• امروز : شنبه, ۲۸ تیر , ۱۴۰۴
  • برابر با : Saturday - 19 July - 2025

اطلاعیه ها

برگزاری جلسه ارزیابی انتقال باتیک‌کاران اسکو به شهرک صنعتی نیرومند واکنش به مراکز همسریابی؛ صیغه‌یابی و چند همسری ممنوع، فقط ازدواج دائم گفتگوی خبری باخیش خبر در یک روز داغ تابستان با رسول رمضانی عکاس خبری مرند تبریز؛ پیشگام عکاسی مستند ایران / روایت در قاب نگاه عکاسان تبریزی ۵۲۴ تبعه غیر مجاز در آذربایجان شرقی جمع آوری شد امیر تتلو زنش را طلاق داد! اسکو، قطب تولید گل محمدی در آذربایجان شرقی بیش از ۹۵ درصد دستورالعمل‌های مدیریت بحران اجرایی شده است تأکید دادستان آذربایجان شرقی بر برخورد قاطع با متخلفان و مداخله گران حوزه سلامت پزشکیان؛ دخترم در روزهای جنگ حاضر نشد از من فاصله بگیرد برنامه ریزی توسعه استان متناسب با شرایط پساجنگ و رعایت اصول پدافند غیرعامل باشد ۴ عضو هیئت مدیره نظام مهندسی آذربایجان شرقی در جمع منتخبان شورای مرکزی کشف ۲۰۰ هزار نخ سیگار قاچاق در عجب شیر چه کسانی در مراسم‌ پیاده روی اربعین شرکت نکنند؟ مژده به مرندی ها/اجرای پروژه جی نف در دستور کار شهرداری مرند

0

اسکو، قطب تولید گل محمدی در آذربایجان شرقی

  • کد خبر : 22672
  • 28 تیر 1404 - 20:05
اسکو، قطب تولید گل محمدی در آذربایجان شرقی
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان اسکو از برداشت بیش از ۲ هزار تُن گل محمدی در این شهرستان خبر داد و اسکو را به‌عنوان یکی از قطب‌های مهم تولید این محصول در استان معرفی کرد.

به گزارش باخیش خبر ،ابوالفضل فرشبافیان با اشاره به جایگاه ویژه اسکو در کشت گل محمدی اظهار داشت: سطح زیر کشت این محصول در شهرستان به حدود ۷۰۰ هکتار (متراکم و غیرمتراکم) رسیده است و همین امر، شهرستان اسکو را به یکی از مناطق شاخص در تولید گل محمدی در آذربایجان شرقی تبدیل کرده است.

وی افزود: میانگین تولید در هر هکتار حدود ۳.۵ تن به‌صورت‌تر برآورد می‌شود. در این میان، روستای گنبرف با ۱۹۵ هکتار سطح زیر کشت در رتبه نخست و روستای عنصرود با ۱۸۰ هکتار در جایگاه دوم شهرستان قرار دارند. همچنین در روستاهای کردآباد، مجارشین، کندوان و آمقان نیز کشت این محصول رواج یافته و روند توسعه آن همچنان ادامه دارد.

فرشبافیان با اشاره به بازار هدف گل محمدی گفت: بخش عمده‌ای از محصول تولیدی، علاوه بر تأمین نیازهای مرکز استان، به شهرهایی مانند تهران و کاشان نیز صادر می‌شود که نقش بسزایی در رونق اقتصادی منطقه دارد.

مدیر جهاد کشاورزی اسکو در ادامه با اشاره به خواص دارویی گل محمدی اظهار داشت: این گیاه از گذشته در طب سنتی کاربرد فراوانی داشته و برای درمان روماتیسم، گلودرد، بیماری‌های تنفسی، افسردگی، بی‌خوابی و تنظیم قاعدگی استفاده می‌شود.

وی افزود: گلبرگ‌های خشک‌شده گل محمدی دارای خواص ضد التهابی، آنتی‌اکسیدانی، آرام‌بخش و ضدباکتریایی هستند و در تولید فرآورده‌هایی مانند سرکه رز نیز به کار می‌روند. همچنین این گیاه به تقویت سیستم ایمنی، سلامت قلب و عروق، بهبود گوارش و سم‌زدایی بدن کمک می‌کند.

فرشبافیان در پایان با تأکید بر صرفه‌جویی آبی کشت گل محمدی خاطرنشان کرد: مقاومت بالا به خشکی و نیاز آبی بسیار کم (دو تا سه نوبت آبیاری در سال)، از جمله دلایل اصلی استقبال از این کشت در شهرستان اسکو است.

وی توسعه کشت گل محمدی را از برنامه‌های اولویت‌دار جهاد کشاورزی شهرستان عنوان کرد و آن را گامی مهم در جهت بهبود معیشت کشاورزان، افزایش بهره‌وری منابع و تحقق رونق اقتصادی پایدار در مناطق روستایی دانست

لینک کوتاه : https://bakhishkhabar.ir/?p=22672

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.