• امروز : یکشنبه, ۴ خرداد , ۱۴۰۴
  • برابر با : Sunday - 25 May - 2025

اطلاعیه ها

سیندرلای فلسطین در ایران؛ از تجریش گردی تا ملاقات با عراقچی | هدیل العیان کیست؟ الیف شافاک در رمان جدیدش « رودهای آسمان» از حافظه آب سخن می گوید صنعت مرگ در ایران؛ هم پرسود و هم کشنده/ ویدئو مرعشی: ایران درخاورمیانه قادر به ایفای نقش کلیدی می باشد ورزقان، شایسته یک تیم فوتبال پرقدرت هیچ تغییری از نظر کمیت و قیمت در نان یارانه‌دار استان اردبیل وجود ندارد آیین رونمایی از الواح ثبتی میراث طبیعی و میراث ناملموس فرهنگی شهرستان اسکو مراسم عطر افشانی گلزار شهدا در مرند به مناسبت سالروز آزادسازی خرمشهر ویتامینی که تاثیر شگفت‌انگیز روی مغز دارد اختصاص ۱.۵ میلیارد دلار تسهیلات برای تامین تجهیزات نیروگاه‌های خورشیدی تفاهم‌نامه فاینانس ۴۲۰ میلیون دلاری خط ۲ قطارشهری تبریز منعقد شد محموله ۴ میلیارد و پانصد میلیون ریالی لوازم آرایشی خارجی قاچاق در مرند کشف شد تجلیل از ووشوکار میانه ای آذربایجان شرقی نظارت مستمر بر عملکرد مدیران فنی و کنترل ناوگان حمل و نقل کالا و مسافر در استان یزد بیش از ۹۴ همت، ۱۱۹ میلیون دلار و ۳۹ میلیون یورو پروژه به بهره‌برداری می‌رسد

0

معادن با نبود گازوئیل و ناریه مواجه هستند/ حذف قیمت گذاری دستوری در محصولات معدنی

  • کد خبر : 8024
  • 12 بهمن 1403 - 17:58

تهران- باخیش خبر- رئیس انجمن سنگ آهن ایران گفت: اکنون نبود گازوئیل و مواد ناریه (مواد منفجره) استخراج در معادن را با مشکل روبرو کرده است که باید در این زمینه تدابیری اندیشیده شود.

مهرداد اکبریان در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی باخیش خبر با اشاره به چالش های بخش معدن اظهار داشت: معادن برای ماشین آلات، تجهیزات حمل و نقل و استخراج نیاز به گازوئیل دارند که اکنون به خاطر ناترازی انرژی، این نیاز تشدید شده است.

نایب رئیس کمیسیون صنعت و معدن اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران افزود: معدنکاران نمی توانند خارج از سهمیه گازوئیل تهیه کنند زیرا قیمت ها ۱۰ برابر قیمت دولتی است و اگر معدنکاران وارد خرید گازوئیل خارج از سهمیه کنند ممکن است با اتهام قاچاق نیز روبرو شوند.

وی ادامه داد: نبود سوخت در معادن یک عامل محدود کننده ای به شمار می رود که منجر به کاهش تولید و افزایش تمام شده محصولات معدنی شده است.

نبود ناریه مشکلات اساسی ایجاد کرده است

رئیس انجمن سنگ آهن ایران با بیان اینکه مواد نبود ناریه (مواد منفجره) از دیگر مشکلات معدنکاران است، گفت: اکنون به صورت قطعی به معدنکاران اعلام شده است که فعلا ناریه نداریم و انبارها خالی است، قیمت های بالا و حتی نبود ناریه مشکلات اساسی را برای معدنکاران ایجاد کرده است.

وی عنوان کرد: اکنون بخش معدن مدتی است که دچار مشکلاتی شده است که حل آن نیازمند تدابیر دولتی است که اگر حل این مشکلات به تاخیر بیافتد وضعیت معادن بدتر شده و مشکلات بر روی یکدیگر انباشته خواهد شد.

اکبریان با بیان اینکه کمبود سوخت و ناریه بر روی قیمت محصول تمام شده معدنی تاثیر می گذارد گفت: با اینکه قیمت نهایی محصول افزایش پیدا کرده است ولی از سوی دیگر قیمت گذاری دستوری و کنترل محصولات نهایی از جمله میلگرد باعث شده است که قیمت فروش تغییری پیدا نکند و این امر منجر به کاهش حاشیه سود معادن شده است.

وی ابراز کرد: با ادامه این روند و افزایش مشکلات به طور قطع معادن کوچک و متوسط در وضعیت تعطیلی و رکود قرار می گیرند اکنون نسبت به ۲ سال گذشته ۳۵ درصد از معادنی که فعالیت می کردند، به سمت تعطیلی و نیمه فعال رفته اند.

رئیس انجمن سنگ آهن ایران با اشاره به وجود قوانین و بخشنامه های متعدد در بخش صادرات محصولات معدنی گفت: محصولی که از معدن استخراج می شود یا باید در تولید داخلی مصرف شود یا صادر شود، اکنون به خاطر آیین نامه های متعدد، شرایط تحریمی، محدودیت های صادراتی با بداخلاقی شرکت های خارجی صادرات کاهش یافته است.

وی ادامه داد: وقتی معدنکاران از طریق صادرات و بحث ارزآوری نتوانند به سود دست پیدا کنند در تامین سرمایه در گردش، نقدینگی و واردات تجهیزات و ماشین آلات با مشکل روبرو خواهند شد.

اکتشاف شرط اصلی توسعه معدن است

اکبریان با تاکید بر اینکه اکتشاف شرط اصلی توسعه معدن است گفت: اکنون نیاز به اکتشاف داریم و باید روی آن سرمایه گذاری کنیم در حالی که قسمت عمده‌ای از محدوده ها و پهنه هایی که مستعد اکتشاف است در اختیار مکتشفان نیست بلکه در اختیار سازمان هایی دولتی است که همچنان بلوکه نگه داشته شده است.

وی عنوان کرد: بایستی معادن بلوکه شده آزاد سازی شوند و در اختیار معدنکاران برای توسعه اکتشاف و سرمایه گذاری قرار گیرند.

نایب رئیس کمیسیون صنعت و معدن اتاق بازرگانی ایران یکی دیگر از مشکلات معدن را خروج از رقابت آزاد عنوان کرد و گفت: در حوزه بازاریابی مواد معدنی باید عرضه و تقاضا واقعی باشد این در حالی است که دولت سعی می کند که این موضوع را مدیریت کند حتی در قیمت پایه بورس نیز ورود کرده است.

وی خاطر نشان کرد: قیمت گذاری دستوری توجیه اقتصادی برای معدنکاران ندارد و این امر باعث نیمه تعطیل شدن معادن کوچک و متوسط می شود که نیازمند همراهی دولت با بخش خصوصی در رفع موانع داریم.

لینک کوتاه : https://bakhishkhabar.ir/?p=8024

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.