• امروز : سه شنبه, ۲۴ تیر , ۱۴۰۴
  • برابر با : Tuesday - 15 July - 2025

اطلاعیه ها

گام عملی شهرداری مسجدسلیمان برای شنیدن صدای مردم / برگزاری نشست چهره‌به‌چهره با شهروندان بیش از ۸۰۰میلیارد تومان به دهیاری‌های استان اردبیل اختصاص یافت مقصود عبدل‌زاده به‌عنوان سرپرست آموزش و پرورش منطقه اسکو منصوب شد فوری/ سمنان لرزید برزیل- آرژانتین: نبرد مهم برای والیبال ایران چهره جدید سمر سریال عشق ممنوع ایران در تنور گرما؛ هشدار گرمازدگی برای هفته آینده تجلیل از مقام شامخ شهدا و تأکید بر تداوم راه ایثار تأکید رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی بر حمایت هدفمند و ارتقای بهره‌وری در تولید گندم برگزاری آیین گرامیداشت شهدای اقتدار و امنیت فراجا در همدان پسته ایلخچی توان رقابت در سطح ملی را دارد «میراث یاران گردشگری»؛ جوان‌ترین سمن کشور در آستانه دو سالگی ابلاغیه رسمی تعرفه‌ها و مقررات بهره‌برداری از مجموعه فرهنگی هنری تربیت آتش‌سوزی در محله سیدلوی هریس بر اثر سهل‌انگاری شهروند جمع‌آوری ۱۹ نفر از اتباع غیرقانونی در تبریز / کشف ۲ کیلوگرم ماده مخدر

0

«میراث یاران گردشگری»؛ جوان‌ترین سمن کشور در آستانه دو سالگی

  • کد خبر : 21719
  • 24 تیر 1404 - 0:32
مجمع میراث یاران گردشگری آذربایجان‌شرقی، به عنوان جوان‌ترین سازمان مردم‌نهاد کشور، در آستانه دو سالگی خود قرار دارد.

به گزارش باخیش خبر ،مدیرعامل مجمع میراث‌یاران گردشگری آذربایجان‌شرقی، عصر امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه استان، ضمن ارائه گزارشی از عملکرد دو سال گذشته این مجمع، به تشریح چشم‌اندازهای آینده و برنامه‌های نوآورانه در حوزه‌های گردشگری، میراث فرهنگی و صنایع‌دستی آذربایجان‌شرقی پرداخت.

به گفته دانیال توفیقی، این مجمع به عنوان جوان‌ترین سمن کشور در مرداد ۱۴۰۲ شکل گرفته و تاکنون اقدامات مؤثری را در راستای توسعه گردشگری استان انجام داده است.
مدیرعامل مجمع میراث‌یاران گردشگری ادامه داد: ایده اولیه تشکیل این مجمع توسط بنده و جمعی از دوستان مطرح شد. تصمیم گرفتیم با راه‌اندازی یک انجمن مردم‌نهاد، فعالان حوزه گردشگری، میراث فرهنگی و صنایع‌دستی را گرد هم آورده و فعالیت‌های این حوزه را به‌صورت منسجم و هدفمند دنبال کنیم.
جوان‌گرایی در کنار تجربه؛ شاکله اصلی مجمع
وی با اشاره به ترکیب اعضای مجمع گفت: هم اینک ۱۱۲ نفر عضو داریم که بیش از ۸۰ درصد آن‌ها متولد دهه هشتاد هستند و حتی عضو دهه نودی نیز داریم. حضور جوانان در کنار پیشکسوتان، رمز موفقیت ما در طراحی و اجرای طرح‌های خلاقانه بوده است.
وی ادامه داد: اولین منبع مالی مجمع، حق عضویت اعضا، کمک‌های مردمی و حمایت خیرین است. با این حال، حدود ۵۰ درصد از هزینه‌ها با همراهی اعضا از منابع شخصی تأمین می‌کنیم. تأمین منابع مالی همواره یکی از چالش‌های اصلی ما بوده و همچنان با محدودیت‌هایی در این زمینه مواجه هستیم.
ساختار سازمانی و توسعه همکاری‌های بین‌المللی
به گفته توفیقی، مجمع میراث‌یاران با برخورداری از پنج معاونت تخصصی و سه بخش مدیریتی، در حال توسعه ساختار خود است و مدیریت امور بین‌الملل نیز به‌زودی راه‌اندازی خواهد شد و تاکنون رایزنی‌هایی با نهادهای گردشگری کشورهای عراق، ازبکستان، تاجیکستان و آذربایجان انجام شده است.
احیای اتوبوس‌های تبریزگردی؛ گامی در جهت آگاه‌سازی عمومی
وی با بیان اینکه یکی از مشکلات اساسی تبریز، عدم شناخت شهروندان از اماکن تاریخی خود است، افزود: اتوبوس‌های تبریزگردی که در دوران کرونا متوقف شده بودند، طی دو سال گذشته با همکاری سازمان فرهنگی شهرداری تبریز احیا شده‌اند. این طرح به‌صورت رایگان و با رویکرد معرفی شهر به خود شهروندان اجرا می‌شود.
به گفته مدیرعامل این مجمع، در ایام نوروز برای نخستین‌بار آیین سنتی تکم‌گردانی به همراه رقص آذربایجانی در سطح شهر اجرا و از حالت تابویی خارج شد که با استقبال گسترده‌ای روبرو شد.
طراحی نقشه‌های گردشگری موضوعی
وی ادامه داد: مجمع میراث‌یاران با هدف تسهیل در مسیر گردشگری، اقدام به طراحی نقشه‌های موضوعی و منطقه‌ای برای مناطقی چون کندوان، قره‌داغ، صوفیان، بازار تبریز و بافت تاریخی کرده است. این نقشه‌ها شامل محورهای خوراکی، ادبی، مذهبی و کودک‌محور نیز هستند.
ثبت ملی آثار؛ چهار پرونده نهایی و چندین پرونده در دست بررسی
مدیرعامل مجمع میراث‌یاران اضافه کرد: این مجمع به عنوان نخستین سازمان مردم‌نهاد کشور است که به‌طور مستقل اقدام به مطالعه و پرونده‌سازی ثبت ملی آثار تاریخی کرده است. تاکنون چهار پرونده به ثبت نهایی رسیده و چندین پرونده نیز در مراحل پایانی قرار دارد.
برنامه‌های ویژه کودکان؛ از موزه تا کتابچه گردشگری دوزبانه
وی همچنین گفت: این مجمع در حال راه‌اندازی مرکز گردشگری کودک با همکاری شهرداری تبریز است و نخستین کتابچه گردشگری کودک به دو زبان (فارسی و ترکی آذربایجانی) به‌زودی رونمایی خواهد شد. این کتابچه شامل بازی‌های فکری و معرفی جاذبه‌ها به زبان کودکانه است.
وی ادامه داد: طرح ملی «میراث‌یار» با محوریت مدارس و دانشگاه‌ها اجرا خواهد شد و هدف آن نهادینه‌سازی فرهنگ حفاظت از میراث فرهنگی در بین نسل جوان، با شعار «من یک میراث‌یار هستم» است.
اعتراض به گازکشی در بازار تاریخی تبریز
توفیقی با اشاره به پروژه گازکشی در بازار تاریخی تبریز، که بزرگ‌ترین بازار سرپوشیده جهان است، افزود: در صورتی که اصول یونسکو در این پروژه رعایت نشود، خطر خروج این اثر از فهرست میراث جهانی وجود دارد. ما به‌عنوان انجمن، مخالفت خود را به‌صورت رسمی اعلام کرده‌ایم.
مرمت غیراصولی مسجد کبود و خطر نابودی اصالت
مدیرعامل مجمع در ادامه نسبت به مرمت‌های غیراصولی مسجد کبود تبریز هشدار داد و گفت: این بنای تاریخی که به نگین فیروزه‌ای آذربایجان شهرت دارد، در معرض از دست دادن اصالت معماری خود است.

کلیساهای تبریز، ظرفیتی مغفول برای گردشگری
وی با اشاره به هشت کلیسای فعال در شهر تبریز، تأکید کرد: این کلیساها ظرفیت ارزشمندی برای جذب گردشگر دارند و لازم است تعامل بیشتری با اداره ارشاد و خلیفه‌گری ارامنه جهت معرفی این بناها صورت گیرد.
خانه باغ کلانتر در انتظار همکاری آموزش‌ و پرورش برای احیا
مدیرعامل مجمع میراث‌یاران گردشگری استان با اشاره به وضعیت خانه تاریخی باغ کلانتر گفت: مالکیت این بنا در اختیار آموزش و پرورش است و با وجود مکاتبات و پیگیری‌های مکرر مجمع برای مرمت و بهره‌برداری فرهنگی از آن، تاکنون پاسخی از سوی این نهاد دریافت نکرده‌ایم.
مشارکت در نمایشگاه‌های تخصصی گردشگری
توفیقی همچنین گفت: مجمع میراث‌یاران تنها سازمان مردم‌نهاد استان بوده که در نمایشگاه‌های گردشگری تهران و تبریز با شعار «میراث‌یاران جوان» حضور فعال داشته و دستاوردهای جوانان استان را در حوزه‌های تاریخی و فرهنگی معرفی کرده است.
توسعه دفاتر شهرستانی و تعامل بین‌استانی
وی ادامه داد: در حال حاضر مجمع در ۱۶ شهرستان و دو بخش (صوفیان و خاروانا) دفتر فعال دارد و در تلاش است این تعداد را به ۲۱ شهرستان برساند. رایزنی‌هایی نیز با استان‌های همدان، زنجان و اردبیل برای ایجاد دفاتر مشترک در جریان است.
آغاز به کار هیأت مدیره جدید مجمع میراث‌یاران از اول مرداد
توفیقی با اشاره به برگزاری انتخابات هیأت مدیره مجمع میراث یاران گردشگری استان اظهار کرد: این انتخابات در تاریخ ۲۷ تیرماه برگزار خواهد شد که در آن ۷ نفر کاندیدا حضور دارند و در نهایت ۵ نفر به‌عنوان اعضای اصلی هیأت مدیره انتخاب می‌شوند. فعالیت رسمی هیأت مدیره جدید از اول مردادماه آغاز خواهد شد.
مدیرعامل مجمع میراث‌یاران گردشگری استان در پایان از رسانه‌ها خواست تا در اطلاع‌رسانی عمومی و فرهنگ‌سازی نقش پررنگ‌تری ایفا کنند و افزود: ما اعتقاد داریم توسعه پایدار گردشگری بدون مشارکت مردم، رسانه و نهادهای محلی امکان‌پذیر نیست.

لینک کوتاه : https://bakhishkhabar.ir/?p=21719

اخبار مشابه:

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.