• امروز : سه شنبه, ۶ خرداد , ۱۴۰۴
  • برابر با : Tuesday - 27 May - 2025

اطلاعیه ها

پیشرفت فیزیکی ۷۰ درصدی پروژه راه روستایی رز  ساری‌آغل در استان زنجان بازدید معاون فرماندار مرند از چاه‌های در حال حفر تقدیر سپاه عاشورا از رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی برای همکاری در توسعه کشاورزی مناطق محروم بازداشت ۱۹ معتاد پر خطر مرندی برگزاری جلسه انجمن کتابخانه‌های عمومی مرند کشف سوخت ۵۷۰۰ لیتر گازوئیل قاچاق در سراب  آمادگی شهرداری تبریز برای ساخت مدارس بزرگ‌مقیاس در ۱۴ نقطه شهر قتل ۴ نفر در خیابان منوچهری شیراز/ شلیک پلیس به پای قاتل رکاب‌زن آلمانی مقام اول را از آن خود کرد ۱۵ تن شکر احتکار شده در مراغه کشف و ضبط شد منطقه آزاد ارس میزبان سی‌وهفتمین تور بین‌المللی دوچرخه‌سواری ایران-آذربایجان  شهرک‌های کشاورزی در استان اردبیل توسعه می‌یابد بیش از ۵۰۰ عدد گوشی و تبلت سرقتی در تبریز کشف شد سفر معاون توسعه مدیریت و منابع استانداری آذربایجان‌شرقی به بناب کلاهبردار ۸۰۰ میلیاردی در تبریز بازداشت شد

0

برگزاری نشست بررسی رمان «جنگ و صلح» در اتاق بازرگانی تبریز

  • کد خبر : 17107
  • 01 خرداد 1404 - 22:31
برگزاری نشست بررسی رمان «جنگ و صلح» در اتاق بازرگانی تبریز

باخیش خبر – سلسله نشست‌های «کتاب ماه» با محوریت بررسی رمان مشهور «جنگ و صلح» اثر «لئو تولستوی»، با حضور اساتید، علاقه‌مندان به ادبیات و فعالان فرهنگی در اتاق بازرگانی تبریز برگزار شد.

به گزارش باخیش خبر، محمد نژادکاظم، در ابتدای این نشست با تأکید بر اهمیت مطالعه در توسعه جوامع، اظهار داشت: توسعه‌ی هر کشوری، در گرو ارتقای سطح دانش و معلومات افراد آن جامعه است و این مهم، باید از سنین کودکی و از طریق برنامه‌ریزی مطالعاتی صحیح در مدارس پیگیری شود.

وی با اشاره به تجربه شخصی خود در مطالعه این رمان چهار جلدی، افزود: مطالعه‌ی «جنگ و صلح»، دریچه‌ای به سوی شناخت زندگی و فرهنگ روس‌ها برای من گشود. تلاش کنیم جوانان را از سرگرمی‌های سطحی فضای مجازی به سمت کتابخوانی، حتی از طریق کتاب‌های صوتی و پادکست‌ها، سوق دهیم.

نژادکاظم ضمن قدردانی از همکاری اتاق بازرگانی تبریز در برگزاری این نشست‌ها، از حاضران خواست با آمادگی کامل و طرح سوالات، در بحث و تبادل نظر پیرامون کتاب مشارکت فعال داشته باشند.

صمد رحمانی، استاد ادبیات، در این نشست به بررسی ابعاد مختلف رمان «جنگ و صلح» پرداخت و آن را به عنوان بزرگ‌ترین رمان دنیا با ۵۰۰ شخصیت معرفی کرد که یک سوم از آن‌ها، شخصیت‌های واقعی تاریخی هستند.

رحمانی با بیان اینکه داستان رمان، اوضاع تاریخی و اجتماعی روسیه را در سال‌های ۱۸۰۵ تا ۱۸۲۰ به تصویر می‌کشد، افزود: وقایع رمان، در بستر دو جنگ بزرگ بین روسیه تزاری به سرکردگی «تزار الکساندر» و دولت فرانسه به رهبری «ناپلئون بناپارت»، و یک دوره فترت کوتاه بین این دو جنگ، اتفاق می‌افتد.

وی شخصیت‌های اصلی رمان را شامل شاهزاده آندری بالکونسکی، کنت پیر بزوخوف، کنتس ناتاشا روستوا، و دیگر شخصیت‌های برجسته معرفی کرد.

این استاد ادبیات با تاکید بر جنبه‌های مدرن رمان «جنگ و صلح» افزود: با وجود اینکه این رمان در قرن نوزدهم نوشته شده است، نمی‌توان آن را صرفاً در دسته رمان‌های کلاسیک قرار داد.

باقری، دیگر استاد حاضر در جلسه، با ابراز خرسندی از برگزاری برنامه‌های کتابخوانی در تبریز، به نظرات منتقدین درباره این اثر اشاره کرد و گفت: لنین، منتقد شهیر، بر این باور است که نویسنده (تولستوی) هیچ اطلاعی از جنگ روسیه و فرانسه ندارد. رمان با یک میهمانی آغاز می شود که ۱۰۰ صفحه از کتاب را به خود اختصاص داده است.

مهرانگیز استاد دانشگاه در این جلسه با تحسین ذهن خلاق تولستوی در خلق این اثر گفت: رمان ۵۰۰ قهرمان دارد نویسنده چقدر ذهن فعالی دارد که ۵۰۰ قهرمان را در این رمان به کار برده و هیچ کدام را فراموش نکرده است.

این استاد با اشاره به تلاش نویسندگان معاصر در تولید سریع آثار ادبی، به زحمات تولستوی برای نگارش این رمان اشاره کرد و افزود: برخی از نویسندگان امروز در یک شب رمان می‌نویسند در حالیکه تولستوی برای نوشتن این رمان بیش از ۳۰ بار اقدام کرده است.

در بخش دیگری از این نشست، با اشاره به زندگی شخصی تولستوی و رابطه‌اش با همسرش، بر اهمیت الگوگیری از این جنبه از زندگی این نویسنده تاکید کرد و گفت: جوانان ما می‌توانند از ازدواج تولستوی و رابطه‌ی وی با همسرش یاد بگیرند که در هر فراز و نشیب زندگی از هم جدا نشوند بلکه حامی یکدیگر باشند.

لینک کوتاه : https://bakhishkhabar.ir/?p=17107

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.