• امروز : چهارشنبه, ۲۵ تیر , ۱۴۰۴
  • برابر با : Wednesday - 16 July - 2025
2

آشپزی/یرالما یومورتا

  • کد خبر : 21926
  • 25 تیر 1404 - 3:13
یرالما یومورتا یکی از انواع غذاهای بسیار خوشمزه و پرطرفدار ایرانی است که با طعم های متنوعی تهیه می شود.

به گزارش باخیش خبر، این غذای خوشمزه اصالتا متعلق به شهر تبریز می باشد و در گویش تبریزی یرالما یومورتا نامیده می شود. این غذای خوشمزه را ما در زبان فارسی با نام سیب زمینی و تخم مرغ می شناسیم. البته روش پخت و مخلفات این غذا بسیار متفاوت است و با روشی خاص پخته می شود، ما سیب زمینی و تخم مرغ را به صورت آبپز درست می کنیم، اما یرالما یومورتا روی سنگ پخته می شود و به همین دلیل طعم خوشمزه تری دارد. جالب است بدانید این غذای یکی از محبوب ترین غذاهای شهر تبریز محسوب می شود، برای مشاهده این آموزش آشپزی تبریزی در ادامه با پایگاه خبری باخیش،خبر همراه باشید

مواد لازم

سیب‌زمینی متوسط ۴ عدد

تخم مرغ ۴ عدد

کره، فلفل و نمک به‌مقدار لازم

نان لواش ۴ عدد

پیاز، جعفری و پنیر فتا اختیاری

این مقدار مواد لازم برای یک وعده غذایی چهارنفره کافی‌ست. زمان لازم برای آماده‌سازی مواد اولیه ۵ دقیقه و مدت‌زمان پخت آن ۳۰ دقیقه است.

دستور تهیه یرالما یومورتا

مرحله اول طرز تهیه یرالما یومورتا این است که سیب‌زمینی‌ها را بشویید و در یک قابلمه کوچک قرار دهید. روی آن‌ها را با آب بپوشانید و نصف قاشق چای‌خوری نمک اضافه کنید تا زودتر بپزند. روی حرارت زیاد بگذارید تا آب بجوشد. حرارت را متوسط کنید و ۲۰ تا ۳۰ دقیقه زمان نیاز است تا سیب‌زمینی‌ها نرم شوند و بپزند.

هم‌زمان تخم‌مرغ‌ها را هم آب‌پز کنید. تخم‌مرغ‌ها را در یک قابلمه کوچک بگذارید و روی آن‌ها را با آب بپوشانید. روی حرارت زیاد بگذارید تا آب بجوشد. حرارت را کم کنید و در قابلمه را به مدت ۴ تا ۵ دقیقه بگذارید. اگر ترجیح می‌دهید زرده‌تان خیلی نرم نباشد، آن را به مدت ۶ تا ۸ دقیقه بپزید.

پس از این مدت، تخم‌مرغ‌ها را کنار بگذارید تا کمی خنک شوند؛ سپس پوست بگیرید.

سیب‌زمینی‌ها را هم پوست بگیرید و آن‌ها را در کاسه‌ای کوچک با چنگال به همراه تخم‌مرغ‌ها له کنید.

کمی روغن زیتون یا کره و نمک و فلفل سیاه به آن‌ها اضافه کنید. اگر دوست دارید طرز تهیه یرالما یومورتای تبریزی شما منحصربه‌فرد باشد، هنگام استفاده از کره و روغن زیتون، دست‌و‌دل‌باز باشید.

پوره سیب‌زمینی و تخم‌ مرغ را روی نان قرار دهید. در صورت تمایل روی آن نعناع خشک بپاشید و با پنیر فتا، جعفری و پیاز خرد‌شده آن را تکمیل کنید. لقمه را بپیچید و نوش جان کنید.

یک نکته مهم در مورد طرز تهیه یرالما کبابی ارومیه

طرز تهیه یرالما یومورتا به‌صورت کبابی هم می‌تواند جذاب باشد؛ به‌طوری که طعم آن را هیچ‌وقت از یاد نبرید. برای این کار همان مقدار مواد لازم کافی‌ست و مراحلی را که برای پخت گفته شد می‌توانید طی کنید. تنها تفاوت در پخت سیب‌زمینی‌هاست. برای کبابی‌کردن سیب‌زمینی می‌توانید آن را روی زغال قرار دهید؛ اما این کار باعث می‌شود پوست‌کندن آن سخت شود. برای همین پیشنهاد می‌کنیم که:

مقداری ماسه درشت یا سنگ را بشویید.

آن‌ها را داخل یک قابلمه از جنس روی بریزید و روی شعله با حرارت بالا قرار دهید.

سیب‌زمینی‌ها را روی سنگ‌ها قرار دهید تا کبابی شوند.

اگر سیب‌زمینی‌ها پوست نازکی دارند، نیازی به پوست‌کندن نیست و با پوست روی نان له کنید و در کنار دیگر مواد لازم یک لقمه جانانه برای خود بپیچید. این دستور تهیه یرالما یومورتا همانی‌ست که اغذیه‌فروشان خیابانی از آن استفاده می‌کنند.

کالری یرالما یومورتا تبریزی و مزایای استفاده از آن

این طرز تهیه سیب زمینی آذری به همراه تخم‌ مرغ، یکی از غذاهای سالم را به شما هدیه خواهد داد؛ به‌خصوص اگر ورزشکار هستید. یک فنجان متوسط سیب‌زمینی آب‌پز یا کبابی چیزی بین ۱۳۵ تا ۱۵۰ کالری و یک تخم ‌مرغ  متوسط ۷۰ کالری دارد. این غذا حالت سیرکنندگی بالایی دارد و برای همین ریزه‌خواری را کاهش خواهد داد. برای افرادی هم که به دنبال شام سبک هستند گزینه مناسبی‌ست و عضله‌سازی را در ورزشکاران سرعت می‌بخشد.
همچنین باید اشاره کرد که تخم‌ مرغ سرشار از مواد مغذی‌ست. بسیاری از متخصصان تغذیه گنجاندن تخم ‌مرغ در رژیم غذایی را توصیه می‌کنند. این ماده غذایی، منبعی غنی از مواد معدنی همچون آهن است. همچنین دارای پروتئین‌ و ویتامین‌های متعددی از جمله A، D و B12 است.

نکات پایانی در مورد طرز تهیه یرالما یومورتا

 

نان لواش بهترین انتخاب برای نان این غذاست؛ اما اگر در دسترس نیست، به‌جای آن از نان پیتا یا نان تست هم می‌توانید استفاده کنید.

تخم‌مرغ‌های خود را بیش از ۹ دقیقه آب‌پز نکنید تا زرده آن سیاه و بدرنگ نشود.

به‌جای جعفری و نعناع از گشنیز هم می‌توانید به‌عنوان دورچین برای آن استفاده کنید. به‌جای کره ساده هم می‌توان از کره محلی استفاده کرد.

اگر دوست دارید سیب‌زمینی شما بوی دود و نوستالژیکی دهد، آن را درون فویل بپیچید و روی زغال قرار دهید.

و در آخر میتوانید دوغ محلی  را در کنار آن بنوشید

لینک کوتاه : https://bakhishkhabar.ir/?p=21926

اخبار مشابه:

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.