• امروز : سه شنبه, ۱۳ خرداد , ۱۴۰۴
  • برابر با : Tuesday - 3 June - 2025

اطلاعیه ها

روی دو پیامک جعلی ابلاغیه و حکم قضایی کلیک نکنید پزشکیان: گسترش همکاری‌ها با کشورهای مختلف، ایران را در برابر تکانه‌ها مقاوم می‌کند جزئیات طرح پرداخت حقوق بر اساس عملکرد/ حقوق کارمندان کم نمی‌شود خط و نشان پلیس برای اتباع خارجی غیرمجاز انتصاب مسئول جدید روابط عمومی پاور کیک بوکسینگ آذربایجان شرقی بارش‌های رگباری و سیلاب در آذربایجان‌شرقی پویش «نذر قربانی» در آذربایجان شرقی معاون وزیر راه و شهرسازی وارد اردبیل شد+عکس سید حسن خمینی: حضور دکتر صادق ارزش افزوده‌ای برای فضای فعلی کشور و توانمندی بانوان است بررسی پروژه انتقال آب از ارس با حضور وزیر نیرو قهرمان المپیکی که به دست پسرش کشته شد خجالت می‌کشم بگویم دوومیدانی‌کار هستم؛ احسان حدادی باید استعفا دهد بیرانوند: دانشجوی دکتری نیستم، اما آزمون دکتری داده‌ام/ حرف‌هایم بزرگ‌نمایی شد/ ویدئو دبیرخانه اجرایی و مرکز رفاه و مشارکت اجتماعی برنامه شهرسالم جلفا افتتاح شد ۳۰ معتاد متجاهر در عملیات طرح آرامش شهر توسط پلیس میانه بازداشت شدند

0

سرانه مصرف ماهی و آبزیان در آذربایجان شرقی پایین تر از استاندارد ملی

  • کد خبر : 13119
  • 01 اردیبهشت 1404 - 18:12
سرانه مصرف ماهی و آبزیان در آذربایجان شرقی پایین تر از استاندارد ملی

مشاور رئیس سازمان و سخنگوی سازمان جهاد کشاورزی استان آذربایجان شرقی، بر اهمیت مصرف ماهی و محصولات آبزی تاکید کرد.

به گزارش باخیش خبر، وحید کاظم زاده در حاشیه کارگاه آموزشی اصول طبخ آبزیان در دبیرستان میرفتح‌اله سید زنوزی شهر زنوز شهرستان مرند ، با اشاره به نقش حیاتی مصرف ماهی و سایر آبزیان در سلامت جامعه، اظهار داشت: ماهی و فرآورده‌های آبزی به‌ عنوان یکی از سالم‌ترین منابع پروتئینی، حاوی اسیدهای چرب امگا-۳، ویتامین‌های D و B12، ید، سلنیوم و سایر ریزمغذی‌های ضروری هستند که نقش بسزایی در پیشگیری از بیماری‌های قلبی- عروقی، تقویت سیستم ایمنی و بهبود عملکرد مغز دارند. وی با بیان اینکه سرانه مصرف آبزیان در ایران هنوز از استانداردهای جهانی فاصله دارد، تصریح کرد: متأسفانه با وجود منابع غنی آبزیان در کشور، سرانه مصرف ماهی و محصولات دریایی در سبد غذایی خانوارهای ایرانی پایین است. این در حالی است که کارشناسان تغذیه توصیه می‌کنند حداقل دو وعده ماهی در هفته مصرف شود تا از فواید آن بهره‌مند شویم. مشاور رئیس سازمان و سخنگوی سازمان جهاد کشاورزی استان آذربایجان شرقی با بیان اینکه سرانه مصرف ماهی در جهان بالای ۲۰ کیلوگرم و در ایران ۱۴.۵ کیلوگرم در سال است ادامه داد: این میزان در آذربایجان شرقی ۸.۴ کیلوگرم در سال بوده که بسیار پایین تر از استانداردهای بین المللی و حتی ملی به شمار می رود. وی با بیان اینکه سرانه مصرف ماهی در استان از رقم ۳۰۰ گرم دهه هفتاد به ۸.۴ کیلوگرم در سال ۱۴۰۳رسیده است افزود: بازارچه ها و غرفه های عرضه مستقیم و زنده آبزیان و مراکز گردشگری و طبخ آبزیان در سطح استان به منظور ترویج فرهنگ مصرف ماهی و بالا بردن سرانه مصرف در طول سال مشغول به فعالیت هستند و با اجرای برنامه های ترویجی و اطلاع رسانی و تسهیل دسترسی مردم عزیز به انواع آبزیان ، شاهد افزایش مصرف آن در استان خواهیم بود.

کاظم‌زاده همچنین به برنامه‌های ترویجی مدیریت شیلات و امور آبزیان سازمان جهاد کشاورزی استان آذربایجان شرقی اشاره کرد و افزود: در راستای افزایش آگاهی عمومی و ترویج فرهنگ مصرف آبزیان، سازمان جهاد کشاورزی استان برنامه‌های آموزشی متنوعی از جمله کارگاه‌های طبخ، آموزش پرورش آبزیان و معرفی محصولات جدید دریایی را در دست اجرا دارد تا خانواده‌ها را به گنجاندن این ماده غذایی ارزشمند در رژیم روزانه ترغیب کند. مشاور رئیس سازمان و سخنگوی سازمان جهاد کشاورزی استان آذربایجان شرقی میزان تولید ماهی و آبزیان را در استان آذربایجان شرقی در سال ۱۴۰۳ بیش از ۱۰ هزار و ۵۷۵ تن اعلام نمود و افزود: میزان تولید محصولات آبزی در استان در طی یک دهه گذشته دو برابر شده است. وی دانش‌آموزان را به عنوان سفیران سلامت و تغذیه سالم معرفی کرد و گفت: نقش شما نوجوانان در ترویج مصرف ماهی بسیار حائز اهمیت است. شما می‌توانید با یادگیری روش‌های صحیح طبخ و آگاهی از فواید ماهی، هم در خانواده و هم در جامعه تغییرات مثبتی ایجاد کنید.
کاظم زاده به راه‌های مشارکت دانش‌آموزان در ترویج مصرف ماهی اشاره نموده و افزود: فراگیری روش‌های پخت سالم و متنوع ماهی در کارگاه‌های آموزشی، انتقال دانش کسب‌شده به اعضای خانواده و دوستان ، طراحی پوستر، کلیپ و پست‌های اینترنتی درباره فواید مصرف ماهی، برگزاری مسابقات مقاله‌نویسی و نقاشی با موضوع تغذیه سالم ، پیشنهاد دادن غذای دریایی در بوفه‌های مدارس ، سازماندهی جشنواره‌های غذایی با محوریت ماهی ، مصرف منظم ماهی در وعده‌های غذایی شخصی و تشویق اطرافیان به جایگزینی ماهی با گوشت‌های قرمز پرچرب از جمله راه های افزایش مصرف ماهی از طریق دانش آموزان عزیز می باشد. کاظم‌زاده در پایان با بیان اینکه شما دانش‌آموزان نه تنها آینده‌سازان کشور هستید، بلکه می‌توانید از همین امروز با ترویج عادات غذایی سالم، نسلی سالم‌تر و بانشاط‌تر پرورش دهید از دانش‌آموزان و خانواده‌ها خواست با مصرف منظم ماهی و آبزیان، گامی موثر در جهت سلامتی فردی و اجتماعی بردارند./انتهای پیام

لینک کوتاه : https://bakhishkhabar.ir/?p=13119

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.