• امروز : سه شنبه, ۶ خرداد , ۱۴۰۴
  • برابر با : Tuesday - 27 May - 2025

اطلاعیه ها

بازدید معاون فرماندار مرند از چاه‌های در حال حفر تقدیر سپاه عاشورا از رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی برای همکاری در توسعه کشاورزی مناطق محروم بازداشت ۱۹ معتاد پر خطر مرندی برگزاری جلسه انجمن کتابخانه‌های عمومی مرند کشف سوخت ۵۷۰۰ لیتر گازوئیل قاچاق در سراب  آمادگی شهرداری تبریز برای ساخت مدارس بزرگ‌مقیاس در ۱۴ نقطه شهر قتل ۴ نفر در خیابان منوچهری شیراز/ شلیک پلیس به پای قاتل رکاب‌زن آلمانی مقام اول را از آن خود کرد ۱۵ تن شکر احتکار شده در مراغه کشف و ضبط شد منطقه آزاد ارس میزبان سی‌وهفتمین تور بین‌المللی دوچرخه‌سواری ایران-آذربایجان  شهرک‌های کشاورزی در استان اردبیل توسعه می‌یابد بیش از ۵۰۰ عدد گوشی و تبلت سرقتی در تبریز کشف شد سفر معاون توسعه مدیریت و منابع استانداری آذربایجان‌شرقی به بناب کلاهبردار ۸۰۰ میلیاردی در تبریز بازداشت شد گردهمایی سراسری مدیران ستادی و استانی امور عشایر کشور در تبریز برگزار شد

0

چشم‌انداز افزایشی بازار خودرو در نیمه دوم سال

  • کد خبر : 16361
  • 15 مهر 1403 - 3:00
چشم‌انداز افزایشی بازار خودرو در نیمه دوم سال

در حال حاضر، شرایط منطقه‌ای به دلیل رویه‌ای که اسرائیل در پیش گرفته، بسیار ملتهب است و افکار عمومی بیم آن را دارند که جنگی گسترده در منطقه رخ بدهد و پای ایران نیز به آن کشیده شود. هرچه این تصور قوی‌تر شود، انتظارات تورمی بالاتر خواهد رفت و در نتیجه، قیمت ارز هم بالا می‌رود و این به معنای رشد قیمت در بازار خودرو است.

به گزارش باخیش خبر به نقل از تیتربرتر: تغییرات قیمت خودرو در نیمه دوم سال به عوامل مختلفی بستگی دارد. عواملی که خارج از صنعت خودرو هستند، مثل نرخ ارز و تورم، معمولاً تأثیر بیشتری بر قیمت خودرو می‌گذارند. به عبارت دیگر، قیمت خودرو بیشتر تحت تأثیر شرایط اقتصادی کل کشور است.

انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا در آبان است که نتیجه آن می‌تواند بر انتظارات تورمی و قیمت ارز و به تبع اینها، قیمت خودرو تاثیر مثبت یا منفی بگذارد. این وسط البته رشد تولید و عرضه خودروهای داخلی و بهبود واردات نیز می‌تواند بر منحنی قیمت خودرو اثر بگذارد؛ اما نقش اصلی را انتظارات و ارز بازی خواهند کرد. از همین رو، پیش بینی کلی از بازار خودرو در شش ماه دوم سال، افزایشی است.

کریمی سنجری در این مورد می‌گوید: بعید به نظر می‌رسد بازار خودرو در شش ماه دوم با افت قیمت نسبت به نیمسال نخست مواجه شود. وی تاکید می‌کند: چشم‌انداز بازار خودرو در نیمه دوم سال افزایشی است. به گفته وی، بازار خودرو در رکود است، چون مردم تصور واردات خودروهای کارکرده را دارند و این رکود در نیمه دوم سال نیز با توجه به اینکه قیمت بالا می‌رود و قدرت خرید کم می‌شود، بیشتر خواهد شد.

خودرو تا پایان سال ارزان می شود یا گران؟

بازار خودرو در نیمه ابتدایی سال ۱۴۰۳ با روندی کاهشی همراه شد و قیمت‌ها در مقایسه با ابتدای سال افت قابل‌توجهی را تجربه کردند. بر اساس گزارش مرکز آمار، میانگین قیمت خودرو در این دوره کاهش یک درصدی داشته است. این کاهش در حالی رخ داد که نرخ تورم کلی اقتصاد حدود ۱۲ درصد گزارش شده است. به‌طور ویژه، خودروهای پرتقاضای داخلی نیز در این مدت حدود ۱۵ درصد کاهش قیمت را تجربه کردند. به عنوان مثال، تارا اتوماتیک که در ابتدای سال با قیمتی حدود یک میلیارد و ۲۷۰ میلیون تومان معامله می‌شد، در پایان شهریور ماه با افت ۲۷ درصدی به ۹۳۰ میلیون تومان رسید.

عوامل موثر بر کاهش قیمت‌ها

چندین عامل در این کاهش قیمت نقش داشتند. افزایش تولید خودرو، تسریع در روند واردات و همچنین کاهش انتظارات تورمی ناشی از تغییرات سیاسی و اقتصادی داخلی از مهم‌ترین عوامل بودند که بازار را به سوی کاهش قیمت‌ها سوق دادند. به ویژه با روی کار آمدن دولت جدید، انتظارات تورمی به طور موقت کاهش یافت و این مسأله به تثبیت نسبی قیمت‌ها در بازار خودرو کمک کرد.

با این حال، از ابتدای مهرماه و با تشدید تنش‌های سیاسی در منطقه و افزایش نرخ دلار به میانه کانال ۶۵ هزار تومان، قیمت خودرو دوباره روند صعودی به خود گرفت. بررسی‌ها نشان می‌دهد که خودروهای پرتقاضای داخلی در ۱۲ روز اول مهرماه به‌طور میانگین ۳ درصد افزایش قیمت داشته‌اند. به عنوان نمونه، قیمت تارا اتوماتیک در این بازه زمانی با افزایش ۴۰ میلیون تومانی همراه بود.

پیش‌بینی آینده قیمت خودرو

تا پیش از سال ۱۳۹۷، بازار خودرو به‌طور مستقیم و هم‌سطح با نرخ تورم حرکت می‌کرد، به‌طوری‌که هر یک درصد افزایش تورم، منجر به افزایش یک درصدی قیمت خودرو می‌شد. اما پس از شوک تورمی سال ۱۳۹۷، این نسبت تغییر کرده و بازار خودرو حساسیت بیشتری نسبت به تورم پیدا کرده است. بر اساس محاسبات جدید، هر یک درصد تورم منجر به افزایش دو درصدی در میانگین قیمت خودرو می‌شود.
با توجه به شرایط کنونی و سطح تعادلی جدید بازار خودرو، انتظار می‌رود که میانگین قیمت خودرو تا پایان سال ۱۴۰۳ با توجه به تورم، افزایش ۱۵ تا ۲۰ درصدی را تجربه کند. این افزایش در صورتی رخ خواهد داد که عوامل موثر بر بازار خودرو از جمله نرخ دلار و تورم پایدار بمانند.
با این حال، در صورتی که برخی از عوامل مانند قیمت‌گذاری دستوری و ناترازی عرضه و تقاضا در بازار خودرو تعدیل شوند، احتمال کاهش قیمت‌ها وجود دارد. بهبود در روند واردات خودرو، افزایش سطح تولید و کاهش تنش‌های سیاسی و اقتصادی می‌تواند بازار را به سمت تعادل بازگرداند و باعث کاهش قیمت‌ها شود. در صورت تحقق این شرایط، احتمال کاهش ۱۵ درصدی قیمت خودرو تا پایان سال نسبت به شهریور ماه وجود دارد.

گرداورنده: محسن کرمی

لینک کوتاه : https://bakhishkhabar.ir/?p=16361

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.