به گزارش باخیش خبر به نقل از تیتربرتر: بازار بورس اوراق بهادار تهران بیش از ۲۸ هزار واحد سقوط را تجربه کرد. این در حالی است که طرح بانک مرکزی با انتشار اوراق ۳۰ درصدی برای کنترل تورم و نرخ دلار هیچ بازدهی نداشته است و نرخ درهم در بازار این روزها اعداد بالاتر از ۱۹ هزار تومان قرار گرفته است.
همچنین رقم تتر نیز با رشد خود را بیشتر از ۷۰ هزار تومان دیده است. در مقابل ارزش دلاری بازار بورس تهران حوالی ۱۰۵ میلیارد دلار است.
بازار توافقی ارزی که وعده آمدن آن در نیمه دوم شهریور ماه مطرح بود و در حال حاضر به گفته فرزین به صورت آزمایشی در حال اجرا است، نیز نتوانست حال بازار را خوب کند. حتی خبرهای عرضه خودرو در بورس کالا برای ایجاد موج خرید با لیدری گروه خودرویی هم نتوانست کاری را از پیش برد و با کنایه یکی از فعالان صنعت خودرویی خبرهای عرضه در خودروی به نوعی پایان پیدا کرد.
این فعال صنعت خودرویی عنوان کرده است که محصولات کرمان موتور در حال حاضر به صورت اقساطی و چند مرحلهای آغاز شده است در صورتی که با عرضه خودرو در بورس کالا این رقم به عنوان قیمت پایه خواهد بود و آغاز رقابت برای قیمتهای بالاتر است.
دیگر فعال رسانه بازار سرمایه نیز با اشاره به نماد ذوب آهن اصفهان، وضعیت بازار را با ۵۰ سال پیش مقایسه کرده است. قیمت هر سهم نماد ذوب حوالی ۳۷۵ ریال است.
ارزش معاملات در بازار روز جاری ۳۲۰۰ میلیارد تومان ثبت شده است و ارزش بورس تهران نیز رقم ۶۵۰۴ همت را به خود گرفته است. فلزات اساسی ۲۱۵ میلیارد تومان ارزش معاملاتی برای خود ثبت کردهاند و گروه شیمیایی بازار نیز ۱۲۹ میلیارد تومان را به عنوان ارزش معاملاتی در کارنامه روز جاری ثبت کرده است.
گروه سیمان نیز ۸۷ میلیارد تومان ارزش معاملاتی را به خود دیده است و گروه خودرویی با تمام اخبار و حواشی مربوط به عرضه خودرو در بورس کالا و افزایش قیمت گروه سایپا ۷۹ میلیارد تومان ارزش معاملاتی را برای خود ثبت کرده است.
اعدادی که برای فعالان بازار سرمایه در طول این سالها غیر قابل باور است و کاربران فضای مجازی ارزش بازار بورس تهران را با موارد دیگر مقایسه میکنند تا نتیجه سیاستهای دولتهای پیشین در بازار بورس تهران نمایان شود.
تأثیر انتخابات آمریکا بر بورس ایران
بازار سرمایه بهطور قابل توجهی با کاهش روبرو شد و این امر نگرانیهایی را در میان سرمایهگذاران و فعالان اقتصادی به وجود آورد. این کاهش، سوالاتی درباره عوامل مؤثر بر بازار و پیشبینیهای آتی را مطرح کرده است. با توجه به نوسانات اخیر، سرمایهگذاران به دقت وضعیت بازار را زیر نظر دارند.
در هفتههای اخیر، بحثهای زیادی در خصوص تأثیر انتخابات ریاستجمهوری آمریکا بر رفتار بازار بورس ایران مطرح شده است. کارشناسان اقتصادی بر این باورند که نتایج این انتخابات میتواند تأثیرات گستردهای بر تصمیمات اقتصادی و سرمایهگذاریها در ایران داشته باشد. بهویژه، نامزدی کامالا هریس به عنوان یک گزینه برای ریاستجمهوری مورد توجه قرار گرفته است. بسیاری از فعالان بازار معتقدند که سیاستها و نگرشهای هریس میتواند بهعنوان یک محرک برای رشد و رونق بازار سرمایه در ایران عمل کند.
در کنار این تحلیلها، نگرانیهایی نیز در مورد ناپایداری وضعیت اقتصادی کشور و تأثیر آن بر بازار وجود دارد. نوسانات نرخ ارز، تورم و تغییرات ناگهانی در سیاستهای اقتصادی از جمله عواملی هستند که ممکن است بر روند بازار اثر بگذارند. با این حال، امیدواریها برای یک روند صعودی در صورت تحقق سیاستهای مثبت از سوی دولت جدید آمریکا، ذهن بسیاری از سرمایهگذاران را به خود مشغول کرده است.
نویسنده : علی الوندی