• امروز : یکشنبه, ۲۹ تیر , ۱۴۰۴
  • برابر با : Sunday - 20 July - 2025

اطلاعیه ها

هیچ محدودیتی برای مصاحبه مدیران با رسانه‌ها وجود ندارد بررسی مشکلات ۹ واحد تولیدی در جلسه امروز کارگروه تسهیل خراسان شمالی ارتقای جایگاه اردبیل در میانگین درآمد شهری طبق گزارش مرکز آمار ایران تلاش برای نهایی‌کردن پروژه‌های بالای ۸۰ درصد پیشرفت در آذربایجان شرقی تاکید رئیس دانشگاه تبریز بر برگزاری کرسی‌های ترویجی نظریه پردازی، نقد و مناظره توسعه خدمات بهزیستی آذربایجان شرقی با رویکرد محله‌محوری و توانمندسازی پایدار کاهش ۳۱ درصدی بارش‌ها در آذربایجان شرقی پیام تسلیت امام جمعه تبریز در پی شهادت «زین العابدین جباری‌وند» یوسف حسن‌پور سکان مدیریت برق ورزقان را در دست گرفت شرط جدید دریافت گواهینامه رانندگی دیدار رئیس و پرسنل اداره بهزیستی با امام جمعه مرند حذف سهمیه‌های کنکور میانه میزبان اردوی تمرینی تیم ملی تنیس روی میز نوجوانان کشور جذب نیروهای متخصص در آیگپ همزمان با خدمت سربازی بازداشت سارقان حرفه‌ای در آذربایجان‌شرقی/کاهش ۵۲ درصدی سرقت در ۱۲ روز جنگ تحمیلی

0

آذربایجان شرقی؛ دومین قطب تولید آلبالو کشور

  • کد خبر : 22784
  • 29 تیر 1404 - 12:02
آذربایجان شرقی؛ دومین قطب تولید آلبالو کشور
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان آذربایجان شرقی از تولید بیش از ۱۵ هزار و ۹۰۰ تن آلبالو در این استان خبر داد.

به گزارش باخیش خبر ،مسعود جعفرنژاد اظهار کرد: آذربایجان شرقی با سطح زیر کشت سه هزار و ۲۴۱ هکتار آلبالو، رتبه دوم تولید این محصول در کشور را به خود اختصاص داده است که شامل  سه هزار و ۱۶۶ هکتار باغات بارور و ۷۵ هکتار باغات غیربارور است.

وی افزود: شهرستان‌های شبستر، مرند، جلفا و میانه به ترتیب قطب‌های مهم تولید آلبالو در استان بوده و استان آذربایجان شرقی با تولید بیش از ۱۵ هزار تن آلبالو حدود ۱۵ درصد سطح زیرکشت باغات آلبالو در سطح کشور را داراست.
وی ادامه داد: متوسط عملکرد این محصول در سال‌جاری با توجه به خسارت‌های وارده در سطح استان حدود پنج تن در هکتار برآورد شده و عملکرد باغات شاخص بیش از هشت تن در هکتار است.
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان آذربایجان شرقی بیان کرد: ۲۰ درصد از محصول تولیدی آلبالو استان مصرف تازه خوری داشته و ۸۰ درصد آن به صنایع فرآوری این محصول از جمله تولید میوه منجمد شده با هسته و بدون هسته، میوه خشک، تهیه آبمیوه، شربت، مربا، مارمالات و غیره اختصاص می‌یابد.
وی تاکید کرد: باید توجه داشت که ارزش افزوده محصول فرآوری شده بیش از سه برابر فروش محصول خام برآورد می‌شود.
وی اضافه کرد: ۸۵ درصد سطح زیرکشت استان را ارقام بومی آلبالو تشکیل می‌دهند، ۱۵ درصد نیز شامل ارقام اصلاح شده آلبالو مجاری (رقم سگانی و بوترمو) است. ارقام مجاری به خاطر داشتن رنگ روشن و میوه آبدار و اندازه میوه بزرگتر در صنایع تبدیلی کاربرد زیادی دارند. رقم سیگانی نسبت به سایر ارقام زودرس تر است یعنی ۲۰ روز پیش از سایر ارقام می‌رسد.
جعفرنژاد در پایان بیان کرد: مقدار زیادی از محصولات تولید شده در کارخانجات فرآوری میوه به کشورهای خارجی به ویژه کشورهای حوزه خلیج فارس، آسیای میانه و روسیه صادر می‌شود.

لینک کوتاه : https://bakhishkhabar.ir/?p=22784

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.