات هیأت رئیسه مجلس نزدیک میشویم، پیامکهای تهدیدآمیز و توهین به نمایندگان مجلس ارسال میشود.وزیر اطلاعات و دستگاههای امنیتی را نسبت به این موضوع حساس کنید؛ امروز همچون سالهای ۵۸ و ۵۹ که آیتالله شهید بهشتی را مورد تهمت و توهین قرار میدادند، رئیس مجلس را هدف تهمتها و توهینها قرار دادهاند.
وی با بیان اینکه محتوای پیامکهای ارسالی توهین به رئیس مجلس است، اظهار کرد: چه کسی باید جلوی این موضوع را بگیرد؟ امروز عدهای دنبال تضعیف مجلس هستند.
نماینده رودبار در مجلس افزود: جایگاه و شأن مجلس به هیأت رئیسه آن است. هر روز پیامکهایی ارسال میشود تا نمایندگان را در مجلس بیاثر کنند. باید این موضوع توسط دستگاههای امنیتی مورد رسیدگی جدی قرار گیرد.
گودرزوند تاکید کرد: ۱۰ روز است که به طور مداوم پیامکهایی به صورت حجمی و با یک متن یکسان از سوی عدهای خاص با شمارههای مختلف برای نمایندگان ارسال میشود که عمده بحثشان هم رئیس مجلس است. نگاه آنها این است که مجلس باید تضعیف شود.
وی خطاب به رئیس مجلس گفت: اگر شما جلوی فساد و رانت یک عدهای را در بیرون از مجلس گرفتهاید، حالامیخواهند شما در این مجلس نباشید تا بتوانند به رانت و فسادی دست پیدا کنند که دنبال آن بودند. رانت و فساد صرفا دزدی از بیتالمال نیست، سوءاستفاده از امکانات کشور هم هست. این افراد بهطور مداوم پیام ارسال میکنند و محتوای پیامهایشان این است که رئیس مجلس باید استیضاح شود و نباید در این جایگاه باشد.
این نماینده مجلس با بیان این که عدهای به دنبال هدایت برخی افراد برای تجمع و اعتصاب جلوی مجلس هستند تصریح کرد: این اقدامات برای کشور ما خوب نیست. ما در شرایطی حساس در سطح بینالمللی قرار داریم و انتظار میرود انسجام داخلی حفظ شود. آنها فقط به دنبال این هستند که آرای رئیس مجلس در انتخابات هیات رئیسه پایین دیده شود.
هیأت رئیسه مجلس با پیامکهای ارسالی به نمایندگان برخورد کند
هادی قوامی نماینده اسفراین در تذکر شفاهی نیز، گفت: شرکت نمایندگان مختلف برای انتخابات هیأت رئیسه را این گونه تلقی نکنیم که اگر کسی برای این انتخابات کاندیدا شد به این معنا است که میخواهد یک جریان رانت و فساد در مجلس راه بیفتد.
وی خطاب به رئیس مجلس، اظهار کرد: البته ما هم واقعا میخواهیم که هیأت رئیسه و به خصوص جنابعالی با این پیامکهایی که به هر شکلی داده میشود تا فضای پاک و درست انتخابات روز چهارشنبه را آلوده کند برخورد جدی کند.
نماینده مردم اسفراین در مجلس گفت : ماده ۲۲ آییننامه اشاره میکند که هیأت رئیسه باید از جایگاه نمایندگان مجلس دفاع کند و حتما هم عزیزانی که در هیأت رئیسه حضور دارند و هر عزیزی که داوطلب شده است، بر اساس سنتهای پسندیده ادبیات انقلاب اسلامی نامزد میشوند.
قوامی تاکید کرد: نمایندگان هم بعد از یک سال همه را خوب میشناسند، بنابراین تلاشهای بیش از حد که شائبه داشته باشد و فضا را آلوده کند دون شأن ادبیات انقلاب اسلامی است.
وی افزود: نمایندگان اتفاقا به کسانی رأی خواهند داد که کمتر تبلیغ و کمتر از راههای حاشیهای برای جلب آرای نمایندگان ورود کنند و حرکتی انجام دهند.
نماینده مردم اسفراین در مجلس خطاب به هیات رئیسه، گفت: اینجا تنگه احد است، اما این گونه نباشد که تصور شود همچون جنگ به دنبال جمع کردن غنیمت میروند بنابراین این مسئولیت برعهده هیات رئیسه است که انتخابات به درستی برگزار شود.
منشأ پیامک به نمایندگان مشخص شود
حمید رسایی نماینده مردم تهران در مجلس هم گفت: یکی از تذکردهندگان گفت که پیامک داده میشود که شما(قالیباف) رئیس مجلس نشوید تا رانت خواری در مجلس باب شود، یعنی اگر کسی برای ریاست کاندیدا شود، بدین معنا است که باعث میشود رانت خواری در مجلس باب شود. من نیز موافقم که ریشه این پیامکها پیدا شود. این تذکرات کلی زمینه ایجاد کرد کسانی بتوانند افرادی را متهم کنند.
وی افزود: همچنین در حال حاضر فراکسیونی که یک سال است، هیچ جلسهای نداشته اما سه شنبه صبح در صحن علنی برای انتخابات هیات رئیسه جلسه مشورتی برگزار کرده است، همچنین رئیس فراکسیون که بعد از یک سال موقت است، دو هفته گذشته اعلام کرد که فراکسیون بر ریاست آقای قالیباف به اجماع رسید.
نماینده مردم تهران در مجلس خطاب به رئیس مجلس، گفت: سال گذشته در انتخابات هیات رئیسه، ۴۱ رأی فقط به یک نفر اضافه شد. این شرایط نشان میدهد که شما خلاف آییننامه عمل کردهاید.
پاسخ سخنگوی فراکسیون انقلاب به تذکر رسایی
احد آزادیخواه سخنگوی فراکسیون انقلاب اسلامی در واکنش به تذکر حمید رسایی گفت: این حرف درستی نیست که یک سال است که فراکسیون انقلاب اسلامی مجلس تشکیل جلسه نداده است؛ آخرین جلسه فراکسیون در بحث رأی اعتماد به وزرای پیشنهادی دولت چهاردهم بود.
وی افزود: از سوی دیگر، رئیس مجلس شورای اسلامی بارها تقاضا کرد که فراکسیون انقلاب اسلامی مجلس فعال شود. حال سوال این است که چه کسانی نگذاشتند؟ افرادی که از خارج از مجلس سهمخواهی میکردند. جریانی از بیرون مجلس نگذاشت فراکسیون فعال شود.
نماینده ملایر در مجلس گفت: حرف قالیباف این بود که من نمیخواهم رئیس فراکسیون باشم و فرد دیگری رئیس فراکسیون باشد، اما سهمخواهیها نگذاشت.
آزادیخواه گفت: دوستانی که میگویید مقام نمایندگی قائم به شخص است، آیا این پیامکها هم قائم به شخص است؟ پیامکی که با یک هدف و اتاق عملیات مشخص، میخواهد برای نماینده تعیین تکلیف کند.
وی تصریح کرد: در حال حاضر فراکسیون انقلاب اسلامی کاملا قانونی است. دیشب دبیرخانه فراکسیون، بنده و آقای غصنفرآبادی با همه اعضا تماس گرفتیم و با موافقت اعضا، پیامکی آماده و ارسال شد، اما کجای آن پیامک نوشته که جلسه در صحن علنی مجلس برگزار میشود؟