• امروز : شنبه, ۲۸ تیر , ۱۴۰۴
  • برابر با : Saturday - 19 July - 2025

اطلاعیه ها

پزشکیان؛ دخترم در روزهای جنگ حاضر نشد از من فاصله بگیرد برنامه ریزی توسعه استان متناسب با شرایط پساجنگ و رعایت اصول پدافند غیرعامل باشد ۴ عضو هیئت مدیره نظام مهندسی آذربایجان شرقی در جمع منتخبان شورای مرکزی کشف ۲۰۰ هزار نخ سیگار قاچاق در عجب شیر چه کسانی در مراسم‌ پیاده روی اربعین شرکت نکنند؟ مژده به مرندی ها/اجرای پروژه جی نف در دستور کار شهرداری مرند آتش سوزی در پالایشگاه نفت آبادان؛ عملیات اطفای حریق ادامه دارد مددجویان مرندی زیر چتر حمایت بهزیستی/نقش آفرینی خیرین در حل مشکلات مددجویان بی بدیل است واژگونی خونین اتوبوس در فارس هشت کشته و ۱۵ مصدوم داشت آغاز پرداخت کالابرگ دهک‌های ۴ تا ۷ از این هفته رهنما رئیس فدراسیون کاراته شد ۳ متجاوز به عنف در استان گلستان اعدام شدند تاریخ سازی ریاضی‌دانان جوان ایرانی در شصت و ششمین المپیاد جهانی ریاضی ۲۰۲۵ عنوان نخست والیبال ساحلی ترکیه به ایران رسید فال قهوه ارمنی ماه تولد شنبه ۲۸ تیر ۱۴۰۴

0

منشا ریزگرد و ذرات معلق تهران چیست؟

  • کد خبر : 22046
  • 25 تیر 1404 - 23:06
منشا  ریزگرد و ذرات معلق تهران چیست؟

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان تهران با اشاره به وسعتِ ۱۰۵ هزار هکتاری اراضی بیابانی در این استان گفت: ۷۰ هزار هکتار از این اراضی به عنوان کانون بحرانِ گردوغبار شناسایی شده است.

به گزارش رادیو تهران، میرحامد اختری مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان تهران با اشاره به چالش ریزگَردها در کل کشور به «همسایه سلام» گفت: ورامین، ملارد، پاکدشت و… به سمت بیابان‌زایی پیش رفته که منشأ ریزگَرد و ذرات معلق تهران هستند.

او افزود: خشکسالی به این معضل دامن می‌زند و در نتیجه خاک با کوچک‌ترین وزشِ باد به ریزگَرد معلق در هوا تبدیل خواهد شد.

وی تبخیر سالانه و افزایش فراوانی و سرعت باد در استان تهران را مزید بر علت دانست و افزود: تخریب مراتع و بوته کنی و یا تردد ماشین آلات فرسوده موجب آسیب رساندن به خاک و پراکنشِ ذرات معلق خواهد شد.

همچنین فعالیت برخی معادن در استان تهران تولیدکننده گرد و غبار است. عوامل بیرونی از غرب کشور هم، پایتخت و سایر استان‌ها را با چالش روبرو ساخته است.

اختری از وسعتِ ۱۰۵ هزار هکتار اراضی بیابانی در استان تهران خبر داد که تا ۷۰ هزار هکتار به عنوان کانون بحران گرد و غبار شناسایی شده است.

به گفته مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان تهران کاشت گونه‌های مناسب در این مناطق توصیه می‌شود. همچنین جنگلکاری و کاشت نهال و آبیاری نوین در دستور کار است.

وی ادامه داد: برای توسعه مراتع، گونه‌های کم آب‌بَر کاشته می‌شود که در حفظ محیط زیست و جلوگیری از افزایش گرد و غبار و ریزگرد تاثیرگذار خواهد بود. ریشه این درختان خاک را فشرده و نگه می‌دارد و اجازه بلند شدن ریزگَرد را نمی‌دهند.

لینک کوتاه : https://bakhishkhabar.ir/?p=22046

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.