• امروز : یکشنبه, ۴ خرداد , ۱۴۰۴
  • برابر با : Sunday - 25 May - 2025

اطلاعیه ها

انتخابات هیأت رئیسه و ارسال پیامک‌های تهدید آمیز برای نمایندگان شرایط تیم‌داری و وظایف باشگاه‌های ورزشی تعیین شد چرا میلیاردها میلیارد تومان بودجه به فدراسیون فوتبال می دهید؟/ پول را می گیرند، به ریش همه هم می خندند پاراکاراته کار آذربایجان شرقی بر بام آسیا ایستاد سیندرلای فلسطین در ایران؛ از تجریش گردی تا ملاقات با عراقچی | هدیل العیان کیست؟ الیف شافاک در رمان جدیدش « رودهای آسمان» از حافظه آب سخن می گوید صنعت مرگ در ایران؛ هم پرسود و هم کشنده/ ویدئو مرعشی: ایران درخاورمیانه قادر به ایفای نقش کلیدی می باشد ورزقان، شایسته یک تیم فوتبال پرقدرت هیچ تغییری از نظر کمیت و قیمت در نان یارانه‌دار استان اردبیل وجود ندارد آیین رونمایی از الواح ثبتی میراث طبیعی و میراث ناملموس فرهنگی شهرستان اسکو مراسم عطر افشانی گلزار شهدا در مرند به مناسبت سالروز آزادسازی خرمشهر ویتامینی که تاثیر شگفت‌انگیز روی مغز دارد اختصاص ۱.۵ میلیارد دلار تسهیلات برای تامین تجهیزات نیروگاه‌های خورشیدی تفاهم‌نامه فاینانس ۴۲۰ میلیون دلاری خط ۲ قطارشهری تبریز منعقد شد

0

احیای حس شنوایی ناشنوایان با ریزتراشه دانش‌بنیان

  • کد خبر : 7755
  • 08 بهمن 1403 - 18:42
احیای حس شنوایی ناشنوایان با ریزتراشه دانش‌بنیان

تهران- باخیش خبر- یک شرکت دانش‌بنیان در کشور موفق به طراحی ریزتراشه تحریک‌کننده الکتریکی بهبودیافته برای بخش داخلی سیستم کاشت حلزونی با هدف احیای حس شنوایی ناشنوایان شد.

به گزارش شامگاه دوشنبه گروه علمی باخیش خبر، این شرکت دانش‌بنیان که حوزه اصلی کاری آن معطوف به مشکلات شنوایی است، از سال ۱۳۹۲ فعالیت خود را آغاز کرده و از همان زمان، ارتباط خود را به طور پیوسته با پایگاه‌های تحقیقاتی دانشگاهی حفظ کرده است تا بر لبه دانش قدم بردارد.

بر اساس اعلام معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری، این مجموعه با اتکا بر بهره‌مندی از طیف گسترده‌ای از علوم مهندسی الکترونیک، نرم‌افزار و مهندسی پزشکی نتایج درخشانی را به دست آورده و با تعامل با متخصصین این حوزه‌ها توانسته تاثیرگذاری اجتماعی خود را مد نظر قرار دهد و با درک عمیق مشکلات اصلی این حوزه، راهکارهای درخوری را عرضه کند.

مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان اظهار کرد: بومی‌سازی فناوری کاشت حلزون شنوایی و ثبت اختراع بین‌المللی(US patent) دستگاه‌های تحریک الکتریکی و صوتی، منطبق با استانداردهای بین‌المللی طراحی، تولید و روانه بازار شده است.

سمیرا کوشکستانی در معرفی ریزتراشه تحریک‌کننده الکتریکی بهبودیافته برای بخش داخلی سیستم کاشت حلزونی به عنوان محصول دانش‌بنیان این شرکت گفت: این ریزتراشه‌ها در واقع بخشی از یک محصول بزرگ‌تر تحت عنوان سیستم کاشت حلزونی هستند که البته به شکل مستقل هم قابلیت ارائه برای کاربری‌های تحریک الکتریکی را دارد.

وی با بیان اینکه سیستم کاشت حلزون شنوایی چندکاناله از بخش‌های مختلف تشکیل می‌شود، افزود: واحد داخلی که بایستی در داخل بدن کار گذاشته شود، متشکل از بخش‌های آرایه الکترود و گیرنده الکترونیکی و ریزتراشه تحریک‌کننده است.

احیای حس شنوایی ناشنوایان با ریزتراشه دانش‌بنیان

این فعال حوزه دانش بنیان افزود:آرایه الکترودی بسته به تعداد کانال‌های تحریک از تعداد مشخصی سیم تشکیل شده‌ که هر کدام به یک پایانه منتهی می‌شود و وظیفه اعمال سیگنال جریان الکتریکی را به سلول‌های شنوایی به عهده دارد. با توجه به بافت درتماس با آرایه الکترودی، این آرایه بایستی در یک غلاف منعطف و زیست‌سازگار پوشش‌دهی و بسته‌بندی شود.

وی ادامه داد: بخش بیرونی سیستم نیز از میکروفن و مدارهای تقویت و پیش‌پردازش، پردازشگر صوت-گفتار و فرستنده RF تشکیل شده که مجموعه بخش بیرونی و درونی سیگنال صوتی و گفتار را به پالس‌های تحریک الکتریکی قابل اعمال به اعصاب شنوایی تبدیل می‌کند.

به گفته کوشکستانی، کل پروژه سیستم کاشت حلزونی و به تبع آن همچنین ریزتراشه‌ نیز با مشخصه‌های مخصوص به خود هم برای اولین بار در کشور طراحی و ساخته شده‌اند.

وی با بیان اینکه سیستم کاشت حلزونی، اکنون تنها ابزاری است که می‌تواند با استفاده از جریان‌های الکتریکی و تحریک مستقیم عصب شنوایی، حس شنوایی را به افراد کاملا ناشنوا بازگرداند، تصریح کرد: کاشت حلزون به عنوان موفق‌ترین نمونه پروتز عصبی، باعث ایجاد حس شنوایی در بیش از یک میلیون نفر تا سال ۲۰۲۲ در سراسر جهان شده که بخش قابل توجهی از این افراد هم‌اکنون قادر به مکالمه در سطح طبیعی هستند.

این فعال حوزه دانش‌بنیان همچنین با اشاره به اینکه هم اکنون برخی محصولات مشابه از جمله محصول شرکت آمریکایی Advanced bionics، شرکت اتریشی Med-EL، شرکت استرالیایی Cochlear در ایران عرضه می شود، افزود: در این بین ما نیز موفق شده‌ایم نسل سوم و مدل یکپارچه بخش بیرونی سیستم کاشت حلزون شنوایی را برای کمک به ناشنوایان توسعه دهیم و استانداردهای مربوط به این محصول را در کلاس خطر D دریافت کنیم.

لینک کوتاه : https://bakhishkhabar.ir/?p=7755

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.