به گزارش باخیش خبر به نقل از نبض آذربایجان- سعید رنجبر: اقتصاد دانش بنیان اقتصادی است که در آن تولید، توزیع و کاربرد دانش عامل و محرک اصلی رشد اقتصادی، تولید ثروت و اشتغال در تمامی صنایع است.
شرکتهای دانشبنیان نهتنها از چرخدندههای اصلی چرخه اقتصادی، درآمدزایی و اشتغالزایی کشور هستند، بلکه از نقش آفرینان اصلی زیستبوم فناوری به شمار میروند که ایجاد سازوکارهای مناسب برای رشد و تعالی این شرکتها و استارتآپها میتواند کمک شایانی به زیستبوم فناوری کشور داشته باشد.
بر اساس ماده یک قانون حمایت از شرکتهای دانشبنیان، شرکتها و مؤسسات دانشبنیان شرکت یا مؤسسه خصوصی یا تعاونی است که به منظور همافزایی علم و ثروت، توسعه اقتصاد دانشمحور، تحقق اهداف علمی و اقتصادی شامل گسترش و کاربرد اختراع و نوآوری و تجاریسازی نتایج تحقیق و توسعه شامل طراحی و تولید کالا و خدمات در حوزه فناوریهای برتر و با ارزش افزوده فراوان، به ویژه در تولید نرمافزارهای مربوط، تشکیل میشود.
در این تعریف، فناوری را میتوان تمامی دانش فنی، فرآیندها، ابزار و سیستمهای بهکاررفته در ساخت محصولات و ارائه خدمات تعریف کرد. تاثیر فناوری چنان است که پیشرفت تمدن را اغلب با توجه به فناوری برتر هر دوره مشخص میکنند. بیتردید اقتدار فناوری موجب اقتدار اقتصادی، سیاسی و اجتماعی میگردد.
حمایت تمام قد استاندار آذربایجان شرقی از شرکتهای دانش بنیان
بهرام سرمست استاندار آذربایجان شرقی در گفتگو با خبرنگار ما با اظهار تاسف از سهم پایین شرکت های دانش بنیان استان از تسهیلات صندوق نوآوری و شکوفایی برخلاف ظرفیت های بالای آن ها، گفت: امید است با تعامل، همکاری و پشتیبانی صندوق نوآوری و شکوفایی، شرکت های دانش بنیان استان بتوانند سهم خود از تسهیلات این صندوق را افزایش دهند.
وی تاکید بر حمایت استانداری آذربایجان شرقی از شرکت های دانش بنیان و فناور، خواستار تخصیص ۱۰ هزار میلیارد ریال تسهیلات صندوق نوآوری و شکوفایی به شرکت های دانش بنیان این استان شد.
وی با اشاره به راه اندازی کارخانه نوآوری در قم، اظهار کرد: آذربایجان شرقی به لحاظ صنعتی و ظرفیت های انسانی و دانشگاهی خود قابل مقایسه با قم نیست و چرا نباید چنین کارخانه ای در این استان با این همه ظرفیت وجود نداشته باشد.
استاندار آذربایجان شرقی با اظهار خوشحالی برای تشکیل CBC (یک مدل سرمایه گذاری با مشارکت شرکت های بزرگ یا نهادهای سرمایه گذاری که منابع مالی مورد نیاز برای توسعه و رشد کسب و کارهای دانش بنیان را تامین می کند) برای شرکت هواپیمایی آتا از سوی صندوق نوآوری و شکوفایی، گفت: امید است این طرح برای مجموعه تراکتورسازی و شیرین عسل نیز اجرا شود تا سهم استان از تسهیلات این صندوق افزایش یابد.
سرمست، خواستار حمایت صندوق از شرکت موتوژن در راستای تسریع در تولید الکتروموتورهای این شرکت شد و ادامه داد: افزایش تولیدات این شرکت می تواند در رفع ناترازی های انرژی کمک کند.
وی در پایان اظهار داشت: در خصوص شرکتهای دانش بنیان که نیاز به حمایت دارند مکاتبهای انجام دادیم تا از محل صندوق نوآوری و شکوفایی برای ۳۰ شرکت ۸۰ میلیارد تومان اعتبار بگیریم.
اقتصاد دانش بنیان در آذربایجان شرقی
سعید جعفریراد رئیس پارک علم و فناوری آذربایجان شرقی با اشاره به دعوت صندوق نوآوری و شکوفایی به تبریز گفت: روشهای نوین تأمین مالی و تسهیلات پرداختی به شرکتهای دانشبنیان در آذربایجان شرقی در جلسهای با اعضای صندوق نوآوری و شکوفایی طی چهار روز کاری مورد بررسی قرار گرفت.
وی با اشاره به تخصیص دو نوع تسهیلات به شرکتهای دانشبنیان گفت: مقرر شد ۱۴۵ میلیارد تومان تسهیلات کمبهره در اختیار شرکتهای دانشبنیان نوپا که تاکنون از تسهیلات مالی استفاده نکردهاند، قرار بگیرد.
رئیس پارک علم و فناوری آذربایجان شرقی افزود: این تسهیلات توسط دو صندوق پژوهش و فناوری استان آذربایجان شرقی و صندوق پژوهش و فناوری ارس به عنوان صندوق عامل در اختیار شرکتهای دانشبنیان قرار میگیرد.
جعفریراد گفت: همچنین مقرر شد تا سقف ۱۰۰ میلیارد تومان، ۲۰ شرکت دانشبنیان بزرگ ارزیابی شوند تا از طریق سامانه غزال از منابع صندوق نوآوری و شکوفایی بهرهمند شوند.
وی از برگزاری رینوتکس ۲۰۲۴ با موضوعیت شهر هوشمند و نرمافزارهای کاربردی در پارک علم و فناوری آذربایجانشرقی خبر داد و گفت: طی این رویداد، پنج تفاهمنامه با ادارهکل پست آذربایجان شرقی، ادارهکل ورزش و جوانان آذربایجانشرقی، دانشگاه شهید مدنی آذربایجان، شهرداری تبریز و اتاق بازرگانی تبریز منعقد شد.
رئیس پارک علم و فناوری آذربایجان شرقی همچنین از ورود شرکتهای دانشبنیان به حوزهٔ ناترازی انرژی خبر داد و گفت: برنامهریزیهایی صورت گرفته تا این شرکتهای فناور از بودجه صندوق ملی استفاده کنند.
شهرداریتبریز ظرفیتهای زیرساختی خود را در اختیار شرکتهای دانشبنیان قرار میدهد
محبوب تیزپاز نیاری معاون برنامه ریزی و توسعه سرمایه انسانی شهردار تبریز نیز از تعیین ساز کار های لازم برای بهره مندی شرکت های دانش بنیان از ظرففیت های زیرساختی شهرداری تبریز خبر داد.
وی با بیان اینکه شهرداری تبریز ظرففیت های زیرساختی خود را در اختیار شرکت های دانش بنیان قرار می دهد ادامه داد:رویکردی که در مدیریت شهری وجود دارد تکیه بر حوزه دانشی و ایجاد زمینه های حمایتی برای رفع مشکلات و ایجاد تسهیلات برای پیشرفت شهر است.
معاون برنامه ریزی و توسعه سرمایه انسانی شهردار تبریز با تاکید بر اینکه شرکت های دانش بینان و افراد نوآور و خلاق، توانمندی اثرگذاری جدی در اقتصاد شهر دارند، اظهار کرد: در شهرهای دانش بنیان زمانی بهره وری از ظرفیت های دانشی جهت افزایش رقابت پذیری، کیفیت زندگی و تحقق اقتصاد پایدار به حداکثر ممکن می رسد که نظام مدیریتی و حکومت محلی جایگاه خود را نسبت به آن شناخته و نقش موثر خود را ایفا کند.
وی در ادامه با اشاره به سیاست های کاری شهرداری تبریز در موضوع یاد شده افزود: جهش تولید بدون توجه به شرکت های دانشبنیان، ظرفیت و مشارکت مردمی امکان پذیر نیست و اگر بخواهیم به شعار سال جامه عمل بپوشانیم باید به این موضوع مهم توجه کنیم و حمایت های همه جانبه توسط تمامی نهادها و ارگان ها در این زمینه صورت پذیرد و در این راستا با تاکیدات شهردار تبریز، مجموعه شهرداری با تمام توان علمی و تجربی وارد میدان شده است.
وی همچنین تصریح کرد: در حال حاضر جامعه بزرگی از شرکتهای دانش بنیان توانمندی در شهر تبریز داریم که آمادگی پیشرفت از سطحی به سطح بالاتر دارند.
تیزپاز نیاری در پایان خاطر نشان کرد: شهرداری تبریز از شرکت های که حرف جدی در زمینه های کاری مدیریت شهری برای گفتن دارند حمایت میکند. و ظرفیتهای خود را در اختیار این شرکت ها قرار می دهد.