• امروز : یکشنبه, ۴ خرداد , ۱۴۰۴
  • برابر با : Sunday - 25 May - 2025

اطلاعیه ها

انتخابات هیأت رئیسه و ارسال پیامک‌های تهدید آمیز برای نمایندگان شرایط تیم‌داری و وظایف باشگاه‌های ورزشی تعیین شد چرا میلیاردها میلیارد تومان بودجه به فدراسیون فوتبال می دهید؟/ پول را می گیرند، به ریش همه هم می خندند پاراکاراته کار آذربایجان شرقی بر بام آسیا ایستاد سیندرلای فلسطین در ایران؛ از تجریش گردی تا ملاقات با عراقچی | هدیل العیان کیست؟ الیف شافاک در رمان جدیدش « رودهای آسمان» از حافظه آب سخن می گوید صنعت مرگ در ایران؛ هم پرسود و هم کشنده/ ویدئو مرعشی: ایران درخاورمیانه قادر به ایفای نقش کلیدی می باشد ورزقان، شایسته یک تیم فوتبال پرقدرت هیچ تغییری از نظر کمیت و قیمت در نان یارانه‌دار استان اردبیل وجود ندارد آیین رونمایی از الواح ثبتی میراث طبیعی و میراث ناملموس فرهنگی شهرستان اسکو مراسم عطر افشانی گلزار شهدا در مرند به مناسبت سالروز آزادسازی خرمشهر ویتامینی که تاثیر شگفت‌انگیز روی مغز دارد اختصاص ۱.۵ میلیارد دلار تسهیلات برای تامین تجهیزات نیروگاه‌های خورشیدی تفاهم‌نامه فاینانس ۴۲۰ میلیون دلاری خط ۲ قطارشهری تبریز منعقد شد

0

لیکوپن؛ امیدی برای تولید یک داروی ضدافسردگی طبیعی

  • کد خبر : 8429
  • 19 بهمن 1403 - 18:24

تهران- باخیش خبر- یافته‌های پژوهشگران نشان می‌دهد احتمالاً می‌توان از لیکوپن (ترکیبی که در گوجه فرنگی و سایر میوه‌های قرمز رنگ یافت می‌شود) به عنوان یک داروی ضدافسردگی طبیعی استفاده کرد.

به گزارش گروه علمی باخیش خبر، وبگاه سای‌تِک‌دِیلی در گزارشی آورده است: لیکوپِن، یک ترکیب طبیعی گیاهی است که در گوجه فرنگی و سایر میوه‌های قرمز رنگ یافت می‌شود و ممکن است اثرات ضد افسردگی داشته باشد. پژوهشی که گزارش آن به تازگی در مجله فود سایِنس اَند نوتریشِن/ علوم غذایی و تغذیه (Food Science & Nutrition) منتشر شده است، چگونگی تأثیر لیکوپن بر عملکرد مغز را برای مقابله با علائم افسردگی بررسی می‌کند.

پژوهشگران با مطالعه روی موش‌هایی که رفتارهایی شبیه افسردگی از خود نشان می‌دادند، اختلالاتی را در هیپوکامپ، ناحیه‌ای از مغز که برای تنظیم حافظه و خلق‌وخو حیاتی است، مشاهده کردند. درمان با لیکوپن این اختلالات را کاهش داد و رفتار حیوانات را بهبود بخشید.

بررسی‌های بیشتر نشان داد که لیکوپن، سطح فاکتور نورون‌زایی مشتق‌شده از مغز (BDNF) را افزایش می‌دهد. فاکتور نورون‌زایی مشتق‌شده از مغز پروتئینی است که برای عملکرد مغز، یادگیری و حافظه ضروری است.

یافته‌های این پژوهش نشان داد که در موش‌های مبتلا به افسردگی، یک مسیر پیام‌رسانی مهم شامل فاکتور نورون‌زایی مشتق‌شده از مغز (معروف به مسیر BDNF-TrkB) سرکوب شد. درمان با لیکوپن، به بازیابی این مسیر کمک کرد و به طور بالقوه ارتباطات عصبی و سلامت مغز را بهبود بخشید.

لینک کوتاه : https://bakhishkhabar.ir/?p=8429

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.