• امروز : شنبه, ۳ خرداد , ۱۴۰۴
  • برابر با : Saturday - 24 May - 2025

اطلاعیه ها

محموله ۴ میلیارد و پانصد میلیون ریالی لوازم آرایشی خارجی قاچاق در مرند کشف شد تجلیل از ووشوکار میانه ای آذربایجان شرقی نظارت مستمر بر عملکرد مدیران فنی و کنترل ناوگان حمل و نقل کالا و مسافر در استان یزد بیش از ۹۴ همت، ۱۱۹ میلیون دلار و ۳۹ میلیون یورو پروژه به بهره‌برداری می‌رسد اعمال قانون بر کامیون‌های حمل شن و ماسه بدون مجوز فعالیت در تبریز معاون سوادآموزی اداره کل آموزش و پرورش استان منصوب شد غنی سازی حق مسلم و خط قرمز ماست/ تیم مذاکره کننده متخصص و باتجربه از حقوقمان دفاع می کنند جزییات ثبت نام کلاس اولی ها داشبلاغی سرپرست جدید اداره حفاظت محیط زیست شهرستان ملکان شد اعلام آمادگی دولت برای حمایت ویژه از طرح‌های خاص آذربایجان شرقی تولد یک تحول؛ منشور تحول روابط عمومی ایران تدوین شد تاکید بر افزایش ضریب حفاظتی ارسباران و دیزمار کشف قاچاق ۵۵ میلیون لیتر سوخت؛ دستگیری اعضای باند سازمان‌یافته در ایران تخریب یک ویلای مسکونی، تجاری غیرمجاز در باسمنج استاندار آذربایجان شرقی: چهره استان با توسعه فعالیت ها در بخش معدن متحول می شود

0

الجزیره: ایران می‌تواند به سمت اقتصادی مستقل حرکت کند

  • کد خبر : 11122
  • 05 فروردین 1404 - 16:48
الجزیره: ایران می‌تواند به سمت اقتصادی مستقل حرکت کند

بین الملل_باخیش خبر/وبگاه خبری الجزیره در گزارشی با برشمردن شاخص‌های بهبود یافته اقتصادی ایران در یک سال اخیر تاکید کرد ایران می‌تواند با تمرکز بر سرمایه‌گذاری در تولید به سمت اقتصادی قوی و مستقل حرکت کند.

به گزارش پایگاه خبری باخیش خبر، «نام‌گذاری سال‌ها در ایران به یک سنت سالانه تبدیل شده است که اولویت‌های راهبردی آن را منعکس می‌کند و سیاست‌های عمومی آن را جهت می‌دهد. در سال‌های اخیر باتوجه‌به چالش‌های داخلی و خارجی پیشروی این کشور، تمرکز بر مسائل اقتصادی بوده است» این مقدمه یادداشت امروز وبگاه قطری الجزیره در خصوص ایران است.

الجزیره در این یادداشت به قلم غزل اریحی با عنوان «آیا ایران با وجود تحریم‌ها ابزار توسعه تولید داخلی را دارد؟» آورده است: در همین راستا، شعار «سرمایه‌گذاری برای تولید» برای سال نو ایرانیان از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران، آیت‌الله خامنه‌ای صادر شد تا بر اهمیت تشویق سرمایه‌گذاری به‌عنوان ابزاری کلیدی برای تولید و افزایش رشد اقتصادی تأکید شود».
در این یادداشت آمده است: ایران با چالش‌های اقتصادی از جمله تحریم‌های بین‌المللی مواجه است که بر توانایی آن در جذب سرمایه‌گذاری خارجی تأثیر می‌گذارد، درحالی‌که دولت برای گسترش همکاری‌ها با کشورهایی مانند چین و روسیه، علاوه بر اجرای اقداماتی برای حمایت از سرمایه‌گذاری‌های داخلی باهدف تقویت تولید ملی تلاش می‌کند.
آمارهای رسمی حاکی از کاهش نرخ تورم در ایران از ۵۵.۷ درصد به ۳۵.۴ درصد است که نشان‌دهنده بهبود نسبی برخی از شاخص‌های اقتصادی است. بااین‌حال، تحلیلگران بر این باورند که ادامه چالش‌های مرتبط با تأمین مالی و بوروکراسی ممکن است بر اعتماد سرمایه‌گذاران تأثیر بگذارد که این امر مستلزم اصلاحات بیشتر برای ایجاد یک محیط تجاری باثبات‌تر است.
الجزیره افزود: دولت ایران به‌عنوان بخشی از استراتژی ارتقای رشد اقتصادی، با تسهیل رویه‌های قانونی و ارائه مشوق‌ها به سرمایه‌گذاران، به دنبال بهبود فضای سرمایه‌گذاری است. کارشناسان تأکید می‌کنند که ادامه اصلاحات اقتصادی به حمایت از ثبات مالی و تحریک بخش‌های مولد کمک می‌کند که می‌تواند به دستیابی به رشد اقتصادی پایدارتر کمک کند.
در پرتو این تلاش‌ها، ایران به کار برای دستیابی به تعادل بین چالش‌های داخلی و عوامل خارجی با تمرکز بر حمایت از بخش‌های تولیدی و بهبود فضای سرمایه‌گذاری برای تضمین ثبات اقتصادی بلندمدت ادامه می‌دهد.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در سخنانی به مناسبت عید نوروز و آغاز سال نوی ۱۴۰۴ با اشاره به اینکه سال گذشته شاهد چالش‌های بزرگی بود، تأکید کردند: عبور از موانع اقتصادی با تمرکز بر سرمایه‌گذاری و تولید امکان‌پذیر است. وی همچنین بر نقش نهادهای دولتی و بخش خصوصی در دستیابی به این هدف تأکید کرد و خواستار اقدامات عملی برای حمایت از این روند شد.
الجزیره در ادامه به اظهارات آیزاک سعیدیان استاد اقتصاد در این زمینه اشاره کرد که گفته آیت‌الله خامنه‌ای شعار سال را مبتنی بر لزوم وابستگی تولید داخلی به سرمایه‌گذاری داخلی قرار داده است، اما تشدید تحریم‌های اعمال‌شده علیه ایران، مانع سرمایه‌گذاری در داخل کشور و محدودشدن تجارت آن با جهان خارج می‌شود.
سعیدیان در گفت‌وگو با الجزیره افزود: چین به دلیل مبادلات تجاری گسترده با آمریکا، منافع اقتصادی بلندمدت خود را فدای سرمایه‌گذاری یا تجارت با ایران نخواهد کرد و روسیه که در جنگ با اوکراین و تحت تحریم‌های شدید به سر می‌برد، در این شرایط نمی‌تواند یک شریک سرمایه‌گذاری قابل‌اعتماد در نظر گرفت.

لزوم کنترل نرخ تورم

سعیدیان تأکید کرد: چالش اصلی پیشروی دستیابی به این چشم‌انداز، نرخ بالای تورم در ایران است که باعث می‌شود سرمایه‌گذاران داخلی تمایلی به پمپاژ پول خود به سمت تولید نداشته باشند.
وی ادامه داد: ایران از عدم توازن ساختاری عمده در بخش‌های حیاتی مانند گاز و برق رنج می‌برد که لازمه هر فرایند تولید صنعتی است که پیش از اندیشیدن به توسعه تولید، باید به این مشکلات رسیدگی شود.
سعیدیان تأکید کرد: اکثر سرمایه‌گذاران ترجیح می‌دهند به‌جای سرمایه‌گذاری در تولید، سرمایه خود را به خارج از کشور منتقل یا به سمت بازارهای موازی داخل ایران هدایت کنند و حتی در صورت ارائه تسهیلات و وام بانکی از سوی دولت، بحران نقدینگی و کسری بودجه در بانک‌ها، دستیابی به این مهم را با مشکل مواجه کرده است.
وی افزود: حتی اگر سرمایه‌گذاران وام دریافت کنند، به‌احتمال زیاد از آن در بازارهای سودآور دیگر بهره‌برداری می‌کنند تا اینکه در بخش تولید که به‌شدت تحت تأثیر تورم و سایر چالش‌های اقتصادی است.

فراهم کردن بستر مناسب برای سرمایه گذاری بخش خصوصی

از سوی دیگر، اشکان ممبینی، کارشناس مسائل بین‌الملل، انتخاب شعار «سرمایه‌گذاری برای تولید» از سوی رهبری برای سال جدید را حامل پیام‌ها و اهداف مهمی دانست که باتوجه‌به شرایط داخلی و بین‌المللی کشور قابل‌تحلیل است.
وی در گفت‌وگو با الجزیره افزود: رهبر انقلاب ایران همواره بر اقتصاد مقاومتی به‌عنوان راهبردی برای کاهش وابستگی به خارج و ارتقای توان اقتصادی کشور تأکید داشته‌اند چرا که سرمایه‌گذاری در تولید عاملی اساسی در کاهش وابستگی به واردات، افزایش تولید ملی و ایجاد فرصت‌های شغلی است.
ممبینی تأکید کرد: باتوجه‌به ادامه تحریم‌ها و فشارهای اقتصادی، این رویکرد می‌تواند کشور را به سمت خودکفایی بیشتر سوق دهد.
وی گفت: این سیاست نشان‌دهنده تمرکز بر تولید، استقلال اقتصادی و عدالت اجتماعی است و بر لزوم فراهم‌کردن بستر مناسب برای تسهیل سرمایه‌گذاری و ارتقای نقش بخش خصوصی از سوی مسئولان تأکید دارد.
ممبینی با بیان اینکه می‌توان نتیجه گرفت شعار «سرمایه‌گذاری برای تولید» اولویت رشد پایدار، کاهش نرخ بیکاری، ارتقای سطح رفاه مردم و مقابله با تحریم‌ها را برجسته می‌کند، تأکید کرد: با این چشم‌انداز بلندمدت و آینده‌دار، ایران می‌تواند به سمت اقتصادی قوی، انعطاف‌پذیر و مستقل حرکت کند.

بهبود شاخص‌های اقتصادی

الجزیره در ادامه آورده محمدرضا فرزین، رئیس‌کل بانک مرکزی ایران گزارشی از وضعیت اقتصادی ۹ ماهه سال ۲۰۲۴ کشورش ارائه کرد که حاکی از بهبود در چند شاخص کلیدی بود:
رشد اقتصادی و سرمایه‌گذاری: اقتصاد ایران در این مدت رشد ۳.۷ درصدی را ثبت کرد و تشکیل سرمایه ثابت ۳.۴ درصد افزایش یافت که نشان‌دهنده افزایش سرمایه‌گذاری است.
تجارت غیرنفتی ایران نیز ۱۱.۲ درصد افزایش یافت و از ۱۱۶ میلیارد دلار گذشت که نشان‌دهنده بهبود روابط تجاری است.
نرخ تورم از ۵۵.۷ درصد به ۳۵.۴ درصد کاهش یافت که نشان‌دهنده بهبود کنترل بر قیمت‌ها است.
رشد نقدینگی ایران نیز به ۲۷.۶ درصد کاهش یافت که می‌تواند به ثبات اقتصاد کمک کند.

سیاست‌های اعتباری: بانک مرکزی ایران در نظر دارد از طریق سازوکارهای جدید تأمین مالی از تولید و بنگاه‌های کوچک و متوسط را حمایت کند.

هزینه‌های تولید: تورم در بخش تولید در ایران نیز همچنان روبه‌کاهش است که نشان‌دهنده بهبود شرایط برای تولیدکنندگان است./فارس

لینک کوتاه : https://bakhishkhabar.ir/?p=11122

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.