• امروز : جمعه, ۲۰ تیر , ۱۴۰۴
  • برابر با : Friday - 11 July - 2025

اطلاعیه ها

دریافت کارت ورود به جلسه کنکور از سایت سنجش آغاز شد برگزاری مراسم تکریم و معارفه امام جمعه مرند در هفته آینده آغاز ثبت نام بدون کنکور در دانشگاه آزاد بازداشت شکارچیان در دیزمار غربی قبل از اقدام به شکار تمرینات اختصاصی مهدی طارمی در بوشهر/ ویدئو دعوت از جودوکار نابینای استان آذربایجان شرقی به اردوی تیم ملی بانوی استانبول؛ سفیر جدید ترکیه در سازمان ملل/ زندگی نامه و عکس های شخصی اوزگه یاغیز، زیباترین زن ترکیه سلفی شما چه حرف‌هایی برای گفتن دارد؟ ۵ تفسیر روانشناختی جالب بررسی تجهیزات و امکانات آموزشی مدارس مرند در آستانه سال تحصیلی جدید نمونه‌های ذرات معلق تهران، سیانور نداشت وزیر باید تصمیم بگیرد برگزاری محفل انس با قرآن کریم «به سوی فتح» و گرامیداشت شهدای شهرستان مرند فرماندار بستان‌آباد در بازدید از مسیل ها، ضمن احضا مشکلات دستور رفع فوری موارد را صادر کرد بازداشت عاملان نزاع منجر به قتل در کمتر از ۲۴ساعت  در اهر چگونه در هوای آلوده از خود محافظت کنیم؟

0

تاثیر مصرف فیبر بر ژن‌ها و پیشگیری از سرطان

  • کد خبر : 7246
  • 30 دی 1403 - 18:26

تهران- باخیش خبر- یافته‌های یک پژوهش جدید نشان می‌دهد مصرف فیبر کافی بر روی ژن‌های ما تأثیر می‌گذارد و از ابتلا به سرطان پیشگیری می‌کند.

به گزارش گروه علمی باخیش خبر، وبگاه ارث در گزارشی آورده است: از چند دهه پیش، مشخص شده است که گنجاندن فیبر در برنامه غذایی دارای مزایای متعددی برای سلامتی است. بیشتر کارشناسان مصرف روزانه حداقل ۲۵ گرم فیبر برای زنان و روزانه ۳۸ گرم برای مردان را توصیه می‌کنند.

فیبر نوعی کربوهیدرات است که بدن قادر به هضم آن نیست. بدن به این ماده مغذی ضروری نیازمند است تا هضم غذا را به‌راحتی انجام دهد و سطح قند خون را ثابت نگه دارد؛ اما مزایای مصرف فیبر بیش از این است.

پژوهشی که به‌تازگی در مجله نِیچِر متابولیسم (Nature Metabolism) منتشر شده، نشان می‌دهد که فیبر احتمالاً روی ژن‌های ما نیز اثر می‌گذارد.

تاثیر مصرف فیبر بر ژن‌ها و پیشگیری از سرطان

چرا فیبر این‌قدر اهمیت دارد؟

فیبر انواع مختلفی دارد؛ ساقه‌های ترد سبزی‌های برگ‌دار گرفته تا حبوبات و آجیل دارای فیبر هستند. فیبر خوراکی به روده بزرگ می‌رود و در آنجا باکتری‌های مفید (غیر بیماری‌زا) از آن تغذیه می‌کنند؛ در نتیجه، اسیدهای چرب با طول زنجیره کوتاه از جمله پروپیونات و بوتیرات تولید می‌شوند که به‌تازگی به دلیل تأثیری که بر سلامت روده دارند، جلب توجه کرده‌اند.

فیبر چه تأثیری بر ژن‌ها می‌گذارد؟

اسیدهای چرب با طول زنجیره کوتاه، هنگامی تولید می‌شوند که میکروب‌های روده، فیبر را تجزیه کنند. آن‌ها وارد جریان خون می‌شوند و می‌توانند به بافت‌های مختلف برسند.

پژوهش مایکل اسنایدر (Michael Snyder)، استاد ژنتیک دانشگاه استنفورد آمریکا، و گروهش نشان داد که پروپیونات و بوتیرات به مکان‌های خاصی روی هیستون‌ها (پروتئین‌هایی که مانند قرقره‌ای برای دی‌اِن‌اِی عمل می‌کنند) می‌چسبند و باعث تغییرات مستقیم در ژن‌های مربوط به تقسیم سلولی و مرگ سلولی می‌شوند.

اسنایدر گفت: ارتباط مستقیمی میان مصرف فیبر و تعدیل عملکرد ژنی یافتیم که اثرات ضدسرطانی دارد.

براساس این پژوهش، محصولات جانبی تجزیه فیبر احتمالاً بر رفتار ژن در روده بزرگ و احتمالاً سایر بافت‌ها تأثیر مثبت دارد.

لینک کوتاه : https://bakhishkhabar.ir/?p=7246

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.