به گزارش پایگاه خبری باخیش خبر، رئیسجمهور، صبح امروز – پنجشنبه ۲۳ اسفندماه و در مراسم اختتامیه سرشماری عمومی کشاورزی ۱۴۰۳ در سازمان برنامه و بودجه کشور، فرمان اجرای سرشماری عمومی نفوس و مسکن ۱۴۰۵ را صادر کرد.
«مسعود پزشکیان» در این مراسم تصریح کرد: اینکه صرفا یک اطلاعات و آماری داشته باشیم و مثلا بدانیم نرخ تورم چقدر است، بهتنهایی مشکل را حل نخواهد کرد؛ باید از این دادهها و اطلاعات و آمار برای رفع مشکل استفاده کنیم .
رئیسجمهور در ادامه به عنوان نمونه به کمبود برخی از کالاها در بازار در مقاطع مختلف اشاره و با بیان اینکه وجود نوسانات در بازار نشاندهنده وجود مشکل در مدیریت است، افزود: به طور طبیعی، کمبود عرضه منجر به افزایش قیمت کالا میشود؛ باید بدانیم یک کالا چرا در بازار کم شده است؛ اگر دلیل کمبود کالا و مشکل را بدانیم، در این صورت میتوانیم درست مدیریت کنیم و مشکل ایجاد شده را برطرف کنیم.
پزشکیان افزود: در دوره نمایندگی مجلس تلاش ما این بود که برای مقابله با رشوه، رانت، زمینخواری و قاچاق، قانون تصویب کنیم. در صورتیکه قانون لازم وجود داشت، اما بهدرستی اجرا نمیشد. کدپستی، کدملی و کد جینف (نظام استاندارد آدرسگذاری مکانمحور) مربوط به سالهای ۷۶ و ۷۷ است و موظف بودیم قانون آن را اجرا کنیم. اگر به درستی این کدگذاریها اجرا شود، امکان برخی تخلفات، ساخت و سازهای غیرمجاز و جابهجاییها وجود نخواهد داشت.
رئیس جمهور با تاکید بر ضرورت یکپارچه شدن اطلاعات و کدها و اتصال آنها به مرکز آمار ایران برای بهرهبرداری درست، دقیق و بهموقع، افزود: متاسفانه از آمارها و اطلاعات درست استفاده نمیکنیم و هرکس برای خود کاری انجام میدهد و یکپارچه نیست. در صورتی که اگر کد زمین، کد پستی و کدملی درست و دقیق داشته باشیم، کسی امکان تغییر کاربری زمینها و کوهخواری را نخواهد داشت و یک بنگاه ثبتی نخواهد توانست برای زمینی که اطلاعات آن مشخص و دقیق است، سند دیگری صادر کند.
پزشکیان همچنین به ماده ۱۶۹ مکرر قانون مالیاتهای مستقیم در زمینه مالیاتستانی اشاره کرد و افزود: اگر به این قانون درست عمل شود و دادهها و اطلاعات به صورت دقیق ثبت باشد، مالیات افراد به درستی دریافت میشود و شاهد بسیاری از تخلفات و کسب درآمدهای نامتعارف بدون پرداخت مالیات نخواهیم بود. وقتی سیستم درست و دقیق باشد، نه میشود رشوه داد، نه زمینخواری کرد و نه قاچاق انجام داد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود افزود: امروز در حوزه تولید و واردات، به افرادی ارز داده میشود، اما مشخص نیست با آن پول چه میکنند و چه میزانی تولید دارند. اینکه چگونه دادهها و اطلاعات به یکدیگر ربط پیدا کنند تا مدیر بتواند از آن استفاده کند، مهم است و اطلاعاتی که مدیر نتواند آن را تحلیل و از آن استفاده کند، فایده ندارد.
پزشکیان افزود: ما برای جلوگیری از قاچاق در مرزهای کشور از مامور و نیروی انسانی استفاده میکنیم، در حالیکه دیگر زمان استفاده از مامور در مرزها برای مبارزه با قاچاق گذشته است و ما میتوانیم با استفاده از اطلاعات و دادههای آماری درست، نقل و انتقالها را رصد کنیم.
رئیسجمهور در ادامه با اشاره به انجام برخی تخلفات و زمینخواری ها در استانهای مختلف کشور، گفت: اگر آمارها و کدهای ملی، مالیاتی، پستی و اطلاعات زمین و مالک آن درست و دقیق ردیابی و ارزیابی شود، کسی نخواهد توانست به صورت غیرقانونی زمینی را تغییر کاربری دهد، سند بگیرد، ساخت و ساز کند، امتیاز آب و برق و گاز بگیرد و از امتیازات دولتی استفاده کند و بعد از چند سال ما تازه متوجه شویم و بخواهیم ساختمانی را که به صورت غیرقانونی ساخته شده، تخریب کنیم.
پزشکیان سپس با قدردانی از مجموعه مرکز آمار ایران برای جمعآوری و ارائه اطلاعات و دادهها برای بهبود روند امور کشور، گفت: دنیا تغییر کرده و ما هم باید باید نگاه خود را عوض کنیم، مدیریتها متحول شده است. باید با استفاده درست از دادهها و اطلاعات و بهرهبرداری از فناوریهای نوین، خودمان را با این روند تغییر دهیم تا بتوانیم مشکلات را برطرف و کشور را درست مدیریت کنیم.
در پایان این نشست، رئیسجمهور فرمان اجرای سرشماری نفوس و مسکن سال ۱۴۰۵ را صادر کرد.
ارائه گزارش برگزاری سرشماری سرشماری عمومی کشاورزی ۱۴۰۳
این گزارش می افزاید: «سید حمید پورمحمدی»، معاون رئیسجمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور، در این مراسم، گفت: آگاهی از چگونگی احوال سرزمین و مردمان و حوادث و تغییرات اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی در کشور، یکی از دغذغههای همیشگی حکومتها بوده است که اکنون در نظام جمهوری اسلامی ایران، مرکز آمار ایران و سازمان نقشهبرداری کشور
به عنوان دو بازوی اجرایی سازمان برنامه و بودجه کشور، وظیفه جمعآوری و ارائه اطلاعات مکانمحور و تحولات سرزمینی را از لحاظ جمعیتی، درآمدی، اشتغال، قیمتها و … به عهده دارند.
پورمحمدی افزود: در سایه تلاشهای مرکز آمار ایران و سازمان نقشهبرداری کشور، حجم زیادی از دادهها، جمعآوری و دستهبندی میشود و ضمن پیشبینی روندها، در اختیار تصمیمگیران کشور قرار میگیرد.
«غلامرضا گودرزی»، رئیس مرکز آمار ایران، نیز در این مراسم، گزارشی را از روند اجرا و نتایج سرشماری عمومی کشاورزی ۱۴۰۳ ارائه داد.
در این مراسم، از زحمات و تلاشهای دست اندرکاران اجرای سرشماری عمومی کشاورزی ۱۴۰۳ از جمله وزارتخانههای کشور؛ جهاد کشاورزی؛ ارتباطات و فناوری اطلاعات؛ دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح؛ آموزش و پرورش؛ بهداشت، درمان و آموزش پزشکی؛ علوم، تحقیقات و فناوری و تعاون، کار و رفاه اجتماعی؛ سازمانهای برنامه و بودجه کشور و صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران و مرکز آمار ایران و استانداران سراسر کشور، در برگزاری موفق سرشماری عمومی کشاورزی در پاییز امسال قدردانی شد./انتهای پیام