• امروز : یکشنبه, ۴ خرداد , ۱۴۰۴
  • برابر با : Sunday - 25 May - 2025

اطلاعیه ها

انتخابات هیأت رئیسه و ارسال پیامک‌های تهدید آمیز برای نمایندگان شرایط تیم‌داری و وظایف باشگاه‌های ورزشی تعیین شد چرا میلیاردها میلیارد تومان بودجه به فدراسیون فوتبال می دهید؟/ پول را می گیرند، به ریش همه هم می خندند پاراکاراته کار آذربایجان شرقی بر بام آسیا ایستاد سیندرلای فلسطین در ایران؛ از تجریش گردی تا ملاقات با عراقچی | هدیل العیان کیست؟ الیف شافاک در رمان جدیدش « رودهای آسمان» از حافظه آب سخن می گوید صنعت مرگ در ایران؛ هم پرسود و هم کشنده/ ویدئو مرعشی: ایران درخاورمیانه قادر به ایفای نقش کلیدی می باشد ورزقان، شایسته یک تیم فوتبال پرقدرت هیچ تغییری از نظر کمیت و قیمت در نان یارانه‌دار استان اردبیل وجود ندارد آیین رونمایی از الواح ثبتی میراث طبیعی و میراث ناملموس فرهنگی شهرستان اسکو مراسم عطر افشانی گلزار شهدا در مرند به مناسبت سالروز آزادسازی خرمشهر ویتامینی که تاثیر شگفت‌انگیز روی مغز دارد اختصاص ۱.۵ میلیارد دلار تسهیلات برای تامین تجهیزات نیروگاه‌های خورشیدی تفاهم‌نامه فاینانس ۴۲۰ میلیون دلاری خط ۲ قطارشهری تبریز منعقد شد

0

حقیقت ترسناک درباره رابطه میگرن و سکته مغزی

  • کد خبر : 12972
  • 30 فروردین 1404 - 23:09
حقیقت ترسناک درباره رابطه میگرن و سکته مغزی

نتایج یکی از مطالعات تازه توسط این متخصصان نشان داده است میلیون‌ها جوان مبتلا به میگرن ممکن است در معرض خطر سکته مغزی بالقوه کشنده باشند.

محققان مغز و اعصاب در فنلاند برای انجام این مطالعه سوابق پزشکیِ بیش از ۱۰۰۰ داوطلب بزرگسال و زیر ۵۰ سال را تجزیه و تحلیل کردند. آنها دریافتند افرادی که از سردرد‌های شدید رنج می‌برند، ۷۰ درصد بیشتر در معرض حمله‌های سردردی هستند.

به نوشته دیلی‌میل، میگرن که حدود ۱۰ میلیون نفر را در بریتانیا تحت تأثیر قرار می‌دهد، به عنوان یک عامل خطر سنتی (پیش‌تر شناخته‌شده) برای فوریت‌های پزشکی در نظر گرفته نمی‌شود.

اما نویسندگان این مطالعه پس از دستیابی به یافته‌های فوق، اکنون از پزشکان خواسته‌اند تا از بیماران خود در مورد سابقه ابتلای آنها به میگرن پرس‌وجو کنند.

این تحقیق جدید به دنبال کشف عامل مرموز افزایش موارد سکته مغزی در افراد زیر ۵۰ سال در سال‌های اخیر انجام شده است.

متخصصان فنلاندی می‌گویند سکته مغزی در میان مردان زیر ۳۹ سال در دو دهه گذشته تقریبا یک چهارم افزایش یافته است – روندی که دانشمندان را گیج کرده است.

در مطالعه جدید، محققان عوامل خطر بالقوه برای سکته‌های مغزی ایسکمیک، یعنی سکته‌هایی که هنگام قطع خون‌رسانی به مغز به دلیل یک انسداد در رگ رخ می‌دهند، را در افراد جوان بررسی کردند.

متخصصان بیمارستان دانشگاه هلسینکی در این مطالعه به ویژه روی سکته‌های مغزی بدون دلایل پزشکیِ مشخصی همچون فشار خون بالا متمرکز شدند.

آنها عوامل خطر سنتی سکته مغزی نظیر فشار خون بالا و عوامل «غیرسنتی» مانند میگرن را در داوطلبان با هم مقایسه کردند.

متخصصان دریافتند که هر عامل خطر غیرسنتی با افزایش ۷۰ درصدی خطر سکته مغزی مرتبط است. در مقابل، عوامل خطر شناخته شده (سنتی) خطر فوریت‌های پزشکی را فقط ۴۱ درصد افزایش دادند.

با این حال آنها تاکید دارند اگرچه این افزایش زیاد به نظر می‌رسد، اما خطر اولیه سکته مغزی (بدون در نظر گرفتن علائم توام با سردرد) برای فرد بسیار کم است.

این متخصصان محاسبه کردند که میگرن همراه با وضعیتی موسوم به «آئورا»، یعنی زمانی که سردرد با اختلالات بینایی همراه است – در حدود ۲۳ درصد از افرادی که دچار سکته مغزی شده‌اند، وجود داشته است.

با این حال، این میزان افزایش خطر در میان زیرمجموعه‌ای از بیماران مبتلا به یک عارضه قلبی شایع موسوم به «سوراخ بیضی باز» یا «فورامن اوال» که در آن سوراخی بین حفره‌های بالایی قلب ایجاد می‌شود، به ۴۶ درصد افزایش یافت.

این حفره کوچک در تمام نوزادان در دوران رشد در داخل رحم وجود دارد و در حالی که معمولا کمی پس از تولد بسته می‌شود، اما این اتفاق در حدود یک چهارم افراد رخ نمی‌دهد.

این سوراخ عموما بی‌ضرر تلقی می‌شود، اما بیماران مبتلا به این عارضه قلبی کمی بیشتر در معرض خطر سکته مغزی هستند.

در مجموع، این مطالعه نشان داد برای بزرگسالانی که بیماری قلبی ندارند، عوامل خطر سکته مغزی سنتی مانند فشار خون بالا هنوز هم عامل اکثریت (۶۵ درصد) سکته‌های مغزی هستند.

همچنین عوامل خطر غیرسنتی حدود یک چهارم سکته‌های مغزی را تشکیل می‌دهند.

علائم سکته مغزی شامل بروز حالت ضعف در صورت، افتادگی یک طرف صورت، ضعف بازو که در آن فرد نمی‌تواند هر دو دست را به طور کامل بلند کند و مشکلات گفتاری مانند نامفهوم صحبت کردن یا گیج شدن است.

لینک کوتاه : https://bakhishkhabar.ir/?p=12972

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.